Ungár Péter: Hasznos-e egy állami iskolában azt mondani, hogy a szexualitás megélésének helye a házasság?

ugytudjuk.hu 2019-11-21 16:19:00
Szerinte érdemi vitát kéne folytatni riogatások helyett.

Ungár Péter, az LMP képviselője szerint a szexuális nevelésnek is szerepelnie kell a formálódó Nemzeti alaptantervben. Ezt egy múlt heti sajtótájékoztatón jelentette ki, szerinte ennek elmaradása esetén továbbra is magas lesz a szexuális úton terjedő betegségek, illetve az abortuszok száma. Ungár szerint a szexuális nevelés alapvetően a család feladata, szerinte ugyanakkor van feladata az államnak is: nemzeti minimum lehetne annak elérése, hogy Európában ne Magyarországon legyen az egyik legnagyobb a magzatelhajtások aránya.

Erre reagált az Origón Fodor-Horváth Zsófia, a Fidesz-közeli Századvég igazgatójának, és a 888.hu főszerkesztőjének, G. Fodor Gábor politikai elemzőnek a felesége. Bár volt, amiben egyetértettek Ungárral, a képviselő viszontválaszt küldött az Origónak, amit aztán valamiért nem közöltek le. 

Ungár Péter ezért a cikket elküldte a Szabad Pécsnek, akik lehozták.

Az országgyűlési képviselő szerint Fodor-Horváth Zsófia, a magyar jobboldali értelmiség egy jelentős részéhez hasonlóan mindent elkövet, hogy a kérdésről ne alakulhasson ki egy sajátos, kifejezetten a magyar helyzetre reflektáló vita.

"Fodor-Horváth Zsófia, bár mondandója legelején megidézi politikai közösségemet és azt a javaslatot, amit amúgy az Országgyűlésben én fogalmaztam meg, vitatkozni vele mégsem szándékozik. Helyette, hogy ott találhassa magát a magyar jobboldal akolmeleg safespacebe(?), felfesti a nyugat-európai trendekből alkotott saját képét, ahol a magukat harcihelikopternek identifikáló nyelvrendőrők nyomnak el minden heteroszexuálist és ez ellen az amúgy hazánkban szerinte akut és időszerű veszély ellen vívja Jeanne D’Arc-bátorságú csatáját." - írja.

Ungár parlamenti hozzászólásában semmit nem szólt a homoszexualitásról, a transzszexualitásról és a maszturbációról sem, holott Fodor-Horváth már ilyenekkel riogatott.

"Olyan javaslat, amely szerint bármi mást tanítsunk magyar iskolákban, mint, hogy az ember egy ivarosan szaporodó emlős, amely férfi és nő típusban létezik, tőlem egészen biztosan nem hangzott el, és nem is fog." - írja Ungár Péter, majd hozzá teszi, hogy pontosan arról kéne vitát folytatni, amelyet a szerző is pedzeget, hogy milyen ideológiai alapokon és milyen módszerekkel oktatják ezt az iskolákban, ám erre semmiféle javaslatot nem tett Fodor-Horváth Zsófia.

"Beszéljünk arról, hogy hasznos-e egy állami iskolában azt mondani, hogy a szexualitás megélésének helye a házasság? Belefér-e ez a magyar valóságba? Véleményem szerint nem. Ez életidegen, és ezért haszontalan. Egyetértünk-e abban, hogy érdemes elmondani a kamaszoknak, hogy a pornográfia nem a szexualitás valóságát ábrázolja? Remélem, hogy igen. Fontos-e azt elmondani kamasz lányoknak, hogy a személyes értéküket nem a fiú társaik szexuális kielégítése eredményezi? Remélem, igen. Elengedhetetlennek tartjuk-e megtanítani, mi a biztonságos szexualitás és hogyan lehet azt gyakorolni? Úgy tűnik, igen. Ezekről kéne vitáznunk."

Szólj hozzá!

Fájó torokkal ment orvoshoz egy japán nő, közel négy centis férget húztak ki a mandulájából

A nő nyers halat evett, így kerülhetett az élősködő a szervezetébe.

Váratlan meghibásodás miatt nem volt reggel áram a szombathelyi Decathlonban

Az E.ON munkatársai fél 11-re megszüntették a problémát.

192-vel tépő sofőrt kapcsoltak le a Vas megyei rendőrök

A múlt heti rekord ugyan nem lett meg, de így is jelentősen túllépte a sebességhatárt.

Több napos kutatás után megtalálták a Glee sztárjának holttestét

Naya Rivera még a múlt héten tűnt el, miután csónakázni indult a fiával. 33 éves volt.

Már 13 millióan fertőződtek meg világszerte a koronavírussal

Viszont a gyógyultak száma már 7 millió fölött jár.

Két magyar UFO-észlelés is található az amerikai légierő aktái között

E. T. kétszer is ellátogatott hozzánk a hidegháború alatt.

Ungár Péter: Senki nem lakik jól egy tízforintos emlékérmével

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője szerint ez a lépés jól mutatja, hogy a kormány valódi segítséget nem ad a frontvonalban teljesítőknek.

Elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere

A hírről először beszámoló Hírklikk információi szerint a településvezető önkezével vetett végett az életének.

Felhős napra számíthatunk

Maximum 28 fok lesz.

Edzőjük szerint kiváló fizikai állapotban vannak a Győr női kézilabdázói

Danyi Gábor "óriási csalódásnak" nevezte, hogy a BL négyes döntő idén elmarad.

Szerdán drágul a benzin

Hol van már a 300 forintos határ?

van még itt cikk a témában:

Ungár Péter: Senki nem lakik jól egy tízforintos emlékérmével

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője szerint ez a lépés jól mutatja, hogy a kormány valódi segítséget nem ad a frontvonalban teljesítőknek.

Ungár Péter: A parlament rendkívüli ülésén a fontos dolgokkal kellene foglalkozni

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője szerint nem most van itt az ideje a nemzetpolitizálásnak.