Szén-monoxid-mérgezés okozhatta Emiliano Sala halálát

Fehér Buda
2019. augusztus 14. szerda, 17:55
Fény derülhetett a tragédia okára.

Emiliano Sala, és a gépét vezető David Ibbotson szén-monxoid-mérgezést kapott, mielőtt a kettejüket szállító repülőgép a La Manche csatornába zuhant, mondják brit nyomozók, írja az Independent.

 

A focista még januárban halt meg, amikor az őt szállító kisgép a tengerbe zuhant. A gépen rajta kívül csak David Ibbotson, a pilóta utazott, az ő testét azóta sem találják. A roncsokat február elején találták meg a tengerfenéken. 

 

Sala holttestét meg tudták vizsgálni a hatóságok, amiből aztán elég nagy botrány is keveredett, mert kiszivárgott az internetre a boncoláson készült videó néhány képkockája. A brit hatóságok ma hozták nyilvánosságra a focista testén elvégzett toxikológiai vizsgálatok eredményét, ebből kiderült, hogy Sala a halála előtt akkora dózisban lélegzett be szén-monoxidot, hogy ettől mérgezést kapott.

 

Habár Ibbotson testét nem tudják megvizsgálni, a hatóságok szerint valószínűleg ő is hasonlókon ment keresztül élete utolsó perceiben. Ez megmagyarázhatja, hogy Ibbotson miért vesztette el az uralmát a gép fölött, hiszen a szén-monoxid-mérgezés egyik tünete az ájulás. Azt egyelőre nem tudni, hogy a repülőgép meghibásodása okozhatta-e a balesetet, de Sala családja arra szólította fel a brit hatóságokat, hogy emeljék ki a vízből a roncsokat, hogy végre teljes képet kaphassanak a balesetről.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás