Fotó: Mirror

Túl alacsonyan repült a helikopter pilótája, ezért halhatott meg Kobe Bryant

ugytudjuk.hu
2020. január 27. hétfő, 11:15
A légiforgalom irányítók még szóltak is neki, hogy baj lehet.

Tegnap robban a tragikus hír, Kobe Bryant és lánya életüket vesztették egy helikopterbalesetet követően. Kobe helikoptere a kaliforniai Calabasasban csapódott a földbe, a balesetet senki sem élte túl. Azt még vizsgálják, hogy mi okozta a balesetet, de egy nyilvánosságra került felvételből kiderült, hogy

 

a helikopter pilótáját figyelmeztették a légiforgalom irányítók, hogy túl alacsonyan repül.

 

A Los Angeles-i rendőrség a felvétel mellett azt is megosztotta, hogy a balesetet megelőzően nem volt alkalmas repülésre az időjárás, olyan sűrű volt a köd, hogy még a rendőrségi helikoptereket sem merték felengedni.

 

A hangfelvételből az is kiderült, hogy a helikopter olyan alacsonyan repült, hogy egy idő után már a légiforgalom irányítók nem is látták a radarjukon. A pilóta azonban egy kérdésre sem felelt, nem tudni, hogy egyáltalán meghallották-e az irányítók üzeneteit.

 

A radaron az is látszik, hogy a helikopter a becsapódás előtt nagyjából negyed órával megpróbált leszállni, de a rossz látási viszonyok miatt ez nem sikerült. A légiforgalom irányítók úgy gondolják, hogy a pilóta megpróbált másodszor is földet érni, ekkor történhetett a becsapódás.

 

Ugyanakkor Kobe előző pilótája azt mondja, szó sem lehet arról, hogy a repülőgép hibásodhatott volna meg. Szerint Kobe helikoptere olyan volt, mint egy limuzin, iszonyúan biztonságosra tervezték, ezért ő is úgy gondolja, hogy a rossz időjárás miatt történhetett meg a tragédia.

 

(Mirror)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás