Szoros küzdelemben maradt alul a Körmend Pécsen

ugytudjuk.hu 2019-06-10 19:49:00
0-2-ről egyenlített a Pécs.

„Álmodtunk egy világot magunknak, itt állunk a kapui előtt!” – ezzel a molinóval köszöntötte a népes pécsi szurkolótábor övéit a kezdés előtt.

Antóni triplájával indult a mérkőzés, majd Pongó szerzett ziccert. Itt azonban megállt a PVSK, igaz közel két és fél percet kellett várni, mire Ferencz megszerezte az első körmendi pontokat. 9-2-nél volt a legnagyobb különbség, aztán 7-0-val feljöttek egyre a vasiak, írja a BB1.hu. Ritmustalan volt a Pécs is és a Körmend is, hibát hibára halmoztak a felek, időnként egészen hajmeresztő dolgokat is láthattunk. Thames egy labdaszerzés után, a legvégén fordított, egynegyednyi játék után mindössze 11-13 állt a táblán.

Csirics egy távolival azonnal visszavette a vezetést. A játékvezetők némi videózás után Horti ellen ítéltek sportszerűtlent, de ez sem igazán segített Ferenczéken, 8-2-vel kezdett a Vasút, és 19-15-nél elment négy ponttal. Taylor csak a tizennegyedik percben szerezte meg első kosarát, rögtön távolról. Thames jegyezte az első körmendi trojkát (1/8), 22-21-nél Csirke kért időt. Nagyot birkóztak a csapatok, a hajrára lélegzetvételnyi szünethez jutott a Vasút, Demeter hármasával először lett tíz közte (35-25). Nyolc másodperc volt hátra, Thames válaszolt rá, így 35-28-as állással fordultak a csapatok.

Bradford hármasával közeledett az MTE. Az első öt perc egyértelműen a Körmendről szólt, Ferencz hármasával lett 40-39, majd Csorvási egy 2+1-es akcióval fordított (40-42). Persze a baranyaiak nem adták fel, elég volt néhány kihagyás, és 48-44-nél máris Zollnernek kellett időt kérnie. Antóni hármasával alakult ki a harmadik negyed vége (53-49). Bár a színvonal nem javult, izgalmas utolsó tíz perc elé néztünk.

A holtidőben a körmendi kispad kapott technikait, Csirics bedobta a büntetőt, majd egy triplát is rátett a különbségre (57-49). A tíz ezúttal nem lett meg, és jött is a fordulat, újra zárkózni kezdett a Körmend. Pongóra fújtak sportszerűtlen faultot, Thames mindkettőt bedobta, majd Price visszavette a vezetést a vendégeknek. 57-58-nál Csirke mutatta fel a T-betűt. Az utolsó két percnek 62-62-ről vágtak neki a csapatok. A nagyot játszó Csirics dobta be a sarokból, kettőt ért, azonnal időt kért a Körmend. A piros-feketék rontottak, majd Budimir is és Ferencz is a palánk alól volt eredményes. Pongó faultolta Price-t, ez még belefért, mert nem voltak bónuszban a hazaiak, majd egy labdaszerzést követően Budimir mehetett ziccerezni, de Bradford „betakarta”. Price hármasa lejött, Csirics pedig hibátlanul büntetőzött. Zollner időkérését követően Csorvási hajította rá messziről, nem találta el a szerkezetet, így megérdemelten nyert a nagyot küzdő Vasút, amely 0-2-ről állt fel, és kiharcolta az ötödik mérkőzést az elődöntőben. Ez aztán a centenáriumhoz méltó szereplés Csirke Ferenc csapatától!

 

Pécsi VSK-Veolia - Egis Körmend 68-64 (11-13, 24-15, 19-21, 14-15)

Elődöntő, 4. mérkőzés
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 3300 néző
V.: Földházi T., Papp P., Györffy P. A. (dr. Valovics I.)

PVSK: Pongó 5/3, Taylor 11/6, Csirics 22/9, Antóni 6/6, Horti 8/6. Csere: Budimir 9/3, Wright 2, Demeter 5/3.

Körmend: Thames 22/6, Bradford 11/3, Price 4, Ferencz 12/6, Hammonds 3. Csere: Csorvási 10, Németh 2.

 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.