Tizenegy tűzesethez riasztották a tűzoltókat a hétvégén Vas megyében

Vágvölgyi Bálint
2019. március 25. hétfő, 20:00
Volt dolguk bőven.

Pénteken, Kőszegen a Rákóczi Ferenc utcában egy családi ház udvarán a helyi önkormányzati rendelettől eltérő időpontban fahulladékot és háztartási hulladékot égettek. A tűzet a kőszegi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el. Celldömölkön a Nagyvárad utcában egy családi ház kéményében lerakódott korom égett pénteken. A tüzet a celldömölki önkormányzati tűzoltók egy porral oltó segítségével oltották el. Az utómunkálatok során a még izzó részeket eltávolították és a kémény szakaszos visszahűtését végezték el.

 

Szintén pénteken, Körmenden a Rákóczi utcában egy létesítmény csarnokában a forgácslap-szabászgép égett. A helyi dolgozók a tűz oltását porral oltó készülékekkel kezdték meg, majd a lánggal égést a kiérkező körmendi hivatásos tűzoltók szüntették meg egy vízsugárral.

 

Szombaton, Szentgotthárdon a Máriaújfalui úton körülbelül kétszáz négyzetméteren száraz fű, avar égett. A tűzet a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el. Harasztifaluban a Fő utca egyik házának udvarán autóalkatrészeket, kerti és háztartási hulladékot égettek szombaton. A tűzet a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el.

 

Ugyancsak szombaton, Celldömölkön a Táncsics Mihály utca egyik udvarán háztartási hulladékot égettek. A celldömölki önkormányzati tűzoltók utasítására a lakók a tüzet eloltották, mivel hulladék égetése nem engedélyezett. Az esetnél tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

 

Vasárnap délben, Gasztonyban az Ószegi utcában egy száz négyzetméteres alapterületű lakóház és a vele összeépített melléképület tetőszerkezete, a melléképület és a családi ház két-két helyisége égett. A tüzet a körmendi és a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Szombathelyen, Vak Bottyán utca korábban leégett és romos kaszinó épületében körülbelül tíz négyzetméteren összehordott hulladék égett vasárnap délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral oltották el.

 

Vasárnap, Velemben a Rákóczi utca egyik családi házában a cserépkályhából és a padlástérben a kéményből a füst a tüzelőanyag begyújtás után visszaáramlott. A kőszegi önkormányzati tűzoltók a kémény használatát annak műszaki felülvizsgálatáig megtiltották, a lakók a fűtést más módon oldották meg.

 

Szintén vasárnap Szombathelyen, a Maros utca egyik családi házában a begyújtást követően a fűtési rendszer túlmelegedett. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a robbanásveszély elkerülése érdekében a kandalló tűzterében az éghető anyagot porral oltó készülékkel eloltották, majd eltávolították. A tűzoltók a fűtési rendszer teljes átvizsgálásig annak használatát nem javasolták a lakóknak.

 

Alsóújlakon a Jókai Mór utcában lakóházzal összeépített garázs és nyitott tároló tetőszerkezete és a benne tárolt anyagok égtek vasárnap. A tüzet a vasvári önkormányzati és a körmendi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el.

 

(via Katasztrófavédelem)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás