Fotó: MTI

Máris többezres tömeg gyűlt össze a Kossuth téren a tanárok tüntetésén

ugytudjuk.hu
2019. november 30. szombat, 14:53
Pedig még csak most kezdődött.

Elindult az MTA-tól a közoktatásért tüntetők menete, és mostanra már be is ért a Kossuth térre.

 

A 444 tudósítása szerint a tömeg elején egy fúvószenekar adja a ritmust, akikről nem tudni, honnan kerültek elő és többezer fős tömeg gyűlt össze a tüntetésen, de folyamatosan érkeznek továbbra is a demonstrálók. 

 

A szakszervezetek értékálló bérezést, a szakképzésben dolgozók közalkalmazotti státuszának megőrzését, a diákok és a pedagógusok munkaterheinek csökkentését, a túlmunka kérdésének rendezését, és a hatévesek kötelező beiskolázásának eltörlését szeretnék elérni.

 

Közben átadták a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) követeléseit tartalmazó petíciót az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) részére szombaton kora délután Budapesten. A dokumentumot az Emmi részéről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, az ITM képviseletében pedig Bódis József tudás- és innováció-menedzsmentért felelős államtitkár vette át.

 

Az MTI-n megjelent, erre reagáló EMMI-közlemény szerint a tanárok nem is ellenük tüntetnek, hanem a magasabb bérekért, egyébként is a kormány hiperszuperül megbecsüli őket, nem mondhatják, hogy nem így van és a minisztérium eddig is nyitottan állt a már hónapok óta zajló tárgyalásokhoz, és ezután is nyitott, kész megvizsgálni a további bérigényeket.

 

   

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás