Újabb csontváz: Szabálytalanul működik a Haladás Labdarúgó Kft. mivel a cégbíróság nem jegyezte be a felügyelő bizottsági tagok változását

Farkas Bazsi 2019-08-09 07:07:00
Pedig a részben önkormányzati tulajdonú cég csakis a bizottság jóváhagyásával elfogadott beszámolókkal folytathatna szabályos üzemelést.

Tavaly áprilisban változott meg a Haladás Labdarúgó Kft. felügyelő bizottságának összetétele. Addig ugyanis Horváth Attila volt az  Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt delegáltja, a frakció azonban jelezte, hogy a továbbiakban helyette Horváth Soma látná el a feladatot. A testület jóvá is hagyta a váltást. A cserét pedig 60 napon belül jeleznie kellett volna a társaság ügyvezetőjének, de nem tette meg. 

Persze könnyen legyinthetne most mindenki, hogy és akkor most mi van. Az ügy azonban ennél sokkal súlyosabb. 

Mivel a Haladás Labdarúgó Kft. részben önkormányzati tulajdonú, így a cég csakis felügyelő bizottság alatt működhet. Erre azért van szükség, hogy a közpénzek elköltésének ellenőrzésére legyen egy, csakis ezzel foglalkozó testület. A szabályozás annyira komolyan veszi a felügyelő bizottság munkáját, hogy annak tagjai a saját vagyonukkal felelnek az általuk ellenőrzött gazdasági társaság tevékenységéért. A Kft. mérlegei is csak akkor lehetnek hitelesek, hogyha azt előbb megvizsgálja és jóváhagyja a bizottság.

Na de mi van akkor, hogyha egy személyi változást nem jelentenek be és vezeti át a cégbíróság?

Egészen egyszerűen az, hogy a bizottság munkája nem lesz “hitelesítve”. Az ugyanis egy erősen aggályos állapot, hogy a FEB összeül, annak tagjai aláírásukkal fogadják el a cég pénzügyi mérlegét, ám a hatóságok az aláírások egyikével nem tudnak mit kezdeni, az aláíró ugyanis hivatalosan nem tagja a bizottságnak.

Így tehát kérdés, hogy mi lesz az elmúlt több, mint egy évben, keletkezett dokumentumok hitelességével? 

Ez egyébként olyan kérdéseket is felvet, hogy ha a bizottság nem működött megfelelően, akkor érvényes-e például a 2018 év végén készített pénzügyi mérleg? Azt hogyan fogadhatta akkor el a Magyar Labdarúgó Szövetség? A szabályok betartása mellett érvényes-e a Haladás licence, akkor, ha a csapatot működtető gazdasági társaság működése így teljesen szabálytalan volt? 

Egy biztos, ez is azt mutatja, hogy mekkora fejetlenség van a focicsapat körül.

Mégsem a HVSE lesz a többségi tulajdonos?

Több forrásból úgy értesültünk, hogy mégsem a Haladás VSE-nek ajándékozná el a jelenleg is több száz millió forintos tartozással rendelkező tulajdonrészét a Halmill Kft. Információnk szerint a Kft-nek az volt a szándéka, hogy az Illés Sportalapítványnak adja át a cégrészt, azonban mivel jelenleg is van adótartozása a cégnek, így az ajándékozás meghiúsult. 

Természetesen az üggyel kerestük a Haladást is. E-mailünket olvasták a klubnál, az ezt igazoló olvasási üzenetet meg is kaptuk, de válasz nem érkezett.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.