Ugrik a külföldi vakáció? Nyaralj idén a magyar nyugaton!

ugytudjuk.hu 2020-05-20 17:28:00
A spanyol tengerpart, Olaszország, és még oly sok minden más idén kilőve, a Balatont pedig már unod? Ne aggódj, egy csomó jó hely van még Magyarországon, ahol kényelmesen eltölthetsz egy hetet.

A kormány maga is a belföldi turizmusra helyezné idén a hangsúlyt, amit egyrészt megkönnyíthet, hogy sok, egyébként népszerű külföldi célpontot nagyon súlyosan érintett a koronavírus-járvány – elég csak Olaszországra és Spanyolországra gondolni –, másrészt pedig az itthon is gyakorlatilag teljesen leálló gazdaság szintén sokak pénztárcáját rövidítette meg a kényszerű szabadságolásokkal és létszámleépítésekkel.

Nem elvetendő gondolat ezért, hogy először minden ország a saját bajba jutott honfitársait próbálja kisegíteni az ottani válságokból.

Európa-szerte sorra zártak be a járvány miatt az éttermek, bárok és szállodák, amelyek most abban reménykednek, hogy a nyári szezonjukat legalább részben meg tudják menteni.

Itthon se legyen ez másképp. Mivel borítékolható, hogy kevesebb turista látogat majd Magyarországra, a hazai fogyasztókra tudnak elsősorban támaszkodni a turizmus és a vendéglátás szereplői. Az Azonnalin az utóbbi hónapokban többször megszólaló Bódis Gábor turisztikai szakértő is arra hívta fel a figyelmet, hogy a szakma és az utasok is elsősorban azt tervezik, hogy hazai úticélokat keressenek fel nyáron.

Ő egyébként arra készül, hogy a koronavírus-járvány hosszabb távon is átalakítja a turisták szokásait.

Vidékre a május elsejei hosszú hétvége után a járványügyi intézkedések jelentős enyhülésének köszönhetően szép lassan kezd visszatérni az élet, és ez lassan megtörténhet Budapesten is. Szóval hamarosan már tényleg csak a pénztárcák szabhatnak határt az úti terveknek.

Ha végre tényleg szabadon mozoghatunk újra, érdemes lesz minél több dolgot kipróbálni. Az aktív pihenést minőségi kikapcsolódással és némi kultúrával megfűszerezve a Vas megyei Bükfürdőn és környékén kell keresned!

A cikk további része az azonnali.hu-n olvasható.

Forrás: Azonnali

Szólj hozzá!

Operatív törzs: Tegnap 2 ember sem tartotta be a kutyasétáltatáshoz előírt 500 méteres szabályt

A siket és nagyothalló embernek pedig nehézséget okozhat a maszkhasználat, ugyanis a jeleléssel történő kommunikációnak a szájról olvasás is része. A hatóság szerint a rendőri ellenőrzés minden esetben méltányos lesz.

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

van még itt cikk a témában: