Szombathelyen simázta le a Falco a Berényt

Fehér Buda 2019-04-10 20:15:00
Zsinórban ötödik sikerét aratta a vasi együttes. Pantelicset kiállították.

Közel sem volt telt ház Szombathelyen, a felsőház első fordulójában. Viszont új kabala-sólyom debütált az Aréna Savariában, írja a BB1.hu.

Kereken egy perc telt el, mire megszületett az első kosár, Balmazovics szerezte, hármat ért, a sarokból. 10-0-valkezdett a Falco, jól védekeztek a hazaiak. Lazics a negyed derekán időt kért. Rakics törte meg a vendég kosárcsendet. Egyértelmű fölényben játszottak a vasiak, a vendégektől mindössze hárman találtak be az első negyedben, Pantelics volt a legjobbjuk (20-9).

6-0-val kezdte a második etapot a Berény, a 12. percben Pitts is megszerezte első kosarát, 20-15-nél időt kért Okorn. Balmazovics extra volt, negyedik hármasát faulttal együtt szerezte. A 15. percben videózás után, könyöklés miatt kiállították a JKSE legjobbját, Pantelicset, akire egyébként előtte már egy sportszerűtlent is fújtak – szintén videózás után. A szombathelyi B-közép skandálta a nevét, a szerb center pedig nem akart bemenni az öltözőbe, előbb felült a lelátóra, majd egy reklámtáblára, így hosszú ideig állt a játék, de legalább mindenki jót derült. A Falco közben gálázott, 41-27-nél újra időt kért Lazics. A 19. perc elején Rakics négy hibánál járt, a különbség pedig húszra rúgott. A félidő Tóth kosarával zárult, 51-32.

Govens triplája nyitotta a harmadik negyedet, majd Balmazovics szerezte meg huszonegyedik pontját. Nem változott a játék képe a fordulás után sem, álmosan csordogált a mérkőzés. Pitts sportszerűtlen faultja után, 62-41-nél időt kértek a kék-fehérek. Nem tört meg az ezüstérmes lendülete, 71-47-ről indult a záró felvonás.

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A negyedik negyed már csak formalitás volt, a végére még gyártottak egy kis statot maguknak a légiósok, illetve lehetőséget kaptak a fiatalok, a Faco győzelme nem forgott veszélyben.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE - (20-9, 31-23, 20-15, -)

Felsőházi középszakasz, 1. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2300 néző
V.: Papp P., Farkas G., Nagy V. (Dr. Gencsev P.)

Falco: Govens 12/6, Váradi 9, Balmazovics 21/15, Bruinsma 14/3, Reddic 8. Csere: Tóth 6, Curry 10/3, Perl 5, Bíró 3/3, Hódi 3/3, Körmendi -.

JKSE: Pitts 18/3, Rakics 6, Brbaklics 2, Alekszandrov 8/6, Pantelics 9. Csere: Czirbus 2, Kerpel-Fronius 10/6, Cseh 2, Fekete 3/3.

Fotó: Polly Dániel

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.