Teljesen újragondolták a Savaria Mozi kávézójának belső látványvilágát

Farkas Bazsi 2020-05-01 17:02:00
15 év után új bérlője van a helységnek. Látványtervken mutatjuk, hogy milyen is lesz az új Cinema, illetve Broadway Club & Cafe.

Tegnap délután megtörtént az átadás átvétel a szombathelyi Savaria Mozi kávézójában. A régi bérlő, a Cafe 5 Kft. összepakolt, kiszerelt mindent, a helységből, ami most csupasz falakkal, bútorok és berendezés nélkül várja, hogy csipkerózsika álmából felébredjen. 

De nem csak a kávézó szunnyad, hanem maga a mozi is. A Savaria Mozi ugyanis már a kijárási korlátozás előtt bezárt. Furcsa is volt, ma délelőtt a hatalmas, üres épület, ami talán sosem volt még ekkora szüneten. A mozi ugyanis vetít hétvégén és ünnepnapokon is, most közel két hónapja pihen a vetítőgép is.

Annyira szarul megy a szombathelyi Cinema Café, hogy volt olyan vasárnap, hogy este 7 órakor volt az első vásárló

Valami nem stimmel a Savaria Mozi büféjének üzemeltetésével kapcsolatban. Azt talán már unalomig ismertettük, hogy a büfé mostani üzemeltetője a Café 5 Kft. 2004-ben 10 évre nyerte el pályázaton az üzemeltetési jogok, 2014-ben azonban az akkori fideszes városvezetés nem írt ki új pályázatot, hanem kihasználva a jogi kiskapukat hosszabbította meg a cég bérleti jogát.

- Ide zongorát képzeltünk el. Az álmennyezetet lebontjuk, a tartók maradnak. Az árkád alá hírességek sétányát szeretnénk létrehozni, természetesen film csillagokkal - ezt már Farkas Mihály, az önkormányzati pályázaton a bérleti jogot elnyerő Eurosolving Kft.ügyvezetője meséli nekünk a helyszínen. Tele vannak tervekkel, amiknek - csakúgy mint szinte mindennek az országban - keresztbe tett a koronavírus járvány. 

A Savaria mozi büféjének pályáztatásának elmaradása miatt 66 millió forinttal lett szegényebb Szombathely

Rengetegszer foglalkoztunk már a Savaria Mozi büféjével. A büfét 15 éve ugyanaz a cég, a Café 5 Kft. bérli, pontosabban most már csak bérelte. A cég még Ipkovich György (MSZP) polgármestersége alatt nyerte el a bérleti jogot, akkor 10 évre. Ez 2015-ben járt le.

- Nagyjából másfél hónap lesz, amire az átalakításnak a végére érünk. Bízunk benne, hogy semmi olyan nem jön elő, ami miatt megcsúsznának a szakemberek. Kérdés persze, hogy a mozi mikor nyithat ki. Egyfajta szimbózist szeretnénk élni majd a filmszínházzal, hiszen alig találni még egy olyan helyet a városban, ami szinte megállás nélkül üzemel. Nagy potenciált látunk benne, hogy az aulában kiállításokat rendezzünk. Egyfajta összművészeti tert adjunk majd, mindamellett, hogy a kávézó alapfunkcióit ellátjuk. 

Tudom sokakban még most is kérdés, hogy a régi bérlő távozásával megszűnnek e a koncertek. Határozottan mondom, hogy nem. Szélesítjük a kortárs magyar könnyűzenei vonalat, kibővítve visszük tovább, amit korábban is képviselt a mozi. Sőt, arra is gondoltunk, hogy a helyi zenészeknek is teret adnánk egy-egy kisebb klubkoncert erejéig. 

A szombathelyi Broadway Club & Cafe látványterve

15 év után új bérlője van a szombathelyi Savaria Mozi büféjének és kávézójának. Az új bérlő május 1-én vette birtokba az ingatlant, ahol hamarosan új belső k...

Most azonban még előttünk van az első nagy falat, ami az átalakítást jelenti. Ma már itt voltak a szakemberek felmérni a munkát, holnap pedig már kezdődik a valódi munka, hogy a járványveszély intézkedéseinek a felszámolása után rajtunk ne múljon már, hogy a vendégek birtokba vehessék a megújult Cinemát vagyis a Broadway Club & Cafét - mondta az Ugytudjuk.hu-nak Farkas.

Szólj hozzá!

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.