Úgy múlt el a parlamenti ciklus fele, hogy Hende Csaba egyetlen egyszer sem szólalt fel a választókerületének ügyben

Farkas Bazsi 2020-07-08 06:27:00
Sem Szombathely, sem pedig a környező települések napi témái nem érték el az ingerküszöbét.

Balogunyom, Bucsu, Dozmat, Felsőcsatár, Horvátlövő, Nárai, Narda, Pornóapáti, Sé, Szombathely, Torony, Vaskeresztes. Ezek a települések tartoznak a Vas megyei 1. számú választókerületbe. A 2018-as országgyűlési választáson a fideszes Hende Csaba kapta a legtöbb szavazatot, így két éve ő képviseli az itt élők érdekeit az országgyűlésben. Vagyis erre kapott megbízást a választóktól, Hende azonban mégsem kapkod azért, hogy a települések ügyeit az országgyűlésbe vigye. 

Hende az eddig ciklusban -  amelynek tavaszi ülésszakának végeztével éppen a feléhez értünk - egyetlen egyszer sem szólalt fel az általa képviselt települések érdekében. 

A fideszes politikus eddig összesen 24-szer állt fel a Parlamentben, hogy beszédet mondjon. Ezek javarészt törvénymódosítások, vagy házszabályi rendelkezések módosításairól szóltak. Volt még néhány “Aktuális ügyekről” címet viselő felszólalása, hogy ezek milyen ügyek voltak, egypár idézettel mutatjuk is:

“Az Alaptörvény-módosítással megerősítjük Magyarország szuverenitását, és megtiltjuk idegen népesség Magyarországra való betelepítését. Az Alaptörvény ki fogja mondani, hogy nem telepíthető be bevándorló az országba az Országgyűlés beleegyezése nélkül, és nem fogadható el a menedékkérelme annak, aki biztonságos országon keresztül érkezett Magyarországra, és nincs kitéve üldözésnek vagy üldöztetés veszélyének.”  (2018.06.20.)

“Soros emberei mindenhol ott ülnek, a brüsszeli Bizottságban, az Európai Parlamentben, az Európai Tanácsban, az ENSZ-ben is, és a migráció legalizálását segítő javaslatokat dolgoznak ki. Az ENSZ globális migrációs csomagja éppen egy globális szintű Soros-tervvel fenyeget. Magyarország biztonsága tehát továbbra is veszélyben van.”  (2018.07.16.)

“Úgy tűnik, hogy Brüsszel bevándorláspárti vezetése, amely végnapjait éli, ahelyett, hogy már felhagyna az ilyen kísérletezéssel, akaratának kikényszerítésére tisztességtelen módon újabb és újabb javaslatokat tesz le az asztalra. A Brüsszelben ma hatalmon lévő bevándorláspárti erők a májusi európai parlamenti választásokig mindent át akarnak erőltetni, mert félnek  teszem hozzá, joggal  attól, hogy a szavazás után egy bevándorlást elutasító többség kezébe kerül a döntés lehetősége ebben a kérdésben is.” (2018.10.15.)

“A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket, az Európai Parlament és az Európai Bizottság korábbi döntései és állásfoglalásai azonban lebuktatják őket. Ezek a tervek mind egy irányba mutatnak: fokoznák a bevándorlást Európába.”  (2019.02.25.)

“Mi nem akarunk kevert, migránsokból és bennszülött magyarokból álló vegyes társadalmat létrehozni. A kormánynak ezért azonosítania kell azokat az okokat, hogy miért nem vállalják a fiatalok a vágyott gyermekeket, és ezeket az akadályokat el kell hárítani az útból, Magyarországot pedig családbarát országgá kell tenni.” (2019.03.11.)

“Megdöbbentő, hogy Brüsszel tízezreknek osztogat pénzzel feltöltött migránskártyát, miközben az európai titkosszolgálatok sorra figyelmeztetnek, hogy a visszaszorított Iszlám Állam terroristái százával igyekeznek Európába a migránsok közé keveredve. Várjuk Brüsszel válaszait. Az emberek szeretnének végre egyenes válaszokat kapni a mellébeszélés helyett. Mert sokakat felháborít, hogy Brüsszel a migránskártyával a jelek szerint az Európára törő terroristákat is pénzeli.” (2019.04.02.)

“A Gyurcsány-korszakban egymillió embert tettek munkanélkülivé. A magas adókkal, elhibázott gazdaságpolitikájukkal tönkretették a gazdaságot. Az alkalmatlanság és a korrupció miatt nem volt olyan év, hogy ne szállt volna el a költségvetési hiány. Megduplázták az államadósságot, ezt se feledjük.” (2019.06.12.)

Tavaly novemberben szólalt fel utoljára Hende. A tavaszi ülésszakban egyszer sem érte el semmi annyira az ingerküszöbét, hogy szót kérjen. Érdekes egyébként, hogy

Soros, a bevándorlás, a 10 éve nem kormányzó Gyurcsány is fontosabb volt Hendének, minthogy felszólaljon annak a körzetnek a lakóinak érdekében, vagy ügyeinek képviseletében, akik megválasztották.

Csak Szombathelyen több tucatnyi olyan ügy lenne, aminek igenis a parlamenti nyilvánosság elé kellene kerülnie. A Modern Városok Programban beharangozott és 5 éve egy tapodtat sem mozduló Fedett Uszoda modernizációja családi wellness fürdővel bővítése, a császári helytartói palota mozaikjának rendezetlen ügye, az intermodális csomópont megépítése, a foghíjas szombathelyi elkerülő, az M86-os ingyenessé tétele Sárvárig a zanatiak kérésére, vagy éppen a lassan összedőlő Nagyszálló és 11-es Huszár laktanya. És ezek csak a problémák. 

De felszólalhatott volna és dicsekedhetett volna a Falco második bajnoki címe miatt esetleg a 20. Savaria Történelmi Karnevállal, vagy a szombathelyi városvezetők gyors és hatékony intézkedéseivel, amivel a koronavírus járvány megfékezésére léptek fel. Nem tette.

Ahogy nem csak Szombathely nem érdekelte Hendét, de az el nem készült balogunyomi polgármesteri hivatal sem, vagy az iparűzési adó elvonása, ami akár Vaskeresztest is súlyosan érintheti, az ott működő cumigyár miatt. 

De lehet, hogy Hende nem is tud ezekről. Hiszen ha csak véletlenül el nem kapjuk egy sajtótájékoztatón, akkor szinte lehetetlen vele kontaktust találni. Eddig bármennyi emailt írtunk neki, egyszer sem válaszolt. És Ön, hogy van ezzel? 

Szavazás

Eléri Ön Hende Csabát, a választott parlamenti képviselőjét? 

Szólj hozzá!

A volt férjének családja beperelte a Tiger King sztárját

Don Lewist már több mint húsz éve nem találják, Carole Baskinnek információi lehetnek az egykori párja eltűnéséről.

A Falco riválisához igazolt a sárga-fekete szurkolók közönségkedvence

Az elmúlt két szezont (többé-kevésbé) Szombathelyen töltő Ron Curry maradt Magyarországon.

Hamarosan elrajtol hazánk egyik legkeményebb versenye

Augusztus 20-án több mint száz versenyző indul el az Őrségből, hogy 10 nap alatt átszelje az országot. Nem is akármilyen körülmények között.

Magyarország legszebb balkonja Kőszegen borul virágba

Kihirdették a Virágos Magyarország verseny idei győzteseit.

A szombathelyi Weöres Sándor Színház is csatlakozott a koronavírus terjedése elleni összefogásba

Az ajánlással fokozható a színházlátogatás egészségügyi biztonsága.

Visszavágott a Mosonmagyaróvár az SZKKA-nak a múlt heti vereségért

Elveszítette harmadik felkészülési meccsét a szombathelyi csapat.

Ezt a magyar appot minden autósnak használnia kéne

Nem kéne többet aggódni a vijjogó riasztó, vagy a felkapcsolva felejtett fényszóró miatt.

Oktatófilm készül az Őrség vízfolyásainak gazdag élővilágáról

Nagy erőkkel zajlik a „Pataklakók kalandjai” forgatása.

LMP: a kormány tegye világossá, hogyan kezelné a járvány második hullámát!

Kendernay János szerint "mondvacsinált" nemzeti konzultáció helyett fontosabb dologgal is foglalkozhatnának.

Épül a gát Véneken: ötven tonnás elemek elhelyezését kezdték meg kedden

2022-re készülhet el a Mosoni-Duna vízszintjét szabályozó műtárgy.

Péntektől drágábban tankolhatjuk a benzint

A gázolaj ára változatlan marad.

Megműtötték Balog Juditot, Csapó Kincső az SZKKA új kapusa

A 18 éves hálóőr kölcsönben érkezett Siófokról.

Több ezer munkavállalót küldhet el a Media Markt

Változtak a vásárlói szokások, így akár teljes üzleteket is bezárhat a hálózat.

Megint nőtt a vasi koronavírus-fertőzöttek száma

Országosan 22 fővel lett több beteg.

Lopott szoftvert használtak egy Győr közeli autószervizben

A szaki végül maga kereste meg a szoftvergyártót.

van még itt cikk a témában:

Durva: Facebook-harcosokat fognak képezni Budapesten, állítólag óriási az érdeklődés

Kifejezetten jobboldaliaknak szánják az ingyenes tanfolyamot, ami négy napig fog tartani.

Kormányközeli vállalkozókra vár a Lánchíd felújítása?

A lapunknak nyilatkozó politikai elemző szerint viszont a Fidesz részéről valószínűbb az inkompetencia-vád további építése. Vagyis sokat halljuk még a kormányzati sajtóból az al-kal-mat-lan szót.

Hende Csaba ma nem ment be dolgozni

Egyetlen fideszes képviselő sem jelent meg a Parlament mai rendkívüli ülésén.