Tiltakozott a tatai luxusszálló ellen, nem állhatott dobogóra a harmadik helyezett futó

Kovács Lilla 2020-08-06 19:47:21
Hiába ért be harmadikként a 21 kilométeres versenyen, egyszerűen elfelejtették a dobogóra szólítani.

Hiába ért be harmadikként a tatai minimaratonon Virág Brigitta, nem szólították dobogóra az eredményhirdetés során - írta meg a Magyar Hang. A futó a helyi Öreg-tó partjára tervezett luxusszálló ellen tiltakozó mozgalmat népszerűsítette, ám az érmét csak a rendezvény végén kapta meg. 

Virág Brigitta elmondta, hogy meglepte, hogy bronzérmet szerzett, mivel nem sietett a félmaratonon; a célja az volt, hogy minél tovább legyen a pályán és minél többen lássák a Stop Avalon-os pólóját. Az eredményhirdetéskor azonban csak az első és a második helyezettet szólították, majd az éremátadás után továbbléptek a következő kategóriára. 

A Stop Avalon felirat nem véletlen, az Avalon Park Kft. az, amelyik egy egy hatalmas luxusszállót tervez az Öreg-tó partjára. (Érdekesség, hogy az említett cég ahhoz a cégcsoporthoz tartozik, amelyik a Hell energiaitalt is gyártja.) A tatai Öreg-tó bár mesterséges, mégis 40 éve természetvédelmi terület, 30 éve pedig a Ramsari Egyezmény által is védett - márpedig ez az egyik legrégebbi természetvédelmi egyezmény, aminek célja a vizes élőhelyek megőrzése, különös tekintettel a vizes ökoszisztémára és a madárvilágra. 

Az Avalon a tervek szerint ide húzna fel egy 120 szobás szállodát, két korábbi Esterházy-birtokra. A tatai szabályozás azonban ezekre mindössze 40- és 2 százalékos beépítést engedélyez, így ezt azonnal meg kellene változtatni az épület miatt. 

A versenyző ezután hiába ment a díjátadók asztalához, ott csak a kezébe akarták nyomni az érmet, ez azonban érthető okokból nem felelt meg neki. Ezután a szervezőkkel szeretett volna egyeztetni. Kis idő múlva megjelent egy illetékes,

akinek a listáján nem szerepelt Virág Brigitta neve. 

(Itt jogosan merül fel a kérdés, hogy egy ilyen népszerű távon nem volt gyanús, hogy nincs harmadik helyezett?)

A szervező végül elismerte, hogy a nő a bronzérmes, de ő is csak a kezébe akarta nyomni az érmet.

"Én ekkor mondtam neki, hogy ne haragudjon, de lefutottam 21 kilométert, valaki hibázott, és ő a második ember, aki csak úgy a kezembe akarja nyomni a bronzérmet."

Az illetékes ezután egyeztetett Michl József polgármesterrel és Purgel Zoltán alpolgármesterrel. Virág Brigitta pedig azután állhatott dobogóra, hogy az összes kategória lement - ekkorra a nézők és a versenyzők többsége már távozott a versenyről, valamint már a Tatai tévé sem közvetítette. Az átadás során azonban 

a Michl nem fogott vele kezett, Purgel pedig azonnal a nadrágjába törölte a kezét.

Security Check Required

null

 

"Kérem az embereket, jól nézzék meg a felvételt, amin látható, hogy az alpolgármester – aki egyébként osztálytársam volt általános iskolában –, megtörli a kezét, miután kezet fog velem. Mintha beteg lennék, vagy ürülékbe nyúlt volna. A videón a háttérben látszik a polgármester is, aki a többiekkel ellentétben nem tapsol, összekulcsolt kezekkel áll. Mindezt csak azért említem, mert ugyan bizonyítani nem tudom, hogy a pólóm felirata miatt ért diszkrimináció, de a dolog így összességében azért elég érdekes."

A lap megkereste Michl József polgármestert is, aki mindössze annyit mondott:"A chiprendszer hibájából nem került fel a felolvasandó eredménylistára a név. A szervezők korrigálták a hibát és a díjat átadtuk. A hölgy személyeskedő, minősítő észrevételeire nem tudok reagálni."

Az ügy napvilágra kerülése után a Tatai Minimaraton és Félmaraton weboldala egy közleményt tett közzé, amelyben azt írják, 

"méltatlannak tartjuk és visszautasítjuk, hogy ezt a népszerű, évtizedek óta megszervezett tatai sporteseményt politikai kérdésekkel hozzák összefüggésbe, valamint, hogy a díjak átadóinak személyét, Tata Város Önkormányzat képviselő-testületének megjelent tagjait azzal vádolják, hogy hátrányosan megkülönböztetett bánásmódban részesítették azon versenyzőket, akik a szóban forgó feliratú pólót viselték."

 

Forrás: Magyar Hang

Szólj hozzá!

Így védekezhetsz az interneten rád leselkedő veszélyek ellen

Az internet világában való biztonságos jelenlét ma már elengedhetetlen fontosságú. Az internetes bűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni a személyes adatainkat, banki információinkat és egyéb értékeinket.

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Eső nem lesz, szaharai por viszont igen

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Te mennyire vagy szorongó alkat?

Korunk népbetegsége a szorongás – hirdetik a híroldalak, és sajnos igazat kell adnunk nekik. Soha korábban nem szorongott ennyire és ennyi dolog miatt az ember. Elég csak a megélhetési gondokra vagy éppen a környezeti változásokra gondolni, és máris összeszorul a torok, kiszárad a száj, és erőteljes gyomorideg költözik belénk.

Ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt a szombathelyi férfi

Közúti járművezetésétől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Elindult a szombathelyi Brenner-villa felújítása

Állványozzák az épületet, nemsokára készül az új tető.

Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Mégsem ül ma össze a Szombathelyi Haladás taggyűlése

Pont akkor tart a többségi tulajdonos a társaság érdekében egy üzleti megbeszélést.

A Falco a 24/25-ös szezont is a főtábláról kezdi a BL-ben

28 klubnak nem kell kvalifikációs meccset játszania.