Úgy múlt el a parlamenti ciklus fele, hogy Hende Csaba egyetlen egyszer sem szólalt fel a választókerületének ügyben

Farkas Bazsi 2020-07-08 06:27:00
Sem Szombathely, sem pedig a környező települések napi témái nem érték el az ingerküszöbét.

Balogunyom, Bucsu, Dozmat, Felsőcsatár, Horvátlövő, Nárai, Narda, Pornóapáti, Sé, Szombathely, Torony, Vaskeresztes. Ezek a települések tartoznak a Vas megyei 1. számú választókerületbe. A 2018-as országgyűlési választáson a fideszes Hende Csaba kapta a legtöbb szavazatot, így két éve ő képviseli az itt élők érdekeit az országgyűlésben. Vagyis erre kapott megbízást a választóktól, Hende azonban mégsem kapkod azért, hogy a települések ügyeit az országgyűlésbe vigye. 

Hende az eddig ciklusban -  amelynek tavaszi ülésszakának végeztével éppen a feléhez értünk - egyetlen egyszer sem szólalt fel az általa képviselt települések érdekében. 

A fideszes politikus eddig összesen 24-szer állt fel a Parlamentben, hogy beszédet mondjon. Ezek javarészt törvénymódosítások, vagy házszabályi rendelkezések módosításairól szóltak. Volt még néhány “Aktuális ügyekről” címet viselő felszólalása, hogy ezek milyen ügyek voltak, egypár idézettel mutatjuk is:

“Az Alaptörvény-módosítással megerősítjük Magyarország szuverenitását, és megtiltjuk idegen népesség Magyarországra való betelepítését. Az Alaptörvény ki fogja mondani, hogy nem telepíthető be bevándorló az országba az Országgyűlés beleegyezése nélkül, és nem fogadható el a menedékkérelme annak, aki biztonságos országon keresztül érkezett Magyarországra, és nincs kitéve üldözésnek vagy üldöztetés veszélyének.”  (2018.06.20.)

“Soros emberei mindenhol ott ülnek, a brüsszeli Bizottságban, az Európai Parlamentben, az Európai Tanácsban, az ENSZ-ben is, és a migráció legalizálását segítő javaslatokat dolgoznak ki. Az ENSZ globális migrációs csomagja éppen egy globális szintű Soros-tervvel fenyeget. Magyarország biztonsága tehát továbbra is veszélyben van.”  (2018.07.16.)

“Úgy tűnik, hogy Brüsszel bevándorláspárti vezetése, amely végnapjait éli, ahelyett, hogy már felhagyna az ilyen kísérletezéssel, akaratának kikényszerítésére tisztességtelen módon újabb és újabb javaslatokat tesz le az asztalra. A Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti választásokig mindent át akarnak erőltetni, mert félnek  teszem hozzá, joggal  attól, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség kezébe kerül a döntés lehetősége ebben a kérdésben is.” (2018.10.15.)

“A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket, az Európai Parlament és az Európai Bizottság korábbi döntései és állásfoglalásai azonban lebuktatják őket. Ezek a tervek mind egy irányba mutatnak: fokoznák a bevándorlást Európába.”  (2019.02.25.)

“Mi nem akarunk kevert, migránsokból és bennszülött magyarokból álló vegyes társadalmat létrehozni. A kormánynak ezért azonosítania kell azokat az okokat, hogy miért nem vállalják a fiatalok a vágyott gyermekeket, és ezeket az akadályokat el kell hárítani az útból, Magyarországot pedig családbarát országgá kell tenni.” (2019.03.11.)

“Megdöbbentő, hogy Brüsszel tízezreknek osztogat pénzzel feltöltött migránskártyát, miközben az európai titkosszolgálatok sorra figyelmeztetnek, hogy a visszaszorított Iszlám Állam terroristái százával igyekeznek Európába a migránsok közé keveredve. Várjuk Brüsszel válaszait. Az emberek szeretnének végre egyenes válaszokat kapni a mellébeszélés helyett. Mert sokakat felháborít, hogy Brüsszel a migránskártyával a jelek szerint az Európára törő terroristákat is pénzeli.” (2019.04.02.)

“A Gyurcsány-korszakban egymillió embert tettek munkanélkülivé. A magas adókkal, elhibázott gazdaságpolitikájukkal tönkretették a gazdaságot. Az alkalmatlanság és a korrupció miatt nem volt olyan év, hogy ne szállt volna el a költségvetési hiány. Megduplázták az államadósságot, ezt se feledjük.” (2019.06.12.)

Tavaly novemberben szólalt fel utoljára Hende. A tavaszi ülésszakban egyszer sem érte el semmi annyira az ingerküszöbét, hogy szót kérjen. Érdekes egyébként, hogy

Soros, a bevándorlás, a 10 éve nem kormányzó Gyurcsány is fontosabb volt Hendének, minthogy felszólaljon annak a körzetnek a lakóinak érdekében, vagy ügyeinek képviseletében, akik megválasztották.

Csak Szombathelyen több tucatnyi olyan ügy lenne, aminek igenis a parlamenti nyilvánosság elé kellene kerülnie. A Modern Városok Programban beharangozott és 5 éve egy tapodtat sem mozduló Fedett Uszoda modernizációja családi wellness fürdővel bővítése, a császári helytartói palota mozaikjának rendezetlen ügye, az intermodális csomópont megépítése, a foghíjas szombathelyi elkerülő, az M86-os ingyenessé tétele Sárvárig a zanatiak kérésére, vagy éppen a lassan összedőlő Nagyszálló és 11-es Huszár laktanya. És ezek csak a problémák. 

De felszólalhatott volna és dicsekedhetett volna a Falco második bajnoki címe miatt esetleg a 20. Savaria Történelmi Karnevállal, vagy a szombathelyi városvezetők gyors és hatékony intézkedéseivel, amivel a koronavírus járvány megfékezésére léptek fel. Nem tette.

Ahogy nem csak Szombathely nem érdekelte Hendét, de az el nem készült balogunyomi polgármesteri hivatal sem, vagy az iparűzési adó elvonása, ami akár Vaskeresztest is súlyosan érintheti, az ott működő cumigyár miatt. 

De lehet, hogy Hende nem is tud ezekről. Hiszen ha csak véletlenül el nem kapjuk egy sajtótájékoztatón, akkor szinte lehetetlen vele kontaktust találni. Eddig bármennyi emailt írtunk neki, egyszer sem válaszolt. És Ön, hogy van ezzel? 

Szólj hozzá!

Kikapott a Gyirmót Pécstől

1:0 lett az eredmény.

Hamilton egyedüli rekorderré vált

Már nem Schumacher a csúcstartó.

Meghalt a Samsung elnöke

16 milliárd dolláros örökséget hagyott hátra.

Ezúttal sem volt telitalálat az ötös lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Szekszárdon győzött a Győr

A Győr hatpontos különbségű győzelmet aratott az Atomerőmű vendégeként a női kosárlabda NB I szombati játéknapjának második mérkőzésén.

Valter Attila kilencedik lett a Giro d'Italia 20. szakaszán

A pályafutása első Grand Tour-viadalán szereplő Valter Attilányk ez az eddigi legjobb helyezése az olasz körversenyen. Összetettben a CCC 22 éves magyar bringása két helyet előrelépve a 27.

Hamilton a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es Portugál Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

Büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség a gyöngyösfalui kalandparkban történt halálos balesetet

Büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség a Vas megyei gyöngyösfalui kalandparkban történt halálos baleset körülményeit - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtök este.

Szoros meccsen szenvedett vereséget a Crushers

Rendkívül szoros mérkőzésen győzte le a Budapest Wolves a Szombathely Crushers-t.

Győrben a pápai, Szombathelyen a fehérvári honvédek fertőtlenítik az iskolákat

Az őszi szünetre időzítve megkezdték az iskolák fertőtlenítését.

Szlávik: a védekezés alapvető eleme a maszk használata

A koronavírus-járvány második hullámában folyamatosan emelkedik a fertőzöttek életkora, így várhatóan sajnos még több ember fog kórházba és intenzív osztályra kerülni - mondta a Dél-pesti Centrum kórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szombaton az állami médiának.

Elmarad a Jászberényi KSE - Egis Körmend találkozó

Az Egis Körmend Facebook-oldalán jelentették be, hogy a vasárnapra tervezett Jászberény elleni meccs elmarad, mert probléma merült fel a vendéglátóknál.

Rendőautóba csapódott egy személyautó a fővárosban (Videó)

A balesetben az egyik rendőr könnyebben megsérült.

Mától kijárási tilalom van Szlovákiában

Az Igor Matovic vezette szlovák kormány ezzel az intézkedéssel is igyekszik megfékezni az egyre terjedő koronavírus-járványt.

Meghalt 38 beteg - 1820 új fertőzött

Meghalt 38 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1820 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

Akár 120 ezren válthatnak biztosítót év végén

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány még az idén is több mint egymillió gépjárművet érint, közülük akár 120 ezren is váltanak majd kgfb-szerződést a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) várakozása szerint.

van még itt cikk a témában:

LMP: Ismét a multinacionális vállalatok mellé állt a kormány

Ungár Péter, az LMP Vas megyei képviselője szerint, bár a kormánypártok korábban azt ígérték, hogy zöld pártok lesznek - sőt, a KDNP csatlakozott is a műanyagmentes júliushoz, augusztusban - mégsem támogatják a klímacélok elérését és a közös európai agrárpolitika zöld reformját.

RTL Klub: A szabályokat áthágva nyert mandátumot tegnap Koncz Zsófia, a Fidesz jelöltje

A kormánypárt csak Facebook-reklámra többet költött, mint amit az egész kampányra megengednek a magyar törvények.

Ungár: Illés Károly vélhetően már olyan régóta fideszes politikus, hogy el is felejtette, milyen nem törvénytelen eszközökkel kampányolni

A Vas megyei LMP politikusa szerint Hende Csaba az elmúlt években a tiltott pártfinanszírozás szinte minden formáját bemutatta.