Ungár Péter népszerűbb, mint Semjén Zsolt

Farkas Bazsi 2020-09-08 17:10:00
A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője egy friss felmérésben a népszerűségi lista élbolyában végzett.

Ellenzéki esélyek és politikusok népszerűsége címmel közölt friss kutatást a Republikon Intézet. A közvélemény kutató vizsgálta pártpreferenciákat, a 2022-es országgyűlési választáson történő ellenzéki listást indulásokat és a választók politikusokról alkotott véleményeit is. 

A  kormánypártok erősödése a koronavírus-járván időszakában azt  mutatja, hogy támogatóik szerint a Fidesz-KDNP  jól kezelte a járványhelyzetet. A teljes népesség körében 9 százalékot magáénak tudó Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párt, őket    követi a Momentum 6 százalékkal. A Jobbik 5, az MSZP 4, a Kutya Párt 3, az LMP 2, a Mi Hazánk és a Párbeszéd pedig 1-1 százalékos eredményt ért el - áll a kutatásban.     

A társadalom  körülbelül harmada, 34 százalék jelenleg bizonytalan pártpreferenciáját illetően. A bizonytalanok tábora ráadásul mindössze 1 százalékponttal marad el a Fidesz-KDNP támogatóitól.

A pártválasztók abszolút többsége, 54 százalék a kormánypártokat támogatja. A DK támogatottsága 14 százalék, a Momentumé 9 százalék, a Jobbiké 8 százalék, az MSZP 6 százalékon áll, a Kutya Párt 4, az LMP 3, a Mi Hazánk 1, a Párbeszéd pedig szintén 1 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

Az eredmények azt mutatják, a ciklus felénél járva még nem dőlt el, hogy milyen erősorrendben indulhatnak neki a 2022-es választásnak az ellenzéki pártok.

A felmérésben arról is kérdezték a választókat, hogy mi a véleményük a közös ellenzéki indulásról. A megkérdezettek 77%-a támogatja a közös listát, 15% a külön listákon való indulást tartja jobb stratégiának. 

A politikusok népszerűségét vizsgálva a  Republikon felmérésének élén Áder János szerepel, őt követi Fekete-Győr András, majd Orbán Viktor. Az ellenzéki politikusok élbolyában ott van Ungár Péter is, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője. 

A közvélemény kutatás teljes anyaga itt olvasható

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.