Ungár Péter: Hasznos-e egy állami iskolában azt mondani, hogy a szexualitás megélésének helye a házasság?

ugytudjuk.hu 2019-11-21 16:19:00
Szerinte érdemi vitát kéne folytatni riogatások helyett.

Ungár Péter, az LMP képviselője szerint a szexuális nevelésnek is szerepelnie kell a formálódó Nemzeti alaptantervben. Ezt egy múlt heti sajtótájékoztatón jelentette ki, szerinte ennek elmaradása esetén továbbra is magas lesz a szexuális úton terjedő betegségek, illetve az abortuszok száma. Ungár szerint a szexuális nevelés alapvetően a család feladata, szerinte ugyanakkor van feladata az államnak is: nemzeti minimum lehetne annak elérése, hogy Európában ne Magyarországon legyen az egyik legnagyobb a magzatelhajtások aránya.

Erre reagált az Origón Fodor-Horváth Zsófia, a Fidesz-közeli Századvég igazgatójának, és a 888.hu főszerkesztőjének, G. Fodor Gábor politikai elemzőnek a felesége. Bár volt, amiben egyetértettek Ungárral, a képviselő viszontválaszt küldött az Origónak, amit aztán valamiért nem közöltek le. 

Ungár Péter ezért a cikket elküldte a Szabad Pécsnek, akik lehozták.

Az országgyűlési képviselő szerint Fodor-Horváth Zsófia, a magyar jobboldali értelmiség egy jelentős részéhez hasonlóan mindent elkövet, hogy a kérdésről ne alakulhasson ki egy sajátos, kifejezetten a magyar helyzetre reflektáló vita.

"Fodor-Horváth Zsófia, bár mondandója legelején megidézi politikai közösségemet és azt a javaslatot, amit amúgy az Országgyűlésben én fogalmaztam meg, vitatkozni vele mégsem szándékozik. Helyette, hogy ott találhassa magát a magyar jobboldal akolmeleg safespacebe(?), felfesti a nyugat-európai trendekből alkotott saját képét, ahol a magukat harcihelikopternek identifikáló nyelvrendőrők nyomnak el minden heteroszexuálist és ez ellen az amúgy hazánkban szerinte akut és időszerű veszély ellen vívja Jeanne D’Arc-bátorságú csatáját." - írja.

Ungár parlamenti hozzászólásában semmit nem szólt a homoszexualitásról, a transzszexualitásról és a maszturbációról sem, holott Fodor-Horváth már ilyenekkel riogatott.

"Olyan javaslat, amely szerint bármi mást tanítsunk magyar iskolákban, mint, hogy az ember egy ivarosan szaporodó emlős, amely férfi és nő típusban létezik, tőlem egészen biztosan nem hangzott el, és nem is fog." - írja Ungár Péter, majd hozzá teszi, hogy pontosan arról kéne vitát folytatni, amelyet a szerző is pedzeget, hogy milyen ideológiai alapokon és milyen módszerekkel oktatják ezt az iskolákban, ám erre semmiféle javaslatot nem tett Fodor-Horváth Zsófia.

"Beszéljünk arról, hogy hasznos-e egy állami iskolában azt mondani, hogy a szexualitás megélésének helye a házasság? Belefér-e ez a magyar valóságba? Véleményem szerint nem. Ez életidegen, és ezért haszontalan. Egyetértünk-e abban, hogy érdemes elmondani a kamaszoknak, hogy a pornográfia nem a szexualitás valóságát ábrázolja? Remélem, hogy igen. Fontos-e azt elmondani kamasz lányoknak, hogy a személyes értéküket nem a fiú társaik szexuális kielégítése eredményezi? Remélem, igen. Elengedhetetlennek tartjuk-e megtanítani, mi a biztonságos szexualitás és hogyan lehet azt gyakorolni? Úgy tűnik, igen. Ezekről kéne vitáznunk."

Szólj hozzá!

Operatív törzs: Tegnap 2 ember sem tartotta be a kutyasétáltatáshoz előírt 500 méteres szabályt

A siket és nagyothalló embernek pedig nehézséget okozhat a maszkhasználat, ugyanis a jeleléssel történő kommunikációnak a szájról olvasás is része. A hatóság szerint a rendőri ellenőrzés minden esetben méltányos lesz.

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

SZFE: Dokumentumfilm készül az egyetemfoglalásról

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

van még itt cikk a témában:

Ungár Péter: Miért nézi levegőnek a kormány a szociális dolgozókat?

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője levelet írt Dr. Kincses Gyulának, a Magyar Orvosi Kamara elnökének.

Vajon a szociális dolgozók most miért maradtak ki?

Bár a kormány végre elismeri a járvány elleni védekezésben nyújtott szerepüket, ennek ellenére kimaradtak a szociális dolgozók az ingyenes utazást biztosító rendeletből.

Ungár Péter a szociális dolgozókon segítene, a kormány inkább csak kioktat

Az egészségügyben dolgozók ideiglenesen ingyen buszozhatnak, a szintén túlterhelt szociális dolgozóknak azonban ez a segítség sem jár. Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője a minisztériumtól indokok helyett csak félrebeszélést kapott.