Aranyeső a Kickbox Magyar Bajnokság szombathelyi döntőjében

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 18. szerda, 08:25
Szép eredmények születtek.

A Controll Se szervezésével szeptember 14-én az ELTE – Savaria Egyetemi Központ Sportcsarnokában került sor a 2019. évi Felnőtt és Master Class Light-contact és Kick-light Magyar Bajnoki Döntőre.

 

A döntőre súlycsoportonként a raglista első négy helyezett sportolói kaphattak csak behívást, akik az év elején meghatározott pontszerző versenyeken indultak és szereztek értékes helyezéseket, pontokat. A verseny főszervezője a Controll SE elnöke Koszogovits Mihály volt. Szmolek Emánuel - aki 2017 óta felnőtt válogatott- a light-contact bajnoki cím megvédéséért érkezett a döntőre, -79kg-ban fináléjában a budapesti Virág Andrással szoros, ám egyértelmű mérkőzésen győzött és szerzett aranyat. Kick-lightban -84 kg-ban junior válogatott kortársával mérkőzött és ezúttal kick-lightban is sikerült nyernie, válogatott lett.Takács Viktória -70 kg kick-light döntőben Romero Alicia-ával mérkőzött, akit taktikus bunyóval sikerült maga mögé utasítania, így megszerezte második felnőtt bajnoki címét. Viktória 65 kg light-contactban nem tudott magyar bajnoki címet szerezni, mivel ellenfelei betegség és egyéb okok miatt visszaléptek az indulástól. Magyar bajnoki címtől ugyan elesett, de a válogatottba kerülés jogosultságát megszerezte.

 

Pintér Bálint a kung fu szakosztály versenyzője 84 kg light-contactban 2., kick-lightban 3. helyezésig jutott.

 

Dancsó Zoltán a 30. magyar bajnoki címét szerezte meg szülővárosában, ezúttal master class -94 kg-os súlycsoportban light-contactban sikerült a dobogó legfelső fokára állnia. Eredmények:

Takács Viktória: -70 kg kicklight 1., -65 kg light jogosultság

Szmolek Emánuel: -79 kg light 1., -84 kg kicklight 1.

Pintér Bálint: -84 kg light 2., -84 kg kicklight 3.

Dancsó Zoltán: Masters -94 kg light 1.

 

Az év hátralévő részében a válogatottak az október 19-27-ig Szarajevóban megrendezésre kerülő Light-contact Világbajnokságra készülnek ezt követően november 23-december 01-ig Antalya-ban kick-light világbajnokságon vesznek részt.

 

Dancsó Zoltán októberben, versenyzőként és szakágvezetőként utazik a szarajevói vb-re míg novemberben az utóbbi minőségében vesz részt az antalyai vb-én.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás