Fölényesen nyert a Haladás a Békéscsaba ellen

Papp László Tamás 2020-11-01 18:45:00
A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel fogadták a szombathelyiek a Békéscsabát, 1136 néző előtt.

„A nyolcadik helyen álló vasiak utolsó három mérkőzésükből kettőt megnyertek és mindössze egy gólt kaptak. Nyíregyházán és Kazincbarcikán egyaránt 1-0-ra nyertek, a két bajnoki között pedig 1-1-es döntetlent játszottak Szombathelyen az ETO FC Győrrel. Jó passzban van tehát a Mátyus-csapat és jó esélye van arra, hogy vasárnap tovább gyarapítsa pontjai számát. Habár a vasiakat három egységgel megelőző, negyedik helyen álló békéscsabaiak idegenben eddig még veretlenek, a koronavírus-járvány megtizedelte csapatukat, a Viharsarokból érkező hírek szerint meglehetősen foghíjas kerettel érkeznek.

A Diósgyőr ellen csütörtökön 3-0-ra elveszített Magyar Kupa-meccsen az U19-es együttesükre építő lila-fehérek átlagéletkora 17,8 év volt. Az más kérdés, hogy minden bizonnyal a vasárnapi bajnoki fontosabb számukra, vélhetően jó néhány olyan, az első kerethez tartozó futballistájuk van még, akit a Haladás ellen pályára küldhet a korábban Szombathelyen futballozó Preisinger Sándor vezetőedző. A két csapat utoljára márciusban találkozott, akkor a Hali 3-1-re nyert” – folyt az esélylatolgatás a Haladás weboldalán. Nézzük, hogyan alakult a meccs.

„Ahogy az várható volt, a vasiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a fiatalokkal felálló vendégek védekezésre rendezkedtek be.” És sorban jöttek a góllal végződő szombathelyi helyzetek: „Rácz jobb oldali beadását Medgyes gyönyörű mozdulattal, félfordulattal 12 méterről a jobb sarokba lőtte (1-0). Csilus tette le a labdát Kiss Bencének, a középpályás középről, 19 méterről kilőtte a jobb sarkot (2-0)”. Ez volt tehát az első félidő.

S ugyanez a szombathelyi fölény folytatódott a másodikban is. „54. perc: Rácz passzolt Németh Milánhoz, a védő bal oldali beadását Horváth Péter öt méterről a saját kapujába vágta - öngól (3-0). Egy kipattanó labda Rácz elé került, a támadó 15 méterről kilőtte a bal sarkot (4-0).Tóth Barnát buktatták a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett a bal sarokba helyezte (5-0)” – olvasható a Haladás élő közvetítésében.

Szombathelyi Haladás Békéscsaba 1912 Előre 5-0 (2-0)

Játékvezető: Barna Gábor
Asszisztensek: Kiss Balázs, Bede Tamás
Tartalék játékvezető: Sipos Tamás

Haladás: Verpecz István, Holdampf Gergő, Medgyes Zoltán Henrik, Devecseri Szilárd, Rácz Ferenc, Debreceni Zalán, Horváth Olivér Szabolcs, Németh Milán János, Csilus Tamás, Mocsi Attila, Kiss Bence András. Cserék: Rózsa Dániel, Tóth Barna, Doktorics Áron, Németh Márió, Simon Barnabás, Predrag Bosnjak, Kállai Kevin, Schuszter Ronald.
Vezetőedző: Mátyus János

Békéscsaba: Czinanó Antal Áron, Csicsely Dominik, Zelik Csaba, Nikola Pantovic, Tóth Bence, Bónus Marcell, Sipaki Patrik Martin, Fazekas Lóránt, Pilán Márkó, Hodonicki Márk, Horváth Péter. Cserék: Krnács Richárd, Kasik Ákos.
Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Részletes online közvetítés a klub honlapján.

Nézze meg a meccsen készült fotóinkat is:

 

Szólj hozzá!

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.