Ungár: Szájer botránya új lehetőség a Fidesznek

Székely Zoárd 2020-12-03 12:17:29
Vonja vissza a kormány a korlátozó családügyi törvényeit.

„A Fidesz olyan politikai közösség, amely a szexuális felszabadítási mozgalom alapvető ideológiáját támadja, miközben tagjai élnek az ugyanezen mozgalom biztosította személyes szabadsággal. Ez politikai kérdés, és most, Szájer botránya kapcsán, itt van a lehetőség a Fidesz számára, hogy elkezdje visszavonni korlátozó családügyi törvényeit"

– mondta Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője a Klubrádiónak adott interjúban.

Az ellenzéki politikus azzal kezdte, az hogy egy ember egy privát lakásban mit csinál, különböző számú, ebbe beleegyező, felnőttkorú emberrel, az magánügy. Hogy ezt milyen keretek közt tudja megtenni, azt a Btk. határozza meg. 

Hangsúlyozta, hogy a probléma nem is azzal volt, hogy Szájer József, fideszes európai parlamenti képviselő milyen tevékenységet folytathatott a brüsszeli partin, hanem a járványügyi szabályozások megsértésével és a drogbirtoklással. Ezeket fogják a belga hatóságok megvizsgálni.

„Mindamellett, az ügy tükrében Szájer magatartását, amivel a pártja által nemzeti kereszténynek nevezett, a nem heteroszexuális kapcsolatokat elutasító politikát támogatta, nevezhetjük álszent magatartásnak"

– tette hozzá a homoszexualitását nyíltan vállaló LMP-s politikus, aki azonban úgy véli, a kitört botrány kapcsán nem Szájer személye a legérdekesebb.

Ungár inkább egy sokkal súlyosabb, rendszerszintű problémára hívta fel a figyelmet.

Ennek lényege, hogy a Fidesz olyan politikai közösség, amely a szexuális felszabadítási mozgalom alapvető ideológiáját támadja, kormányzat szintre emeli a prüdériát, miközben tagjai – ahogy azt most Szájer esete is mutatja – élnek az ugyanezen mozgalom biztosította személyes szabadsággal.

Ez politikai kérdés, és most van itt a lehetőség ezen politikai közösség tagjai számára, hogy ha úgy gondolják, nem morális kategóriák szerint megítélendő a részvétel egy ilyen magánéleti eseményen, akkor bemenjenek a parlamentbe és visszavonják az egyedülálló emberek számára az örökbefogadást megtiltó törvénymódosítást.

A képviselő megjegyezte:

ma itthon a gyerekek majdnem fele házasságon kívül születik, akiket szintén diszkriminálnak a Fidesz családpolitikai elképzelései, amelyek egy nem létező Magyarországról szólnak.

A kormány szerinte olyan szexuál- és családpolitikai állítást fogalmazott meg, ami nemcsak az ország nagy részére nem áll, de amelynek annak megalkotói sem felelnek meg, maguk sem tartják a nyilvánosságban hangoztatott elveiket. Ebből Ungár szerint az következik, hogy ezt a politikát nem lehet tovább folytatni. Nagyon reméli ezért, hogy azokat a korlátozó törvényeket, amelyek azokra a családokra vonatkoznak, amelyek nem úgy élnek, mint a családvédelmi akcióterv plakátcsaládjai, a Fidesz elkezdni visszavonni. Hozzátette, reményei szerint a témában az LMP hamarosan törvénymódosítást nyújt be, amiről már beszélt egy kollégájával.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.