fotók: Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Szombathely alpolgármestere az utcai szociális szolgálattal töltötte a délutáni műszakot

ugytudjuk.hu
2020. január 24. péntek, 09:46
László Győző a körút során az utcán élők menedékhelyeit is körbejárta.

Négy órára "szociális munkásnak állt" dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere csütörtök este a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársainak segítve - jelent meg a szombathely.hu-n.

 

Az alpolgármester az utcai szociális szolgálattal töltötte a délutáni műszakot, személyes tapasztalatot gyűjtve a szombathelyi hajléktalanhelyzetről. Az utcán élők menedékhelyeit járták körbe, hogy szükség esetén segítséget nyújthassanak a téli krízishelyzetben különösen veszélyben lévő nehéz sorsú embereknek.

 

 

László Győző a körút során az utcai szociális szolgálat munkatársaival közösen több szombathelyi szupermarkettől vett fel élelmiszeradományt, melyet a FÉHE Zanati úti hajléktalanszállójának lakói még aznap este megkaptak.

 

Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.

Négy órára "szociális munkásnak állt" dr. László Győző, Szombathely ... MJV alpolgármestere Csütörtök este került sor a városban már hagyománynak számító utcás bejárásra, mely az idei esztendőben a megszokottaktól eltérően zajlott. Dr.László Győző alpolgármester 4 órára munkába állt az utcai szociális szolgalatunknál, hogy más szemszögből kaphasson betekintést a szolgálat működésébe, a nehézségekbe, a mindennapi kihívásokba egyaránt.

 

A krízisbejárást és az élelmiszeradomány átvételét követően az alpolgármester Németh Klárával, a FÉHE ügyvezető igazgatójával, valamint az utcai szociális szolgálat munkatársaival közösen sajtótájékoztatót tartott a tapasztaltakból.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás