A gyenge kezdés után az Egis Körmend nyerte az összecsapást

Nagy Donát 2020-02-07 19:41:00
A Naturtex-SZTE-Szedeák volt az ellenfél, szorosra sikerült meccs a vége.
Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 79-83 (23-16, 20-25, 23-30, 13-12)

A hétközi FIBA-kupa mérkőzésen sérülést szenvedő Varnado vállalta a játékot, kezdett is, igaz, az első félidőben mindössze négy és fél percet töltött a pályán, mert négy elrontott mezőnykísérlet után lecserélte őt Zollner. A hazaiaknál pedig ott volt a feldobás pillanatában a másodosztályból visszatérő Kovács Ádám.

A Szekulovics-legénység kapta el hamarabb a fonalat, a Körmend szinte végig futott az eredmény után. 15-6-nál a vasiak padja kapott egy technikait, kilenc volt a legnagyobb különbség, a nyitó felvonást végül 23-16-ra hozta a Szedeák.

Curry hármasával először lett kétszámjegyű a különbség, de Ferencz hamar válaszolni tudott. Elképesztően jól dobtak távolról a hazaiak, elsősorban az amerikai hátvéd és Krapic voltak a pontfelelősek. Tizenkét pontos hátrányból visszajött egyre az MTE. A végét elizgulta, elkapkodta a Szeged, de az egyenlítés elmaradt. 43-41 a félidő.

Taylor egyenlített egy zsákolással, Kerpel-Fronius távolijával azonban újra a Szeged vezetett. A piros-feketék eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, három perc alatt 4-12-es szériát mentek, 47-53-nál időt is kért a hazai kispad. Ferencz elkapta a fonalat, szórta a hármasokat, az ötödik távolija után (hat kísérletből) 50-59-re vezetett a Körmend. Jött az újabb fordulat, 8-0-val visszajött egyre a Naturtex. Visszatért a pályára Varnado, pillanatok alatt megint elment az ezüstérmes, amely a huszonnyolcadik percben először vezetett tízzel (58-68). A védekezéssel nem sokat törődtek a csapatok. Taylor kosarával 66-71-ről indult a záró felvonás.

Izgalmas volt a meccs, a Körmend őrizte minimális előnyét, de egy pillanatra sem nyugodhatott meg. 2:45-tel a vége előtt Asbury ki is egyenlített. 77-77-nél időt kért Zollner. Sőt, Krapic fordított is. Szívósan védekezett a Szeged, a ritmusát veszítő Körmend hosszú-hosszú percekig nem tudott betalálni. 79-79-ről indult az utolsó perc. Turner harminc másodperccel a vége előtt értékesített egy ziccert, ami után időt kért Szekulovics. Curry lepörgette az órát, de a távoli kísérletét blokkolta Taylor, a kontrából pedig még belefért egy újabb Turner kosár. A kiesés elől menekülő Szeged nagyot harcolt, és karnyújtásnyira volt a bravúrtól. A Körmendnek vért kellett izzadnia a sikerért.

forrás: bb1.hu

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”