Újra itt a kellemes, nyári idő

ugytudjuk.hu
2019. július 16. kedd, 06:02
Bár ez az éjszaka elég hűvős volt, most pár napra végre visszatér a jó idő.

A mai napon az OMSZ előrejelzése szerint gomolyfelhős idő várható sok napsütéssel, mindössze az északi megyékben lehet kissé több felhő. Érdemi csapadék nem lesz, de az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegység vidékén elvétve futó zápor esetleg kialakulhat. Az északnyugatira forduló szelet élénk széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű. Késő este 18, 24 fok várható.

 

Holnap szintén gomolyfelhős, napos idő ígérkezik legfeljebb északkeleten néhol záporral, zivatarral. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 között alakul, de néhol 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

 

Csütörtökön a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A Dunától keletre estig nem valószínű csapadék, ugyanakkor a Dunántúlon nyugat felé haladva növekvő eséllyel - a nyugati határvidéken több helyen - valószínű zápor, zivatar. Estétől a középső országrészben is megnő a csapadék kialakulásának valószínűsége. Mérsékelt marad a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás