Szolnokon szakadt meg az Egis Körmend jó sorozata

Vágvölgyi Bálint 2019-04-24 18:52:00
Ennek ellenére a vasiak maradnak a tabella első helyén.

Bár az első játszott a másodikkal, korántsem volt telt ház Szolnokon, igaz ebben közre játszhatott a korai kezdés is. Kovácsot bár benevezték a hazaiak, de végül még nem lépett pályára bokatörése óta a válogatott hátvéd - írja a BB1.hu, kosaras szakportál.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az elején, bár többnyire a Körmend vezetett. Feszült volt a hangulat a pályán, paprikás a lelátón. A higgadtságáról ismert Vojvoda kapott technikait reklamálásért az utolsó percben, és éppen az ő kosara zárta az első negyedet (19-20).

Eltelt másfél perc, Vojvoda újabb hármasával visszavette a vezetést az Olajnak. 11-2-vel kezdtek a hazaiak, Zollner azonnal időt kért, extázisban volt a Szolnok. A Körmend hat emberrel is megpróbálta – egy cserénél Price elfelejtett lejönni –, a bónusz büntetőt is értékesítette a bajnok. Kemény, férfias csata volt, 35-30-nál Alekszics kért időt. A Körmend nem adta fel, 38-30-ról is kiegyenlített. Az egyébként szintén remekül játszó Malasevics triplájával ért véget az első félidő (50-43). 60 %-kal dobott a Szolnok.

A fordulás után tovább nőtt, kétszámjegyűvé vált a különbség, a huszonharmadik percben, Delas kosara után, 56-45-nél mégis a Szolnok kért időt. Bradford egymás után két hármast is bepörkölt. Bár benézett tízen belülre az MTE, megrázták magukat a fehér mezesek, 67-56-nál Zollner hívta magához játékosait. Csorvási a harmadik negyed utolsó percében – mindössze három és fél percnyi játék után – kipontozódott. 68-58-ról indult a záró felvonás.

A három negyeden át csendes Price szórta meg magát, 71-67-re fel is jöttek a vasiak, két és fél perc után időt kellett kérnie Alekszicsnek. Milosevic a 34. percben kipontozódott, nem sokkal később Price büntetőivel feljöttek kettőre a vendégek (78-76). Vojvoda szerezte meg harminckettedik pontját, másfél perccel a vége előtt jött is a körmendi timeout. Bradford büntetői lejöttek, aztán sorban jöttek a triplák: Rudner, Hammonds és Price. Húsz másodperc volt hátra, 85-82-nél Alekszics kért időt. Vojvoda és Thames sem hibázott a büntetővonalról. 87-84-nél, tizenkét másodperccel a vége előtt Zollner kért időt. Vojvodától a végén egy büntetői is elég volt ahhoz, hogy behúzza a rangadót a tartalékos Olaj.

Ezzel megszakadt a Körmend tizenegy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, a Szolnok együttese viszont a 2018/19-es bajnoki szezonban hazai pályán még mindig veretlen, ez már tizenöt találkozót ölel fel.

Szolnoki Olaj KK – Egis Körmend 88-84 (19-20, 31-13, 18-15, 20-26)

Felsőházi középszakasz, 5. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok,
V.: Györffy P. A., Tözsér D., Nagy V. (Faidt M.)

Szolnok: Vojvoda 35/21, Frank 3, Malasevics 17/9, N. Milosevic 8, Andric 9. Csere: Airington 6, Rudner 3/3, Tóth 7.

Körmend: Bradford 15/12, Németh 7/3, Price 17/3, Hammonds 6/6, Delas 7. Csere: Csorvási 2, Ferencz 14/12, Thames 16/3.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.