Teltház várja Szombathelyen a férfi kosárválogatottat

Vágvölgyi Bálint 2020-02-19 19:37:00
Sztojan Ivkovicsék folytatnák remek hazai sorozatukat.

A 41. férfi kosárlabda Európa-bajnokság előtti első selejtező mérkőzést csütörtökön Szombathelyen játssza a magyar férfi válogatott. A mieink ellenfele a címvédő Szlovénia lesz az Aréna Savariában.

Ma délután az eseménnyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak a vasi megyeszékhelyen - írja a BB1.hu, kosaras szakportál.

Nagy Csaba, a mérkőzés egyik társrendező cégének ügyvezetője bevezetőjében elmondta, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak 1994-től van kapcsolata Szombathellyel, hiszen tizennyolc éven keresztül mindig vendége volt a Pannon Nemzetközi Kosárlabda Tornának. Azóta is számos világbajnoki és Európa-bajnoki selejtezőt rendeztek a nyugati régióban.

Kiderült az is, hogy 3200 belépő közel 90 százaléka elkelt elővételben. 200 jegy maradt, csütörtökön délután 4 órakor nyitnak ki az Aréna Savaria jegypénztárai. A felnőtt jegyek egyébként 2000, a nyugdíjas/diák belépők pedig 1000 Ft-ba kerülnek a mobil lelátón, 1800 Ft-ba pedig a galérián. A zökkenőmentes rendezést 30 középiskolás önkéntes segíti.

Nemény András, Szombathely polgármestere elmondta, ha teheti, még a mai napig is kosárlabdázik.

– Mindenkinek van egy kedvenc sportja, nekem nem kérdés, hogy a kosárlabda az. Ha szerencsém van és úgy alakul a mai napom, akkor este hatra megyek pattogtatni. Érdekesség, hogy Perl Zoli édesanyja is ott szokott kosarazni, ahova én járok. Nemrég pont egymás mellett ültünk egy Falco meccsen Sztojan Ivkoviccsal, akivel csináltam is egy szelfit, akkor még nem voltam polgármester. A mai napig megvan az a kép, majd átküldöm neki, ha szeretné. Szívesen jöttem a mai sajtótájékoztatóra, nagyon várom már a holnapi mérkőzést, természetesen ott leszek a helyszínen, mint ahogy elmentem 2017-ben Kolozsvárra is, ott szurkoltam a válogatottért az Eb-n, ez számomra természetes dolog. Szombathely városa szívesen fogadja a nemzeti csapatot, és bízom benne, hogy a srácok is úgy érzik, jó házigazdái vagyunk a mérkőzéseknek. Van egy jó csarnokunk, egy fanatikus szurkolótáborunk, és nem utolsósorban büszkén mondhatom, hogy a válogatott egy részét is a Falco adja. Ha csak egy valamit ki lehetne írni a város táblájára, akkor biztos azt javasolnám, hogy „kosárlabdaváros”. Köszöntjük a magyar válogatottat itthon, és bízom benne, hogy még sok ilyen eseménynek lehetünk házigazdái.

Ezt követően Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány következett:

– Örülök, hogy visszatértünk Szombathelyre, ahol mindig parázs hangulat uralkodott, mindig is szerettem itt játszani. Most az Európa-bajnok érkezik hozzánk, ez nemcsak nekünk, mindenkinek egy remek PR is, hiszen a magyar válogatott nem mindennap játszik tétmérkőzést egy Eb-győztessel. Gratulálok Szombathelynek és a Falcónak, mert ez az európai menetelés valóban nem volt semmi. Remélem, hogy a következő években is ugyanezen az úton fognak tovább menni, mert mindig kell egy-két zászlóshajó a válogatott mellé, hogy tudjunk haladni előre.

Eddig szövetségi kapitányként hat tétmérkőzést játszottam hazai pályán, és eddig egyszer sem kaptunk ki. Azért ez elég ritka dolog Magyarországon, szeretném tovább folytatni ezt a jó sorozatot. Hiába lesz az ellenfelünk az Európa-bajnok, holnap a győzelem a cél. A szlovén válogatottban mindenki jegyzett bajnokságban szerepel, török, olasz és spanyol ligákban, illetve vannak játékosok a Cedevita/Olimpija gárdájából is, és olyanok is, akik megfordultak korábban a Barcelonában, vagy a Real Madridban. A külső soruk nagyon erős, ha a tranzíciós játékukat meg tudjuk állítani, akkor szinte csak imádkozni kell a sikerért. Nagyon fontos, hogy nálunk egészséges mindenki. A helyszínnel kapcsolatban annyit még elmondanék, hogy nemcsak szombathelyi szurkolók jönnek, hanem körmendiek, zalaegerszegiek, soproniak és a többi környező településről is a válogatott miatt. Debrecenben, Budapesten és Szombathelyen is rendre telt ház előtt játszottunk, ezt már megszoktuk. Köszönöm Szombathely városának, hogy ennyire kiálltak a kosárlabda mellett, örülök neki, hogy polgármester úr továbbra is biztosítja ezt, ez nagyon fontos nekünk, akik szeretik ezt a sportágat. Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Gráczer György, a társrendező Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője is jelen volt a sajtótájékoztatón:

– Nagyon örülünk neki és nagy megtiszteltetés, hogy a világbajnoki selejtezők után Eb-selejtezőt is rendezhetünk az MKOSZ-szel közösen. Örülünk, hogy sorozatban nemzetközi mérkőzéseknek adhat otthont Szombathely. Ehhez természetesen kellett az is, hogy olyan feltételeket tudunk nyújtani és biztosítani az MKOSZ és FIBA részére, amik ezt megkívánják. A Falco az elmúlt években összesen 31 nemzetközi, FIBA Europe Cup- és Bajnokok Ligája-mérkőzést szervezett. A stábunk és a csapattagok megfelelő rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy a holnapi is egy nagyszerű rendezésű összecsapás legyen. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy Perl, Váradi, Benke és Filipovity személyében négy válogatottat is adhatunk a nemzeti csapatnak. Bízom benne, hogy amit a tizennyolc BL-meccsen ezek a játékosok tapasztalatként és rutinként megszereztek, át tudják vinni a válogatott meccsekre is. Annak is örülünk mindannyian sérülésmentesen érkeztek meg az edzőtáborba, szeretném, ha a sorminta folytatódna, hiszen az elmúlt időszakban Szombathelyről a vendég válogatottak csak vesztesként távoztak. Bízom benne, hogy holnap is így lesz.

A játékosokat Keller Ákos csapatkapitány és Perl Zoltán képviselte:

– Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el holnap. Felkészülünk, és a lehető legjobb meccset próbáljuk játszani – mondta Keller.

– Örülünk, hogy újra itt lehetünk, a körülmények nagyszerűek, tudom, hogy sokan lesznek és nagyon jó hangulat lesz az Aréna Savariában. Nagyon motiváltak vagyunk, hiába jön az Európa-bajnok, úgy érzem, lehet esélyünk a győzelemre. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében – mondta Perl.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.