Ungár: A Ratkó-korszak vége óta nem szokás beleszólni a hálószobai dolgokba

Pintér Bence 2021-01-04 19:28:39
A Vas megyei LMP képviselője szerint a kormánypártok az amerikai keresztény-fundamentalista jobboldal családképét igyekeznek Magyarországra erőltetni.

Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője arról kérdezte Novák Katalin családügyi államtitkárt, hogy szerinte tényleg valóság-e az manapság Magyarországon, hogy valaki választhatja az egykeresős családmodellt. A miniszter a válaszában azt írta: a kormány politikájának lényege, hogy minél nagyobb legyen a döntési szabadság és az anyagi mozgástér gyermekvállalás terén; de

elismerte, hogy a valódi egykeresős családmodell, amelyben az édesanya a gyerekek felnőtté válásáig otthon marad, nagyon ritka Magyarországon.

Az LMP-s képviselő ennek a kapcsán a Facebookon azt írta: a kormány intézkedései szép és támogatandó dolgok, ezek mentén lehetne nemzeti konszenzust építeni.

Ungár Péter szerint azonban a Fidesz ez ellen hat:

„A kormánypártok ugyanakkor a nemzeti konszenzus ellen hatnak akkor, amikor az amerikai keresztény-fundamentalista jobboldal családképét igyekeznek Magyarországra oktrojálni. Tudomásul kell venni és ez remélhetőleg azt jelenti, hogy a kormány tudomásul veszi, hogy Magyarországon soha nem volt a társadalom többsége számára megélt realitás az egykeresős családmodell, Magyarországon a Ratkó-korszak vége óta nem szokás a politikai vezetésnek megmondani ki hogyan éljen és mit csináljon a hálószobában.

Az egykeresős családmodell soha nem volt hazánkban elterjedt és nem is cél elterjeszteni. Ez is a nemzeti konszenzus része kell, hogy legyen. Bár vannak viták ebben a kérdésben is: a házasságon kívül született gyermekek támogatása, az egyedülálló szülők támogatása, abban nemzeti konszenzus van, hogy minden kívánt gyermek szülessen meg.

Abban is legyen konszenzus, hogy mindenki ezt a gyermeket úgy neveli, ahogy szeretné és nem kormányzati politika az 50-es évek Amerikájának az idealizált képe.

Ha ebben egyetértünk és elismerjük azt, hogy szintén legitim döntés házasságon kívül vagy egyedül gyermeket nevelni, akkor jelentős lépést tettünk egy családpolitikai konszenzus irányába”

– zárja posztját a képviselő.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

 

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.