Úgy tűnik, idén sem a feljutás lesz a cél az ETO FC Győrnél

Pintér Bence 2020-07-30 06:27:00
Pénzügyileg tudná vállalni az első osztályt a Győr, a csapat felé mégis csak az első tízbe jutás az elvárás a másodosztályban. A polgármesterrel korábban nem ebben egyeztek meg.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Már nem az első hatba, csak az első tízbe kerülés a cél az ETO FC Győrnél – derült ki a sajtótájékoztatón, amiről a Kisalföld adott hírt. Az idén a hatodik helyen végző csapat ügyvezetője, Soós Imre elmondta: az elmúlt években sikeres gazdasági konszolidáción esett át az egyesület, ezértára pozitívba fordult a mérleg, ami szükséges volt ahhoz, hogy első osztályú licencet kapjon az együttes.

„Mányi József tulajdonossal mindig reálisan értékeltük az egyesület helyzetét és 2018-ban, valamint 2019-ben nem voltak meg azok a gazdasági feltételek, amit az NB I-es licenc és a bajnokságban történő indulás követelnek a sportvállalatoktól, ám ez a 2019/2020-as évre realizálódott” – mondta. Az ügyvezető az első osztályból most kieső klubok kapcsán elmondta: a Debrecen keretének értéke 6, a Vasasé 4,9 millió euró, ami nagyjából az összes többi NB II-es keret együttes értékének felel meg.

„A labda gömbölyű és a pályán dőlnek el az eredmények, de ahogy eddig az első hat pozíció egyike volt a reális cél, úgy idén az első tízbe kerülés az elvárás a csapattal szemben. A gazdasági és infrastrukturális háttér adott az előrelépéshez, de a játékosoknak és a stábnak a pályán ehhez hozzá kell tennie a maga részét, hogy az ETO ismét első osztályú lehessen” – fogalmazott.

A Kisalföld szerint Horváth Cs. Attila klubigazgató a helyes kommunikációról, a szurkolók és a város bizalmának visszaállításáról beszélt, ami szintén a következő időszak egyik nagy feladata lesz a klub számára.

Márciusban Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz) világossá tette, hogy nem ad pénzt a város a futballklubnak, addig legalábbis biztos nem, amíg célként nem a feljutást jelölik meg, ezután egy hétig üzengettek egymásnak a tulajdonossal, Mányi Józseffel, mire megegyeztek – többek között abban, hogy az első osztályba jutás lesz a klub célja. Nem tudjuk, ez mennyire teljesül azzal, hogy most már nem az első hatba, hanem csak az első tízbe várják a csapatot.

A klubnak jelenleg nincs vezetőedzője, Kondás Elemér június végén távozott a klubtól.

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.

Forrás: Kisalföld

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.