Ungár Péter népszerűbb, mint Semjén Zsolt

Farkas Bazsi 2020-09-08 17:10:00
A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője egy friss felmérésben a népszerűségi lista élbolyában végzett.

Ellenzéki esélyek és politikusok népszerűsége címmel közölt friss kutatást a Republikon Intézet. A közvélemény kutató vizsgálta pártpreferenciákat, a 2022-es országgyűlési választáson történő ellenzéki listást indulásokat és a választók politikusokról alkotott véleményeit is. 

A  kormánypártok erősödése a koronavírus-járván időszakában azt  mutatja, hogy támogatóik szerint a Fidesz-KDNP  jól kezelte a járványhelyzetet. A teljes népesség körében 9 százalékot magáénak tudó Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párt, őket    követi a Momentum 6 százalékkal. A Jobbik 5, az MSZP 4, a Kutya Párt 3, az LMP 2, a Mi Hazánk és a Párbeszéd pedig 1-1 százalékos eredményt ért el - áll a kutatásban.     

A társadalom  körülbelül harmada, 34 százalék jelenleg bizonytalan pártpreferenciáját illetően. A bizonytalanok tábora ráadásul mindössze 1 százalékponttal marad el a Fidesz-KDNP támogatóitól.

A pártválasztók abszolút többsége, 54 százalék a kormánypártokat támogatja. A DK támogatottsága 14 százalék, a Momentumé 9 százalék, a Jobbiké 8 százalék, az MSZP 6 százalékon áll, a Kutya Párt 4, az LMP 3, a Mi Hazánk 1, a Párbeszéd pedig szintén 1 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Az eredmények azt mutatják, a ciklus felénél járva még nem dőlt el, hogy milyen erősorrendben indulhatnak neki a 2022-es választásnak az ellenzéki pártok.

A felmérésben arról is kérdezték a választókat, hogy mi a véleményük a közös ellenzéki indulásról. A megkérdezettek 77%-a támogatja a közös listát, 15% a külön listákon való indulást tartja jobb stratégiának. 

A politikusok népszerűségét vizsgálva a  Republikon felmérésének élén Áder János szerepel, őt követi Fekete-Győr András, majd Orbán Viktor. Az ellenzéki politikusok élbolyában ott van Ungár Péter is, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője. 

A közvélemény kutatás teljes anyaga itt olvasható

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.