Ungár: A magyar kormány arra használja fel a járvány második hullámát, hogy bosszút álljon az önkormányzatokon

Farkas Bazsi 2020-11-18 16:53:00
A Vas megyei LMP parlamenti képviselője felszólította a szombathelyi Fideszt, hogy álljon ki a város érdekeiért.

„Mára teljesen egyértelmű, hogy a koronavírus második hulláma sokkal jobban érinti Magyarországot, mint az első"

- kezdte ezzel Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője szombathelyi sajtótájékoztatóját, aki azzal folytatt, hogy csak remélni tudja, hogy a héten bejelentett szigorítások csökkenti fogják az egészségügyi és szociális ellátórendszerre nehezedő súlyos nyomást. De talán ennél is szomorúbb, hogy egyre inkább úgy tűnik, a járványhelyzet ellenére a kormány egyik legfőbb célja továbbra is az, hogy bosszút álljon az önkormányzati választáson elszenvedett vereségért.

„Mindannyian tudjuk, hogy az ingyenes parkolás bevezetése nem fékezi meg a vírust, leginkább csak arra jó, hogy az önkormányzatok újabb bevételektől essenek el. Persze nagyon úgy tűnik, hogy ez csak a kezdet volt: a kormány egyik nap – helyesen – a járatok sűrítésére kötelezi az önkormányzatokat, másnap pedig levélben jelzi, hogy a tömegközlekedés működtetésére szánt költségvetési forrásokat elvonja. De még ez is inkább csak kellemetlenség ahhoz képest, hogy az iparűzési adó belengetett felfüggesztése gyakorlatilag felszámolná az önkormányzatiságot Magyarországon."

- fogalmazott Ungár.

Mindez azért igazán felháborító, mert egy ilyen válsághelyzetben igenis szükség van jól működő önkormányzatokra: ami a kormányzat szintjén csak adat és statisztika, az az önkormányzat szintjén már konkrét embereket, sorsokat és kezelendő problémákat jelent. 

Jól működő önkormányzatok nélkül nincs hatékony védekezés: ez nem a kormány és az ellenzék közötti konfliktus, hiszen a települések többségében kormánypárti városvezetés van most is, akiknek szintén megköti a kezét a Fidesz. Mert nekik a bosszú, a politikai haszon fontosabb, mint az emberek biztonsága.

A képviselő rámutatott, hogy a kormány folyton azt szajkózza, hogy az "osztrák laborban" történt válságkezelést veszi mintáult, csakhogy, Ausztria nem megsarcolja az önkormányzatokat, hanem segíti azokat, és anyagi támogatásban részesíti a munkájukban korlátozott dolgozókat is. 

Minden önkormányzattól elvont forint az emberktől von el pénzt. Korábban Hende Csaba, a térség fideszes parlamenti képviselője úgy fogalmazott, hogy az elvonások mértéke nem más mint mogyoró.

„Jelenleg azonban több, mint 3 milliárd forintot von el Szombathelytől a kormány"

- mondta Ungár, aki arra szólította fel a szombathelyi Fidesz vezetőit, hogy álljanak ki és mondjanak véleményt, szerintük a mostani elvonások mértéke is csupán mogyoró.

 

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.