Kiadhatja a fideszes polgármester sajtósának felesége Szombathelyi Hírlap névvel a hetilapját

Farkas Bazsi 2019-02-27 11:36:00
Akarta, úgy is lett!

Korábban már írtuk róla, hogy kérelem érkezett a Pannon Marketing és Média Kft.-től a szombathelyi önkormányzat Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságához, névhasználatot illetően. A cég ugyanis Szombathelyi Hírlap névvel hetilapot szeretne indítani. Tegnap ülésezett a bizottság, az ülés nyilvános, így mi is beültünk, hogy nyomon kövessük, mi lesz a kérelem sorsa.

Elsőként azt tisztázták, hogy, amint arról elsőként mi is beszámoltunk,  a cég ügyvezetője Kremser Anita, annak a Kremser Csabának a felesége, aki sajtóként a szombathelyi polgármesternek, Puskás Tivadarnak (Fidesz-KDNP) dolgozik. 

A bizottság tagjai komoly vitát folytattak a tekintetben, érdemes-e engedélyezni egy olyan névhasználatot, aminek kifutásáról semmit nem lehet tudni. A beadott kérelemben ugyanis nem szerepel, hogy milyen tartalmú lapról lenne szó. Politikai, gazdasági, közéleti? 

Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester szerint a város saját magának csinál konkurenciát. Az ellenzéknek ugyanis az a szándéka, hogy újra életet leheljen a Savaria Fórumba, így legyen hivatalos városi hetilapja Szombathelynek. Molnár szerint azonban így annak a lehetőségét teremtik meg, hogy a hirdetőket összezavarják, melyik is a hivatalos lapja a városnak. Az alpolgármester azt mondta, korábban is volt ilyen a Szombathelyi 7 és a Szombathelyi 7 Nap esetében. Azt javasolta, hogy a közgyűlésen vegyék újra napirendre a rendszert, most ugyanis az van, hogy bár a bizottság tárgyal róla, az ott született döntést a polgármester akár figyelmen kívül is hagyhatja, a végső döntést ugyanis ő mondja ki a témában. 

Molnár szerint az lenne az új és jó szisztéma, ha minden névhasználati kérelmet felülvizsgálna a közgyűlés, és a végső szót is az mondaná ki.

Horváth Attila (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselő azt javasolta, hogy kapja meg a nevet a lap, de tüntesse fel, hogy nem ők Szombathely hivatalos lapja. 


Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselő azt mondta, mondják ki nyíltan, ez a polgármester sajtósának lapja, ami a választásokra időzítve adnak ki. 

Közben az is elhangzott, hogy igazából mindegy mi lesz a lap neve, így is, úgy is meg fog jelenni, ez igazából egy elvi kérdés. 

A biztonság nem szavazta meg végül azt a javaslatot, amit Horváth Attila tett, vagyis az újságot nem kötelezik arra, hogy feltüntesse, nem ő a város hivatalos lapja. 

Horváth jelezte a végső szavazás előtt, hogy ő egyébként ezzel a kikötéssel támogatta volna a névhasználatot, így azonban nem. 

10 igennel és 4 nemmel a bizottság engedélyezte a lap névhasználatát. 

Szólj hozzá!

Ismét nekifut a győri önkormányzati bérlemények rendezésének a városvezetés

Az új szabályokkal meg akarják akadályozni az önkormányzati bérleményekkel nyerészkedést, négyszeres áron lehet csak továbbadni majd albérletbe a helyiségeket.

Új illetéket vezetnek be Németországban a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére

A németeknél kilowattóránként 2,419 eurócenttel, azaz 9,6 forinttal drágul a gáz.

Hamarosan Győrbe is begurulnak az elektromos rollerek

Csak a kijelölt helyeken lehet majd őket letenni.

LMP: már több ezren csatlakoztak az erdővédő körökhöz

A fakivágásokat akarják megakadályozni.

Keddtől forgalomkorlátozás lesz az M1-esen Győr és Tata térségében

Le kell zárni egy sávot, de sebességkorlátozás is lesz.

Ismét balhé volt Szombathelyen a Bánya Café környékén

Taxiban tett kárt egy ittas lány. Korábban a lakók egy emberként keresték meg a városvezetést a Szinyei utcában uralkodó áldatlan állapotok miatt.

Eliza, Szofi, Sael és még sokan mások

Itt a frissen született szombathelyiek névsora!

Visszaköveteli a Jobbik Jakab Péter parlamenti mandátumát

Esküszegő kezd lenni - írja a párt közleménye.

Változik a számlázás a szombathelyi Távhőnél

Eztán egy, összesített számla érkezik majd.

Gázolt a vonat Táplánszentkereszt mellett

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Megverte a Haladás az ETO-t

Az NB II 3. fordulójában az eddig négy pontot megszerző szombathelyi csapat a három pontot begyűjtő Győrt látta vendégül.

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

A nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar.

Már szállítja az ígért orosz gázt Magyarországra a Gazprom

A magyar kormány álláspontja szerint jelenleg lehetetlen beszerezni elég gázt, ha kihagyjuk az oroszokat.

Levették a lélegeztetőgépről Salman Rushdie-t

Az írót pénteken támadták meg New Yorkban.