Válogatott játékos és erős légiósok érkeznek a győri női kosárcsapathoz

Vágvölgyi Bálint 2020-05-30 15:13:00
Két új magyar és három légiós a UNI-Győr – MÉLY-ÚT keretében.

Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT a csapat hivatalos honlapján mutatta be keretét a 2020/21-es szezonra. Az már korábban eldőlt, hogy az együttes edzője az egykori világklasszis játékos, Iványi Dalma lesz.

A tavalyi keretből marad Győrben Török Ágnes, Barnai Judit, Dombai Réka, Baffy Fanni, Kéita Aya, Mansaré Manty és Révész Boróka. Dúl Pankának is érvényes szerződése van, de őt kölcsön adja a csapat Érkezik Dubei Debóra és Weninger Virág, illetve légiósként Brianna Kiesel, Beatrice Mompremier és Kadri-Ann Lass csatlakozik a győriek keretéhez - olvasható a klub közleményében.

Az amerikai Brianna Kiesel nem ismeretlen Győrben, hiszen a 2016/17-es szezonban már játszott a gátdában. Az irányító az előző szezonban a lengyel Artego Bydgoszcz csapatában szerepelt, az Európa-kupában játszott tíz mérkőzésén 14,3 pontot és 7,4 asszisztot átlagolt.

Az ugyancsak amerikai Beatrice Mompremier újonc lesz Európában. A 193 cm magas center az NCAA-bajnokságban a Baylor és a Miami Hurricanes csapataiban szerepelt, és mérkőzésenként átlagban 16,7 pontot és 11,4 lepattanót ért el. A WNBA 2020-as draftján a Los Angeles Sparks szerezte meg játékjogát a 2. kör 8. helyén.

Az észt Kadri-Ann Lass leginkább centerként, de a négyes poszton is bevethető. A 190 cm magas, 23 éves kosárlabdázó a Duquesne Egyetem végzős hallgatója, és legutóbb a lengyel Wisla Krakkóban játszott. Az utolsó teljes szezonban 10,9 pontot és 5,8 lepattanót átlagolt. Állandó tagja volt az észtek U18 és U20 válogatottjának, de szerepelt a 3×3 világbajnokságon is.

Fűzy András elnök így nyilatkozott a játékospolitikáról:

„Ugyanazon az úton megyünk tovább, amelyiken korábban elindultunk. Fiatal, magyar játékosokban gondolkodunk, olyan kosárlabdázóknak szeretnénk minél komolyabb lehetőséget adni, akik már a felnőttválogatottban is bizonyítottak, illetve ott vannak a legjobbak közelében. Emellett három ígéretes fiatalunk is lehetőséget kap, hogy az első csapattal is eddzen, Milkovics Réka, Ferenczi Kata és Rozmán Lilla is a felnőttekkel kezdi majd a felkészülést. Ami a külföldieket illeti, hiányposztokra igazoltunk, és ahogyan az elmúlt években többször, így most sem használtuk ki a négy légiós helyet. Kieselt az elmúlt két évben többször is szerettük volna visszacsábítani, most adódott erre lehetőség. Mompremier is nagyon ígéretes játékos, amit a WNBA-draft is bizonyít. Négyes pozícióba magyar játékost szerettünk volna igazolni, de a kiszemelt játékos nem bennünket választott, így került képbe az észt játékos, aki azt is elfogadta, hogy nem biztos a helye a kezdőben. Nagyon jó véleményeket hallottunk róla a Wisla edzőjétől és az egyetemi csapatától is, ahol egyébként együtt játszott a magyar Aho Ninával, aki a napokban Miskolcra szerződött. Ő is jókat mondott Lassról.”

Fűzy a célokkal kapcsolatban azt mondta:

„Korai erről bármit is mondani, ahogyan mUNI-Győr – MÉLY-ÚTondani szoktuk, nem az átigazolási időszakban kell jónak lenni, hanem a pályán. Elindultunk egy úton, erről nem szeretnénk letérni, türelemmel kell lenni a fiatal csapathoz, mely remélhetőleg azért megmutatja oroszlánkörmeit már jövőre is.”

Címlapfotó: fiba.com

Szólj hozzá!

Nincs telitalálat a hatos lottón

Mutatjuk a nyerőszámokat!

Tömegbaleset történt egy balatoni kerékpáros versenyen

Közel 50 biciklis bukott 70 km/h-s sebességnél.

Illegális bevándorlókat csíptek el Szentgotthárdon

Három férfit igazoltattak, akik azt mondták szírek, de igazolvány nem volt náluk.

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja hetvenhat esztendős volt.

A 88-ast is kihúzták ma este az ötöslottón

A többi viszont jóval kisebb szám volt.

Holnap már nem fog esni

De a szél azért fújni fog.

RTL Klub: 82 éves nagymamája vigyázott a második emeletről kizuhant kőszegi kislányra

Az idős hölgy levitte a kutyát, így maradt egyedül a gyerkőc. Mentőhelikopter vitte a győri kórházba, nincsen életveszélyben.

Hamilton a pole pozícióban a Stájer Nagydíjon

Mellőle pedig Verstappen indulhat majd a holnapi futamon.

Változik a látogatási rend a győri kórházban

Hétfőtől a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban naponta csak egy fő látogathatja a betegeket.

Megnősült a Falco KC csapatkapitánya

Július 10-én kötött házasságot Váradi Benedek és kedvese, Bíró Dorottya.

Letették Celldömölkön a Wewalka Kft. új üzemcsarnokának alapkövét

Az osztrák tulajdonban álló cég az 5 milliárd 386 millió forintos fejlesztésből bővíti termelési kapacitását.

Tűz ütött ki a jánossomorjai szeméttelepen

A tűzoltók három vízsugárral kezdték oltani a lángokat.

van még itt cikk a témában:

Tömegbaleset történt egy balatoni kerékpáros versenyen

Közel 50 biciklis bukott 70 km/h-s sebességnél.

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja hetvenhat esztendős volt.