Tudtad, hogy a távhőnek is van napja? Szombathelyen meg is fogják ünnepelni

Farkas Bazsi 2019-04-04 20:16:00
Április 12-őt jelöld be a naptáradban.

Szombathely legnagyobb energiaszolgáltatója a Szombathelyi Távhő, ami 11 ezer 500 vagyis a városi háztartások közel ⅓-ba szolgáltat. A cég szem előtt tartja a környezet tudatosságot, így faaprítékos erőművel, és két napkollektoros telepével ő maga is a megújuló energiákkal próbálja minimálisra szorítani a károsanyag kibocsátást. De nem csak ezzel tesznek a tiszta környezetért, hanem elektromos autók használatával, újrahasznosított papír alkalmazásával kicsiben is gátat szabnak a környezet szennyezésnek - mindezt Kocsis Tóth Ildikó, a Szombathelyi Távhő sajtóreferense mondta el ma délelőtt egy sajtótájékoztatón, amit a Távhő és a Bercsényi iskola együttműködése alkalmából tartottak.

Április 12-én, délelőtt 11 órakor egy különleges flash mobbal ünneplik meg a távhő napját a szombathelyi Fő téren. 

Az együttműködés pedig azért a Bercsényivel köttetett, mivel az iskola megkapta az örökös ökosuli címet, mivel az intézményben a gyerekek nevelésénél kiemelkedően fontosnak tartják a környezettudatos nevelést. A diákok saját veteményest és fűszernövény kertet gondoznak. A növényeket gyakran magról nevelik majd később eladják őket, leginkább az iskolás gyerekek szüleinek. Az így befolyt pénzből nemrég egy árnyékolót vettek, ami az intenzív napsugárzástól végi meg a palántákat - ezt pedig már Beke Eszter az iskola igazgatója mesélte.  

Az itt folyó nevelést elismerve az iskola nemrég egy 300 ezer forint értékű interaktív táblát kapott ajándékba a Távhőtől.

Az iskola közössége most azon dolgozik, hogy egy szinte az iskolába járó gyerekek minden korosztályát kiszolgáló játszótérre összegyűjtsék a pénzt. Ehhez 1,5 - 2 millió forint kellene, ezt most egy jótékonysági hangversennyel próbálják meg összeszedni.

Április 10-én, 18 órakor a Bartók Terembe várják azokat, akik a belépőjegy megvásárlásával támogatnák a kezdeményezést. Az iskola diákjain kívül, a West Side és a Lorigó táncosai, Nagy Júlia és Szalai Máté táncbajnokok, a Madách Színház művészei, Foki Veronika és Hompok Tamás lépnek fel. 
 

A gyűjtéshez az iskola egykori diákja, a Barcelona stadionja mellett éttermet üzemeltető Büki Péter egy a Barca játékosai és Hanga Ádám által aláírt mezt ajánlott fel licitre. 

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.