Vajon miért fél a szombathelyi Fidesz attól, hogy elővegyék az önkormányzati cégek elmúlt 5 évének pénzügyi papírjait?

Farkas Bazsi 2020-03-04 12:00:00
A kormánypárti képviselők sem ezt, sem pedig Halmágyi Miklós menesztését nem szavazták meg.

Az elmúlt heti szombathelyi közgyűlés egyik legnagyobb vitáját a Médiaközponttal szemben lefolytatott vizsgálat és annak esetleges eredménye adta. Történt ugyanis, hogy az egyébként önkormányzati cégként működő Médiaközpont korábbi vezetője Halmágyi Miklós visszaélésgyanús pénzügyi kifizetéseket hajtott vége. Igaz, az összeg alig pár százezer forint volt mégis felmerült a bűncselekmény gyanúja, így jelenleg is nyomoz a rendőrség az ügyben.

Az ügyet a Médiaközpont felügyelő bizottsága szúrta ki, ahogy annak fideszes tagja Horváth Gábor képviselő mondta, belső súgásra indították meg a nyomozást. A Médiaközpont belső ügyei egyébként azóta is szivárognak ki, nemrég egy szerkesztőségi ülésen elhangzottakat idézte az egyik kormányközeli szombathelyi online újság.

De ami érdekesebb, az az, hogy a Halmágyi Miklós körüli botrányt pont a Fidesz robbantotta ki, amikor kiszivárogtatta a megyei napilapnak, a feb vizsgálati jegyzőkönyvét, végül pedig ők is voltak azok, akik visszakoztak a Médiaközpont ügyvezetőjének leváltásától. 

Merthogy a Fidesz nem szavazta meg Halmágyi menesztését.

Ez azért is hat visszásan, mert a napirendi pont tárgyalásakor a fideszes képviselők aztán kígyót, békát kiabáltak a Médiaközpontra, kezdve azzal, hogy nem objektív és részlehajló, folytatva azzal, hogy micsoda pénzügyi visszaélés történt. Azt egyébként hadd jegyezzem meg, hogy van annak egy diszkrét bája, amikor fideszes képviselők a közmédia részrehajlástól papolnak. Vajon mikor néztek utoljára meg egy híradót a 80 milliárd forint közpénzből fenntartott magyar televízióban? Vagy nem tudom látták e a szintén az MTV-ben készült Karácsony Gergely interjút?

Bár tény, hogy mi az objektív az szubjektív.

Az azonban megmagyarázhatatlan logikára vall, hogy kiszivárogtatnak egy ügyet, a közgyűlés előtt véleményt formálnak egy cégvezetőről, elmondják, hogy micsoda elképesztő módon csalt bankkártyákkal, ezzel egyébként pénzügyi szabálytalanságot követett el, majd amikor a polgármester azt javasolja, hogy hívják vissza az ügyvezetőt, akkor a Fidesz egyszerűen visszavonulót fúj és tartózkodik. 

Lehet, hogy mindennek ahhoz van köze, hogy időközben az is felmerült, hogy ha most, egy korábbi kialakult szokás miatt, a kiküldetések is szabálytalanok voltak, akkor előfordulhat, hogy az önkormányzati cégeknél az elmúlt időszakban több szabálytalanság is történt, ezért vizsgálják meg a cégek pénzügyi működését az elmúlt 5 évre visszamenőleg. 

Ez pedig már komolyan érinthet több, a közgyűlésben most is bent ülő fideszes képviselőt. Hiszen az elmúlt 5 év gyakorlatilag az előző ciklust fedi le, azokkal a cégvezetőkkel, akiket annak idején a Fidesz nevezett ki. Arról pedig nem szabad megfeledkezni, hogy ahogy a Médiaközpont esetében, úgy más cégeknél is felmerülhet, hogy végül a hatóságnak kell büntetőeljárást indítani az ügyben.

Az átláthatóság és a tiszta viszonyok jegyében a Fidesz végül nem szavazta meg ezt sem.

A közgyűlés 13 igennel (Éljen Szombathely frakció, Nemény András, polgármester és Koczka Tibor) 7 fideszes tartózkodással szavazta meg a javaslatot. 


Várjuk a vizsgálatok eredményeit! 

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.