Tiltakozott a tatai luxusszálló ellen, nem állhatott dobogóra a harmadik helyezett futó

Kovács Lilla 2020-08-06 19:47:21
Hiába ért be harmadikként a 21 kilométeres versenyen, egyszerűen elfelejtették a dobogóra szólítani.

Hiába ért be harmadikként a tatai minimaratonon Virág Brigitta, nem szólították dobogóra az eredményhirdetés során - írta meg a Magyar Hang. A futó a helyi Öreg-tó partjára tervezett luxusszálló ellen tiltakozó mozgalmat népszerűsítette, ám az érmét csak a rendezvény végén kapta meg. 

Virág Brigitta elmondta, hogy meglepte, hogy bronzérmet szerzett, mivel nem sietett a félmaratonon; a célja az volt, hogy minél tovább legyen a pályán és minél többen lássák a Stop Avalon-os pólóját. Az eredményhirdetéskor azonban csak az első és a második helyezettet szólították, majd az éremátadás után továbbléptek a következő kategóriára. 

A Stop Avalon felirat nem véletlen, az Avalon Park Kft. az, amelyik egy egy hatalmas luxusszállót tervez az Öreg-tó partjára. (Érdekesség, hogy az említett cég ahhoz a cégcsoporthoz tartozik, amelyik a Hell energiaitalt is gyártja.) A tatai Öreg-tó bár mesterséges, mégis 40 éve természetvédelmi terület, 30 éve pedig a Ramsari Egyezmény által is védett - márpedig ez az egyik legrégebbi természetvédelmi egyezmény, aminek célja a vizes élőhelyek megőrzése, különös tekintettel a vizes ökoszisztémára és a madárvilágra. 

Az Avalon a tervek szerint ide húzna fel egy 120 szobás szállodát, két korábbi Esterházy-birtokra. A tatai szabályozás azonban ezekre mindössze 40- és 2 százalékos beépítést engedélyez, így ezt azonnal meg kellene változtatni az épület miatt. 

A versenyző ezután hiába ment a díjátadók asztalához, ott csak a kezébe akarták nyomni az érmet, ez azonban érthető okokból nem felelt meg neki. Ezután a szervezőkkel szeretett volna egyeztetni. Kis idő múlva megjelent egy illetékes,

akinek a listáján nem szerepelt Virág Brigitta neve. 

(Itt jogosan merül fel a kérdés, hogy egy ilyen népszerű távon nem volt gyanús, hogy nincs harmadik helyezett?)

A szervező végül elismerte, hogy a nő a bronzérmes, de ő is csak a kezébe akarta nyomni az érmet.

"Én ekkor mondtam neki, hogy ne haragudjon, de lefutottam 21 kilométert, valaki hibázott, és ő a második ember, aki csak úgy a kezembe akarja nyomni a bronzérmet."

Az illetékes ezután egyeztetett Michl József polgármesterrel és Purgel Zoltán alpolgármesterrel. Virág Brigitta pedig azután állhatott dobogóra, hogy az összes kategória lement - ekkorra a nézők és a versenyzők többsége már távozott a versenyről, valamint már a Tatai tévé sem közvetítette. Az átadás során azonban 

a Michl nem fogott vele kezett, Purgel pedig azonnal a nadrágjába törölte a kezét.

Security Check Required

null

 

"Kérem az embereket, jól nézzék meg a felvételt, amin látható, hogy az alpolgármester – aki egyébként osztálytársam volt általános iskolában –, megtörli a kezét, miután kezet fog velem. Mintha beteg lennék, vagy ürülékbe nyúlt volna. A videón a háttérben látszik a polgármester is, aki a többiekkel ellentétben nem tapsol, összekulcsolt kezekkel áll. Mindezt csak azért említem, mert ugyan bizonyítani nem tudom, hogy a pólóm felirata miatt ért diszkrimináció, de a dolog így összességében azért elég érdekes."

A lap megkereste Michl József polgármestert is, aki mindössze annyit mondott:"A chiprendszer hibájából nem került fel a felolvasandó eredménylistára a név. A szervezők korrigálták a hibát és a díjat átadtuk. A hölgy személyeskedő, minősítő észrevételeire nem tudok reagálni."

Az ügy napvilágra kerülése után a Tatai Minimaraton és Félmaraton weboldala egy közleményt tett közzé, amelyben azt írják, 

"méltatlannak tartjuk és visszautasítjuk, hogy ezt a népszerű, évtizedek óta megszervezett tatai sporteseményt politikai kérdésekkel hozzák összefüggésbe, valamint, hogy a díjak átadóinak személyét, Tata Város Önkormányzat képviselő-testületének megjelent tagjait azzal vádolják, hogy hátrányosan megkülönböztetett bánásmódban részesítették azon versenyzőket, akik a szóban forgó feliratú pólót viselték."

 

Forrás: Magyar Hang

Szólj hozzá!

Árokba hajtott egy autó Halászi és Darnózseli között

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a Halászi és Darnózseli közötti úton.

Még mindig nem érti mindenki, hogy a buszsáv a buszoké

A buszsávok szabálytalan használata ellen küzdenek Budapesten.

Még Dévai sem tudja, hogy milyen sérülése van, jogi lépéseket fontolgat a személyiségi jogai megsértése miatt

A szombathelyi tornász nem érti, Sóvágó Lajos volt szövetségi kapitány miért írta azt, hogy az elszakadt a keresztszalagja.

Ismét megpróbálják kiadni a szombathelyi víztorony kávézóját

Egyszer már sikertelenül próbálták hasznosítani.

A zebrán előzte a sort a nap tahója Győrben

A magyar utak viszonyait nap mint nap megtapasztalók jól ismerik a piros lámpánál feltorlódó sor elejére tévedő, magát bekönyörgő autósokat.

Jövő márciusban tér vissza a piac a Dunakapu térre Győrben

A polgármester szerint március elseje lesz a nagy nap.

Új gyorstesztet használnak a mentők

Antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel a köztévében.

Háton haraptak egy nőt a mosonmagyaróvári vasútállomáson

Egy pár férfi tagja nyomatékosította a véleményét.

A NASA-nak sikerült a nagy találkozás a Bennu aszteroidával

A naprendszerünk keletkezését vizsgálják az amerikai űrkutatók.

Meghalt a nyíregyházi kórház koronavírusos főigazgatója

Elhunyt Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerda hajnalban.

Ilyen sem volt még: Müller Cecília nélkül tájékoztat az operatív törzs

Mindenki nyugodjon meg, bokros teendői miatt hagyta ki az országos tiszt főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóját.

A fiúk a vágányban dolgoznak – ismét vágányzár lesz Csorna felé

Ismét vonatpótlózásra készülhet az utazóközönség.

Bill Gates könyvet írt arról, hogyan lehetne megállítani a globális felmelegedést

A milliárdos szerint 2100-ra a klímaváltozás ötször halálosabb lesz, mint a koronavírus-járvány.

Koronavírus: 1423 új fertőzött, 48 halott az elmúlt 24 órában

2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is házaltak olcsó paplanokkal a csalók

Nyugdíjasokat csaptak be, a rendőrök elkapták őket.

Az amerikai titkosszolgálat akár erővel is eltávolíthatja Trumpot a Fehér Házból, ha a jelenlegi elnök veszít Biden ellen

Donald Trump nem hajlandó azt mondani, hogy békés lesz a hatalomátadás, ha ő veszít.

van még itt cikk a témában: