Tényleg rendeződnek a hírhedt Paragvári 86. áladatlan állapotai

ugytudjuk.hu
2019. november 25. hétfő, 21:42
Ezt a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság első ülése után tudtuk meg.

Megtartotta első ülését az önkormányzat Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottsága, ami után azonnal sajtótájékoztatót is tartott Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!), a bizottság elnöke és László Győző alpolgármester.

 

Szombathelyen a legdurvább gettóban működik a krízishelyzetbe került anyák átmeneti otthona

ugytudjuk.hu A pizzafutár be sem teszi a lábát ide, a taxi nem száll ki a jelenleg is Fiatal Házasok Otthonának hívott, valaha szebb napokat látott szombathelyi épülethez. A húsz négyzetméteres lyukakban jelenleg önkormányzati szociális bérlakások találhatók, a bérlakás sok idézőjel között értendő: a lakók elvétve fizetnek, a ház környékén eldobált fecskendők alapján úgy fest, más a fogyasztói prioritás.

 

Rögtön nagy bejelentéssel kezdtek: a bizottság döntött arról, hogy javaslatot tesz a közgyűlésnek arról, hogy a hírhedt Paragvári 86-ban (itt van a Családok Átmeneti Otthona is) állandó 24 órás élőerős biztonsági szolgálatot állítsanak fel, illetve az épületen belül is kamerákat helyezzenek el.

 

 

Kelemen Krisztián szerint fontos a szombathelyiek szubjektív biztonságérzete, ezért a városi kamerarendszert is fejlesztenék. Lesz, ahol új kamera kerül ki, lesz, ahol a meglévőt egészítik ki hangszóróval, de van, ahol a már elavult analóg kamerát kell majd lecserélni.

 

Az is elhangzott, hogy a bizottsági döntéseket egyhangúan hozták meg, amit jó jelnek tartanak, mivel ez nem politikai, hanem szakmai bizottság. A bizottságnak döntési jogköre nincs, de a javaslatai a közgyűlés elé kerülnek majd, így minden bizonnyal csütörtökön erről is dönthet a városvezetés.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás