HIRDETÉS

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Szombathelyen simázta le a Falco a Berényt

Fehér Buda
2019. április 10. szerda, 20:15
Zsinórban ötödik sikerét aratta a vasi együttes. Pantelicset kiállították.

Közel sem volt telt ház Szombathelyen, a felsőház első fordulójában. Viszont új kabala-sólyom debütált az Aréna Savariában, írja a BB1.hu.

 

Kereken egy perc telt el, mire megszületett az első kosár, Balmazovics szerezte, hármat ért, a sarokból. 10-0-valkezdett a Falco, jól védekeztek a hazaiak. Lazics a negyed derekán időt kért. Rakics törte meg a vendég kosárcsendet. Egyértelmű fölényben játszottak a vasiak, a vendégektől mindössze hárman találtak be az első negyedben, Pantelics volt a legjobbjuk (20-9).

 

 

6-0-val kezdte a második etapot a Berény, a 12. percben Pitts is megszerezte első kosarát, 20-15-nél időt kért Okorn. Balmazovics extra volt, negyedik hármasát faulttal együtt szerezte. A 15. percben videózás után, könyöklés miatt kiállították a JKSE legjobbját, Pantelicset, akire egyébként előtte már egy sportszerűtlent is fújtak – szintén videózás után. A szombathelyi B-közép skandálta a nevét, a szerb center pedig nem akart bemenni az öltözőbe, előbb felült a lelátóra, majd egy reklámtáblára, így hosszú ideig állt a játék, de legalább mindenki jót derült. A Falco közben gálázott, 41-27-nél újra időt kért Lazics. A 19. perc elején Rakics négy hibánál járt, a különbség pedig húszra rúgott. A félidő Tóth kosarával zárult, 51-32.

 

 

Govens triplája nyitotta a harmadik negyedet, majd Balmazovics szerezte meg huszonegyedik pontját. Nem változott a játék képe a fordulás után sem, álmosan csordogált a mérkőzés. Pitts sportszerűtlen faultja után, 62-41-nél időt kértek a kék-fehérek. Nem tört meg az ezüstérmes lendülete, 71-47-ről indult a záró felvonás.

 

 

Nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A negyedik negyed már csak formalitás volt, a végére még gyártottak egy kis statot maguknak a légiósok, illetve lehetőséget kaptak a fiatalok, a Faco győzelme nem forgott veszélyben.

 

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE - (20-9, 31-23, 20-15, -)

Felsőházi középszakasz, 1. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2300 néző
V.: Papp P., Farkas G., Nagy V. (Dr. Gencsev P.)

Falco: Govens 12/6, Váradi 9, Balmazovics 21/15, Bruinsma 14/3, Reddic 8. Csere: Tóth 6, Curry 10/3, Perl 5, Bíró 3/3, Hódi 3/3, Körmendi -.

JKSE: Pitts 18/3, Rakics 6, Brbaklics 2, Alekszandrov 8/6, Pantelics 9. Csere: Czirbus 2, Kerpel-Fronius 10/6, Cseh 2, Fekete 3/3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Polly Dániel

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás