Top 5 bosszantó apróság autósként

Nagy Donát 2020-07-21 19:59:49
Amikor nincs nagy baj, de felforr az agyvíz.

Senki sem szeret egy baleset részese lenni, a mindennapi közlekedést azonban általában szerencsésen túléljük. Vannak azonban olyan szituációk, amikor legszívesebben megnéznék, mi jár a másik autós fejében.

Az elmúlt időszakban tudatosan megfigyeltem, melyek azok az apróságok, amik a volán mögött rettentően bosszantóak, noha egyébként nagy veszélyhelyzetet nem okoznak a közlekedésben.

Fotó: Pixabay

Zebra mellől integető gyalogos

Egyre többször előfordul, hogy a zebrához érve és előtte egyértelműen megállva a gyalogos nem kezdi meg az átkelést, hanem int a volán mögött ülőnek, haladjon csak tovább. Pedig minden gyalogátkelőhelyen a gyalogosnak van elsőbbsége, ráadásul ilyen esetben az autós ezt egyértelműen meg is adja. Valamiért mégsem érzi magát biztonságban a gyalogos, és inkább megvárná, míg mindkét menetirányból elfogynak a kocsik. A hessegetés olykor masszív oda-vissza integetésbe torkol, míg valaki fel nem adja, és tovább nem halad.

Előbb fékez, majd indexszel

Szépen halad a kocsisor, de előttünk valaki "befékez". Ilyenkor ösztönösen keressük, mi miatt tehette ezt, majd 2 másodperc múlva a felkapcsolt indexnek hála kiderül: az előttünk haladó sofőr lefordulni készül. Azt, hogy a fékezést megelőzően miért nem az irányjelzőt kapcsolja be először, hogy felkészülhessünk a lassításra, nem tudni.

Üres a körforgalom, mégis állóra fékez

Sokszor tapasztalni, hogy a körforgalmat egyszerűen képtelenek használni az emberek. Pedig nagyon jó találmány, mert nem kell feleslegesen egy pirosnál ácsorogni, hanem ha a forgalom engedi, lassítással ugyan, de folyamatosan lehet haladni. A bejáratoknál azonban sokan minden esetben állóra fékeznek, "biztos ami biztos" alapon. Pedig itt nem STOP-tábla, hanem "sima" elsőbbségadás kötelező tábla (/macisajt tábla) van. Ha másból nem, ebből azért sejteni lehet, hogy ha nincs kinek megadni az elsőbbséget, nem kell állóra fékezni.

Kifordul, majd nem megy

Előfordul olyan, hogy teljesen rendes távolságra előttünk kifordul elénk egy autós - és ezzel semmi gond nincs. Utána viszont nem gyorsít fel, hiába szabad az út. Valahogy azt érezni, ilyenkor a közlekedő társunk befejezettnek érzi a manővert, így viszont nekünk a kelleténél jobban bele kell taposnunk a fékbe.

Nem néz a tükörbe

Én is ültem már olyan sofőr mellett, aki csak akkor néz a visszapillantó-tükörbe, ha tolatnia kell, esetleg egy sávváltáskor. Így viszont általában nincsen tudatában azzal, mi is történik körülötte, ez pedig egyértelműen látszik az autó mozgásán is. Pedig a tükör nem csak akkor kell, ha hátrafelé megyünk, nagyon is érdemes rendszeresen belepillantani, hogy már előre lássunk miden közlekedési szituációt, ami körülöttünk történik.

Szavazás

Na de nem is az én véleményem kell, hogy mérvadó legyen, hanem a tiétek! Szavazzatok, nektek tetszik vagy nem?

Szólj hozzá!

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.