Van esély, hogy jövőre kijavítják a győri Széchenyi híd vízelvezetésének problémáit

Pintér Bence 2020-12-23 07:56:00
Ha belefér a 2021-es költségvetésbe, akkor közel egy hónapig torlódásra kell majd számítani a hídon.

Takács Krisztián fideszes kerületi képviselő posztolt arról a belvárossal és Révfaluval foglalkozó Facebook-csoportjában, hogy megkereste a Magyar Közutat a Széchenyi híd kapcsán felmerülő problémákkal.

A képviselő arra kapott ígéretet, hogy a vízelvezetés problémáit megpróbálják bevenni a jövő évi költségvetésbe.

„Az általunk 2020. október 7.-én készített és jelen e-mail mellékleteként csatolt fotók tanúsága szerint a híd kocsipályáján lévő csapadékvízlevezető rendszerének betorkollási pontjainál (ezen pillérek tengelyében, a hídszegélyek melletti mélyvonali sáv-középen) lévő öntöttvas rácsait kibontva és a teljes hozzá csatlakozó rendszert cserélve lehet csak megnyugtatóan rendezni ezen problémát. Itt a Dózsa György rakpart melletti (Révfalu irányába eső), 16. számú támasz (pillérsor) szélső pillérinek külső oldalán levezetett csapadékvízlevezető csövek cseréjét, a pillérek teljeskörű javítását, a térszíni kivezető betontálcák cseréjét, ill. a mellékelt fotókon is jól láthatóan hiányzó, ferde helyzetű összekötő csövek pótlását is el kell végezni a híd kocsipályáján szükséges bontási/helyreállítási munkákkal együtt” – írta az állami cég.

A javítás a Magyar Közút szerint csak jól előre kalkulálhatóan megfelelő időjárási körülmények között (száraz és 10-15 Celsius fok hőmérsékletet tartósan meghaladó időjárás) lehet elvégezni a szélső forgalmi sávok – oldalanként értendően – 6-10 munkanapos [(tehát összesen 12-20 munkanap) folyamatos, mintegy 30 méter hosszban történő lezárásával. Ezen ideiglenes forgalmi rend változás vélelmezhetően torlódásokhoz fog vezetni a regeli és délutáni közlekedési csúcsidőszakokban (06.00-10.00 órás és 14.00-18.00 órás időintervallumok).

A cég azt írta: a megyében 12 hídra kértek pénzt a költségvetésből, és reményeik szerint erre a munkára is megkapják a megfelelő összeget.

Szólj hozzá!

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is

Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.