Ungár Péter megkérdezte Kásler Miklóstól, hogy a kormány mennyire tartja károsnak a pornó hatásait a fiatalok szexualitására nézve

ugytudjuk.hu 2019-06-05 11:30:00
Minden részletre kiterjedő választ kapott.

Az LMP országgyűlési képviselője, Ungár Péter az alábbi kérdést tette fel Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek címezve - szúrta ki a 168 óra.

"Mennyire tartja a kormány károsnak a pornó hatásait a fiatalok szexualitására, intimitására nézve?"

Az írásban feltett kérdésre Kásler helyett Rétvári Bence, az Emmi államtitkára válaszolt Ungárnak.

 A kormány számára kiemelten fontos, hogy a XXI. század ilyen típusú kihívásaira is megfelelő válaszokkal, megoldásokkal szolgáljon a magyar társadalom irányába - kezdte a válasz elején az államtitkár.

Rétvári Bence ezután azzal folytatta, hogy egy 2016-os végzett ifjúságkutatás azt az eredményt hozta, hogy a 15–29 évesek 88 százaléka tekinthető napi internethasználónak. Az internet széles körű elérhetősége a fiatalok számára a sok pozitívum mellett veszélyt is jelenthet. Azzal folytatta, hogy a Nemzeti alaptanterv és a kerettantervek is foglalkoznak a szexualitás témakörével, és hogy az iskolákban pszichoszexuális fejlődésről szóló foglalkozások is elérhetőek. Ezután a felnőtt tartalmak elérését korlátozó törvényi hátterét részletezte.

Az államtitkár válaszában azt írta, az Ungár Péter által felvetett veszéllyel is foglalkozik a Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája, amely többek között ingyenesen hozzáférhető, magyar nyelvű, gyermekvédelmi szűrőszoftverek kifejlesztéséről határozott. Emellett felhívta a miniszterek figyelmét, hogy a gyermekek számára javasolt, illetve veszélyes online tartalmakról (white list/bélack list) vezessenek összeállítást. A black list 17 kategóriát tartalmaz, amelyből egy kifejezetten a felnőtt, pornográf tartalmakra vonatkozik. Ez a kategória több mint egymillió elemet tartalmaz. A káros tartalmak listáját ingyenesen a szűrőszoftvereket szolgáltatók rendelkezésére bocsájtják.

Rétvári Bence megemlítette azt is, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is elindította egy szűrőszoftver fejlesztését. Az alkalmazás magyar nyelvű, ingyenesen telepíthető, az online tartalmat elemzi, és szoftver által használt a fekete-, illetve fehérlisták alapján megállapítja, hogy az gyerek által felkeresni kívánt oldal káros-e. Ha szükséges, meg is akadályozza annak elérését.

A fejlesztés következő fázisa a mobileszközök tartalomszűrésében szeretné segíteni őket.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az szülők számára ingyenesen igénybe vehető médiaműveltség-tanfolyamokat is indítanak a témában.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is