Továbbra is veretlen a Körmend a FIBA Europe Cupban

Farkas Bazsi
2019. november 5. kedd, 19:50
Két vállon a Kataja is.
Egis Körmend - Kataja Basket 81-75 (17-22, 23-21, 21-14, 20-18)


FIBA Europe Cup, H-csoport, 3. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
Egis Körmend: Turner 18/3, Edwards 9/3,Ferencz 9/9,Varnado 13/9,Taylor 19. Cserék: Kastrati 6, Durázi 3, Németh Á. 4.

Kataja Basket: Ogungbemi-Jackson 10/3,Bradley 13/9,Calhoun 16/9, Ojala 6/6 ,Walters 23/3. Cserék: Aidoo 2, Leppänen -, Vanttaja -, Herrala.

 

Csoportelsőként várta az eddig még nyeretlen Kataja Basket elleni mérkőzést az Egis Körmend. A vasiak kicsit megilletődötten kezdték a mérkőzést, és csak a második félidőre kapták el igazán a fonalat. Ezen a kedd estén azonban ennyi is elég volt a sima hazai győzelemhez, így a magyar csapat megerősítette első helyét a H-csoportban.

 

A körmendiek nem dobták jól a büntetőket, és talán az eddigi meccseikhez képest fásultabban is játszottak, de küzdeni tudással kompenzálták a fáradtságot, és amikor a finnek elhitték volna, hogy lehet keresnivalójuk mindig volt valaki, aki a hátára vette a csapatot. Varnado és Ferencz jól célzott távolról, mindketten három triplát dobtak, a büntetőkkel viszont az egész csapat hadilábon állt.

 

A vasiaknál több jó teljesítmény is akadt, Taylor és Varnado is nagyot játszott, de biztatóan szállt be a padról Durázi és Németh Ákos is. A siker még akkor is teljesen megérdemelt, ha egy végig kiélezett meccsen sikerült csak megszerezni a harmadik győzelmet a nemzetközi porondon - írja a bball.hu.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás