Ungár Péter benyújtja a Lex Balázsyt

Farkas Bazsi
2019. augusztus 13. kedd, 12:34
A törvényjavaslatnak az lesz a lényege, hogy jegyzők ezentúl ne vállalhassanak párhuzamosan politikai szerepet.

A törvényjavaslat benyújtását az LMP országgyűlési képviselője egy mai szombathelyi sajtótájékoztatón jelentette be. Ungár Péter döntését azzal magyarázta, hogy az olyan emberek, akiknek fizetését az adófizetők adják össze, és önkormányzati funkciót töltenek be, ne vállalhassanak politikai szerepet.

 

Ungár szerint ugyanis az erősen aggályos, hogy a Vas megyei jegyző úgy megy el egyébként balesetveszélyes, kerékpárutakat átadni és jelenik meg egyéb rendezvényeken, kampányolva már a saját polgármesterjelöltségének, hogy közben továbbra is az adófizetők állják a fizetését. 

 

Ráadásul az is gyenge indok, hogy ha majd hivatalossá válik a jelöltsége, akkor fizetetlen szabadságra megy, mivel továbbra is a beosztottjai fogják vezetni a választási irodát. A képviselő szerint ez azt is mutatja, hogy a jegyző annyira nem bízik a saját sikerében, hogy két kézzel fogja továbbra is a székét. 

 

Mivel az ország többi pontján is a Fidesz jegyzőket indít polgármesternek, így Ungár szerint törvényben kell szabályozni azt, hogy ez ne történhessen meg. 

 

Ungár ezért nyújtja be az általa Lex Balázsynak keresztelt törvényjavaslatot. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás