Újabb bicikliút épül Szombathelyen, ezúttal a Stromfeld lakótelep szélén

Nagy Donát 2020-09-10 14:00:16
Könnyebb lesz a kerékpáros és a gyalogos közlekedés is a környéken, de a 112-es segélyhívó központba is biztonságosan el lehet jutni november végétől.

Legutóbb pár napja írtunk arról, hogy a Jókai Mór utcában jelölték ki a dél felé haladó bicikliút nyomvonalát. Ma pedig a Stromfeld lakótelep melletti áruházaknál találkoztunk a földből kinőtt jelzőcölöpökkel.

Ahogy Bokányi Adrienntől (Éljen Szombathely!), a választókerület önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, itt nem csupán arról van szó, hogy az áruházakba könnyebb lesz eljutni, ugyanis kétirányú gyalog- és kerékpárút épül, a 11-es Huszár út körforgalmától egészen a Söptei úti körforgalomig.

Az új út aszfaltozása várhatóan november végén készül el, onnantól tudják a szombathelyiek birtokukba venni

- mondta Bokányi, majd hozzátette,

de itt még nem lesz teljesen készen a kétirányú gyalog- és kerékpárút, hiszen 34 darab fát is telepítenek, tavasszal.

Az új, 3,8 méter széles és 1402 méter hosszú út valóban komplex lesz, hiszen végig ellátják közvilágítással, valamint egy vasúti átkelőt is kiépítenek hozzá.

Fontos megemlíteni, hogy így a 112-es segélyhívó központot is kényelmesen, biztonságosan el lehet majd érni. Legutóbb a Söptei úton volt járdaépítés a buszmegállótól, de novembertől már a 11-es Huszár útról is meg lehet közelíteni a munkahelyet mind biciklivel, mind gyalogosan.

- hangzott el a képviselőtől.

Ahogy Bokányi Adrienn említette, nemcsak a saját, hanem a szomszédos választókerületben élők is ki tudják majd használni az új utat, ami egyébként egy nagyon régi tartozása a városnak a szombathelyiek felé.

Fotó: Google Térkép

A gyalog- és kerékpárút egyébként abból a több, mint 1 milliárd forintos keretből épül, ami a „Szombathely Megyei Jogú Város kerékpárosbarát fejlesztése” című európai uniós finanszírozású projekt neve alatt költenek el. A megkötött támogatási szerződéssel 11 új kerékpáros útvonal kerül kijelölésre Szombathelyen, majdnem 10 kilométerrel növelve a város kerékpáros útvonalainak hosszát.

Sőt, később a város két nagy forgalmú közlekedési csomópontja is megújul: a Nárai utca és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésében végre körforgalom épül, valamint átalakul a Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződése is.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.