Fotó: Vágvölgyi Bálint

Szombathely megveheti a Nagyszállót!

ugytudjuk.hu
2020. január 3. péntek, 17:32
Rendkívüli közgyűlést hívnak össze az ügyben.

Az október 13-i választások után jelentősen felpörögtek az események Szombathely életében. Elsőként a Schaeffler Savaria 5 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló gigaberuházása került bejelentésre Szombathelyen Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesterré választását követően, majd az Éljen Szombathely! korábbi kampányígérete, egy óriáskerék került felállításra a karácsonyi vásár idejére.

 

Most pedig úgy tűnik tovább nő a beruházási kedv a városban, amit szakértők egyértelműen a Nemény András vezette stabil többséggel rendelkező, és rendkívül operatív Éljen Szombathely!-es közgyűlési többségnek tulajdonítanak. Lapunk információi szerint érvényes ajánlat érkezett a felszámolási eljárásban érintett Savaria szállóra, melynek értékesítése korábban rendre sikertelenül végződött.

 

A minimálárat és a kikiáltási árat is jelentősen meghaladó összegben, 470 millió 400 ezer forintos ajánlat érkezett

 

A szombathelyi  önkormányzat elővásárlási joggal rendelkezik a Nagyszállót illetően, így a döntésre 30 napja van a közgyűlésnek. Az Éljen Szombathely! Egyesület választási ígérete volt a szálló és környezetének rendbetétele. Néhány hete Nemény András polgármester újságírói kérdésre azt mondta, hogy amikor érkezik ajánlat az ingatlanra, a város akkor lesz döntési helyzetben, ebből az következik, hogy a szombathelyi önkormányzat élni fog elővásárlási jogával, és végre megújulhat az ingatlan!

 

Ez ügyben megkérdeztük Nemény András polgármestert, aki annyit mondott, hogy rendkívüli közgyűlés összehívását fogja kezdeményezni az ügyben.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás