Úgy múlt el a parlamenti ciklus fele, hogy Hende Csaba egyetlen egyszer sem szólalt fel a választókerületének ügyben

Farkas Bazsi 2020-07-08 06:27:00
Sem Szombathely, sem pedig a környező települések napi témái nem érték el az ingerküszöbét.

Balogunyom, Bucsu, Dozmat, Felsőcsatár, Horvátlövő, Nárai, Narda, Pornóapáti, Sé, Szombathely, Torony, Vaskeresztes. Ezek a települések tartoznak a Vas megyei 1. számú választókerületbe. A 2018-as országgyűlési választáson a fideszes Hende Csaba kapta a legtöbb szavazatot, így két éve ő képviseli az itt élők érdekeit az országgyűlésben. Vagyis erre kapott megbízást a választóktól, Hende azonban mégsem kapkod azért, hogy a települések ügyeit az országgyűlésbe vigye. 

Hende az eddig ciklusban -  amelynek tavaszi ülésszakának végeztével éppen a feléhez értünk - egyetlen egyszer sem szólalt fel az általa képviselt települések érdekében. 

A fideszes politikus eddig összesen 24-szer állt fel a Parlamentben, hogy beszédet mondjon. Ezek javarészt törvénymódosítások, vagy házszabályi rendelkezések módosításairól szóltak. Volt még néhány “Aktuális ügyekről” címet viselő felszólalása, hogy ezek milyen ügyek voltak, egypár idézettel mutatjuk is:

“Az Alaptörvény-módosítással megerősítjük Magyarország szuverenitását, és megtiltjuk idegen népesség Magyarországra való betelepítését. Az Alaptörvény ki fogja mondani, hogy nem telepíthető be bevándorló az országba az Országgyűlés beleegyezése nélkül, és nem fogadható el a menedékkérelme annak, aki biztonságos országon keresztül érkezett Magyarországra, és nincs kitéve üldözésnek vagy üldöztetés veszélyének.”  (2018.06.20.)

“Soros emberei mindenhol ott ülnek, a brüsszeli Bizottságban, az Európai Parlamentben, az Európai Tanácsban, az ENSZ-ben is, és a migráció legalizálását segítő javaslatokat dolgoznak ki. Az ENSZ globális migrációs csomagja éppen egy globális szintű Soros-tervvel fenyeget. Magyarország biztonsága tehát továbbra is veszélyben van.”  (2018.07.16.)

“Úgy tűnik, hogy Brüsszel bevándorláspárti vezetése, amely végnapjait éli, ahelyett, hogy már felhagyna az ilyen kísérletezéssel, akaratának kikényszerítésére tisztességtelen módon újabb és újabb javaslatokat tesz le az asztalra. A Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti választásokig mindent át akarnak erőltetni, mert félnek  teszem hozzá, joggal  attól, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség kezébe kerül a döntés lehetősége ebben a kérdésben is.” (2018.10.15.)

“A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket, az Európai Parlament és az Európai Bizottság korábbi döntései és állásfoglalásai azonban lebuktatják őket. Ezek a tervek mind egy irányba mutatnak: fokoznák a bevándorlást Európába.”  (2019.02.25.)

“Mi nem akarunk kevert, migránsokból és bennszülött magyarokból álló vegyes társadalmat létrehozni. A kormánynak ezért azonosítania kell azokat az okokat, hogy miért nem vállalják a fiatalok a vágyott gyermekeket, és ezeket az akadályokat el kell hárítani az útból, Magyarországot pedig családbarát országgá kell tenni.” (2019.03.11.)

“Megdöbbentő, hogy Brüsszel tízezreknek osztogat pénzzel feltöltött migránskártyát, miközben az európai titkosszolgálatok sorra figyelmeztetnek, hogy a visszaszorított Iszlám Állam terroristái százával igyekeznek Európába a migránsok közé keveredve. Várjuk Brüsszel válaszait. Az emberek szeretnének végre egyenes válaszokat kapni a mellébeszélés helyett. Mert sokakat felháborít, hogy Brüsszel a migránskártyával a jelek szerint az Európára törő terroristákat is pénzeli.” (2019.04.02.)

“A Gyurcsány-korszakban egymillió embert tettek munkanélkülivé. A magas adókkal, elhibázott gazdaságpolitikájukkal tönkretették a gazdaságot. Az alkalmatlanság és a korrupció miatt nem volt olyan év, hogy ne szállt volna el a költségvetési hiány. Megduplázták az államadósságot, ezt se feledjük.” (2019.06.12.)

Tavaly novemberben szólalt fel utoljára Hende. A tavaszi ülésszakban egyszer sem érte el semmi annyira az ingerküszöbét, hogy szót kérjen. Érdekes egyébként, hogy

Soros, a bevándorlás, a 10 éve nem kormányzó Gyurcsány is fontosabb volt Hendének, minthogy felszólaljon annak a körzetnek a lakóinak érdekében, vagy ügyeinek képviseletében, akik megválasztották.

Csak Szombathelyen több tucatnyi olyan ügy lenne, aminek igenis a parlamenti nyilvánosság elé kellene kerülnie. A Modern Városok Programban beharangozott és 5 éve egy tapodtat sem mozduló Fedett Uszoda modernizációja családi wellness fürdővel bővítése, a császári helytartói palota mozaikjának rendezetlen ügye, az intermodális csomópont megépítése, a foghíjas szombathelyi elkerülő, az M86-os ingyenessé tétele Sárvárig a zanatiak kérésére, vagy éppen a lassan összedőlő Nagyszálló és 11-es Huszár laktanya. És ezek csak a problémák. 

De felszólalhatott volna és dicsekedhetett volna a Falco második bajnoki címe miatt esetleg a 20. Savaria Történelmi Karnevállal, vagy a szombathelyi városvezetők gyors és hatékony intézkedéseivel, amivel a koronavírus járvány megfékezésére léptek fel. Nem tette.

Ahogy nem csak Szombathely nem érdekelte Hendét, de az el nem készült balogunyomi polgármesteri hivatal sem, vagy az iparűzési adó elvonása, ami akár Vaskeresztest is súlyosan érintheti, az ott működő cumigyár miatt. 

De lehet, hogy Hende nem is tud ezekről. Hiszen ha csak véletlenül el nem kapjuk egy sajtótájékoztatón, akkor szinte lehetetlen vele kontaktust találni. Eddig bármennyi emailt írtunk neki, egyszer sem válaszolt. És Ön, hogy van ezzel? 

Szavazás

Te támogatod a névváltoztatást?

Szólj hozzá!

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.