HIRDETÉS

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Újabb hazai veresége után kiesőhelyen az NB II-ben a Szombathelyi Haladás

Vágvölgyi Bálint
2019. október 27. vasárnap, 18:48
A Nyíregyházától kaptak ki a zöld-fehérek.

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a Szombathelyi Haladás a Nyíregyháza Spartacust fogadta vasárnap délután. A haladas.hu tudósítása szerint a zöld-fehéreknél a sérültek listájára Rózsa Dániel, Bosnjak Predrag és Tóth Dávid mellé Yuriy Habovda is feliratkozott, aki combizomhúzódást szenvedett.

 

 

A mérkőzés előtt a közelmúltban a 75. születésnapját ünneplő Iszak Sándort köszöntötte a Haladás Öregfiúk csapatának nevében Sebestyén Péter, Halmosi Zoltán és Király Ferenc. A Hali tiszta feketében, a Nyíregyháza pedig talpig fehérben lépett pályára.

 

A hatodik percben megszerezte a vezetést a vendég csapat, egy jobb oldali beadás után az ötös bal sarkánál álló Hornyák talált be (0-1). A Haladás nem tudott mit kezdeni a fegyelmezetten védekező Nyíregyházával. A játék a vendégek térfelén folyt inkább, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a hazaiak sem. A félidő vége előtt egy szép akció után Szekér 18 méteres lövését tolta a léc fölé Jova, aztán Jancsó elöl mentettek az ötösön.

 

 

A második félidő elején Gaál Bálint tűnt el érdekes körülmények között a tizenhatoson belül, de a bíró nem ítélt büntetőt. Aztán a 61. percben egy kontra után Hornyák megszerezte saját maga és csapata második gólját is (0-2). Supka Attila kétgólos hátrányban kettőt is cserélt, Medgyest és Kiss Bencét is pályára küldte.

 

A 77. percben Németh Márió sérülése után tíz emberrel folytatta a Haladás, mivel már nem maradt több cseréjük. A 85. percben Gaál beadása után Holdampf lőtt hét méterről a hálóba (1-2). A 90. percben lezárta a meccset a Nyíregyháza, egy kontra végén Kártik talált be (1-3).

 

 

A Szombathelyi Haladás 13 meccsen szerzett 12 pontjával a 18., kieső helyen áll az NB II-ben.

 

Szombathelyi Haladás-Nyíregyháza Spartacus FC 1-3 (0-1)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1730 néző

Vezette: Görög

Haladás: Gyurján – Tóth M., Jagodics, Jancsó, Németh Milán – Holdampf, Szekér - Tóth-Gábor, Németh Márió, Gaáál – Novák.

Nyíregyháza: Jova – Svedyuk, Fodor F., Végső, Hornyák – Pejovic, Talabér, Kovács N. – Szinanovics, Tóth B., Szekszárdi.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás