Szél: A magyarságnak össze kell tartani, de ezt Orbán csak megmérgezni tudja

ugytudjuk.hu 2020-08-28 17:18:00
Szombathelyen, majd Sárváron járt a független országgyűlési képviselő, aki több, mint kétezer konzultációs ívet vett át a Momentumtól és a Mindenki Sárvárért Mozgalomtól.

Ma délután a vasi megyeszékhely Fő terén tartott fórumot Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő és Iker Áron, a Momentum Vas megyei képviselője.

Szél azt mondta, hogy minden egyes „álkonzultációs ív” mögött egy ember, egy történet áll.

A kormányváltáshoz megtettük az első lépést, felálltunk a fotelból, és elvittük az ívet a legközelebbi leadóponthoz

- jelentte ki a politikus.

A Momentum Mozgalom az elmúlt hetekben több, mint kétezer kormányzati konzultációs ívet gyűjtött össze a szombathelyi pultjainál, de a többi párthoz is sokan leadták azokat. Szél Bernadett délután a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól is átvett több száz papírt.

A fórumon a lkonzultáció mellett szó esett a 2022-es választásokról is.

Nem szeretem a szavazatvásárlást, nem szeretem a populizmust, nem szeretem a gyűlöletkeltést, és nem szeretem a választási csalást. Nagyon nagy munkánk lesz a választások alatt. Én azt gondolom, hogy ebben a világban a magyarságnak össze kell tartania, és azt is gondolom, hogy ezt csak mérgezni tudják olyan politikusok, mint Orbán Viktor.

- mondta Szél Bermadett.

Security Check Required

null

Iker Áron, a Momentum Mozgalom Vas megyei képviselője szerint a választásokhoz közeledve kulcsfontosságú, hogy az emberekkel közvetlenül tudjon beszélni az ellenzék, és hogy megértsék a pártok a hétköznapi emberek problémáit is.

Az ország két vége között egyre nagyobb a társadalmi és fizetésbeli különbség, és ez csak egyre rosszabb lesz, ha nem teszünk semmit.

- jelentette ki Iker.

Security Check Required

null

Az, hogy a begyűjtött konzultációs íveknek mi lesz a végső sorsa, még nem lehet tudni, ugyanis az aktuális pandémiás helyzettől még sok minden függhet.

A beszélgetés végén a két politikus a Facebookon köszöntette az oldalaik követőit, a háttérben pedig feltűnt Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária, a választókerület fideszes képviselője. Ő végül nem csatlakozott a fórumhoz.

Sárváron folytatódott a megyejárás

Szél Szombathely után Sárvárra is ellátogatott, ahol a Mindenki Sárvárért Mozgalom által gyűjtött kérdőíveket vette át. A vasi kisvárosban korábban már Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő is járt, így Sárváron már a második adag kérdőívet vették át a képviselők. Farkas János, a mozgalom vezetőségi tagja lapunknak elmondta, a nemzeti konzultáción feltett kérdések teljesen olyanok, mint egy vallásos konzultáción feltett kérdés: „Hogy szereted te Jézust: mint kecske a kést, vagy mint galamb a tiszta búzát?”

Szél Sárváron kérdésünkre elmondta, hogy Budapesten és vidéken is látják, hogy az emberekben indulatok vannak, a fővárosban azért talán egy picit jobban érzékelik ezeket az emberek. A képviselőnőnek egyébként nagyon jó élményei vannak a vidéki helyszínekről, amelyeket meglátogatott, mindenképpen pozitívnak látja az akció sikerét. Szél szerint a kérdőívek mennyiségéből annyira nem érzékelik, hogy mely városokban van ellenzéki, vagy kormánypárti vezetés, inkább a városlakók száma az, ami meghatározza, mennyi ívet tudtak összegyűjteni.

Azt azonban kihangsúlyozta, hogy nem érdemes számháborúba bonyolódni a kormánnyal, mert az ívek gyűjtése civil kezdeményezés volt, kevés költségvetéssel indultak, de egyre többen álltak melléjük. Tehát a gyűjtés igazi közösségi megmozdulás, míg maga a konzultáció az egy centrális projekt. Az számukra azonban beismerés szintű volt, hogy augusztus 31-ig meghosszabbították a konzultáció időtartamát. A képviselőnő szerint a nyarat amúgy is a gyűjtésre szánták volna, és úgy gondolták, hogy ősszel tudják lezárni ezt a mozgalmat. Emellett viszont már azon gondolkodnak, miként folytassák a megmozdulást, hiszen Szél úgy érzi, az embereknek igénye van egy ilyen megmozdulásra, ami alulról indult, és a pártok összefogásával működik.

Szólj hozzá!

Árokba hajtott egy autó Halászi és Darnózseli között

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó a Halászi és Darnózseli közötti úton.

Még mindig nem érti mindenki, hogy a buszsáv a buszoké

A buszsávok szabálytalan használata ellen küzdenek Budapesten.

Még Dévai sem tudja, hogy milyen sérülése van, jogi lépéseket fontolgat a személyiségi jogai megsértése miatt

A szombathelyi tornász nem érti, Sóvágó Lajos volt szövetségi kapitány miért írta azt, hogy az elszakadt a keresztszalagja.

Ismét megpróbálják kiadni a szombathelyi víztorony kávézóját

Egyszer már sikertelenül próbálták hasznosítani.

A zebrán előzte a sort a nap tahója Győrben

A magyar utak viszonyait nap mint nap megtapasztalók jól ismerik a piros lámpánál feltorlódó sor elejére tévedő, magát bekönyörgő autósokat.

Jövő márciusban tér vissza a piac a Dunakapu térre Győrben

A polgármester szerint március elseje lesz a nagy nap.

Új gyorstesztet használnak a mentők

Antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel a köztévében.

Háton haraptak egy nőt a mosonmagyaróvári vasútállomáson

Egy pár férfi tagja nyomatékosította a véleményét.

A NASA-nak sikerült a nagy találkozás a Bennu aszteroidával

A naprendszerünk keletkezését vizsgálják az amerikai űrkutatók.

Meghalt a nyíregyházi kórház koronavírusos főigazgatója

Elhunyt Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerda hajnalban.

Ilyen sem volt még: Müller Cecília nélkül tájékoztat az operatív törzs

Mindenki nyugodjon meg, bokros teendői miatt hagyta ki az országos tiszt főorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóját.

A fiúk a vágányban dolgoznak – ismét vágányzár lesz Csorna felé

Ismét vonatpótlózásra készülhet az utazóközönség.

Bill Gates könyvet írt arról, hogyan lehetne megállítani a globális felmelegedést

A milliárdos szerint 2100-ra a klímaváltozás ötször halálosabb lesz, mint a koronavírus-járvány.

Koronavírus: 1423 új fertőzött, 48 halott az elmúlt 24 órában

2023 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201-en vannak lélegeztetőgépen.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is házaltak olcsó paplanokkal a csalók

Nyugdíjasokat csaptak be, a rendőrök elkapták őket.

Az amerikai titkosszolgálat akár erővel is eltávolíthatja Trumpot a Fehér Házból, ha a jelenlegi elnök veszít Biden ellen

Donald Trump nem hajlandó azt mondani, hogy békés lesz a hatalomátadás, ha ő veszít.

van még itt cikk a témában:

Családi látványosság lett a szombathelyi aszfaltozásból

Most pár napig ne menjen autóval a Kodály Zoltán és Kassák Lajos utca kereszteződése felé.

Idén már biztosan nem ültetnek 1000 fát Szombathelyen

Leghamarabb jövőre kezdődhet meg a város fásítási programja.

Megkapta a Haladás a 37 és fél millió forintos önkormányzati támogatást

A jövőben a felek a minisztériumhoz fordulnak azért, hogy a Sportkomplexum fenntartása zökkenőmentes legyen.