Jó pár éve már, hogy kitört a kézműves burger forradalom. Lassan minden burgert kínáló étteremmel, büfével, kifőzdével szemben alapelvárás, hogy saját buciban tálalja a saját kézzel készített és sajátos módon fűszerezett húspogácsát. Ez alap.
A burger fogyasztók aztán ebben az esetben nem is vonakodnak kifizetni pár ezer forintot egy burgerért. Egyértelmű: a minőséget és a ráfordított időt, energiát meg kell fizetni.
Most egy szombathelyi étterem Facebook-oldalán vettük észre, hogy igazán feszegeti a vendégek pénztárjának határait.
Vespa Cafe & Grillbár és Rendezvényház
Itt a csilliàrdos burger dupla wagyuval CSAK 9990.-Ft
Mondjuk, ha azt nézzük, hogy a húst a legnemesebb marha, a wagyu szolgáltatja, akkor máris érthető a borsos ár. Igen, ezek azok a marhák, amiket sörrel itatnak, ráadásul még maszírozzák is őket. Sőt, egyes telepeken még szakét, vagyis rizsbort is kapnak néha ezek az állatok. A hús nemességét pedig tovább fokozza, hogy márványos mintában szövi át az izmokat a zsírréteg. Erre egyébként eredetileg azért volt szükség, hogy a marha minél jobban tudja tárolni a mozgáshoz szükséges energiát.
Szóval 10 ezerért egy burger. Hát, biztos van, akinek most éppen erre támadt gusztusa.