Szabálytalanul módosította a korábbi fideszes, szombathelyi városvezetés az óvoda felújítások szerződéseit, ez most 67 millió forintjába kerül a városnak

Farkas Bazsi 2020-09-21 17:00:13
Kitolták a teljesítési határidőt.

2017-ben három óvoda és egy bölcsőde felújítását két pakkban írta ki Szombathely akkori fideszes városvezetése. A Weöres Sándor Óvoda és a Pipitér Óvoda fejlesztése együtt és Százszorszép Bölcsőde és Mocorgó Óvoda fejlesztése szintén közösen szerepelt a közbeszerzésben. A pályázatot mindkét esetben az Inter-Alp Produkt Kft. nyerte el. 

A Weöres Sándor Óvodában megépítettek egy tornaszobát, valamint egy logopédiai fejlesztő foglalkozások megtartására alkalmas fejlesztőszobát. A meglévő óvoda szerkezetileg kész tetőterében az óvodapedagógusok részére nevelői szoba, öltözői blokk, szociális helyiségek kialakítása történt. A fejlesztéssel egyidejűleg megvalósult az előírt akadálymentesítés is. A főbejárat elé rámpa készült a mozgáskorlátozottak számára, a telek utcafrontján saját területen akadálymentes parkoló létesült. 

Puskás Tivadar és Kecskés László a Weöres Sándor Óvoda felújítása után vágta a szalagot

Fotó: szombathely.hu

A Pipitér Óvodában a fejlesztés során az energiahatékonysági szempontok figyelembevételével nyílászárók cseréje, valamint a bejárati ajtó cseréje valósult meg és akadálymentesítettek is.

A Százszorszép Bölcsőde és a Mocorgó Óvoda fejlesztése részeként megújultak a bölcsődei vizesblokkok és gyermeköltözők, a közlekedők területén megtörtént a fa ablakok cseréje, az épület homlokzatának teljes felülete hőszigetelésre került, tető- és lábazati szigetelés is készült, továbbá megvalósult a bölcsőde fűtési rendszerének korszerűsítése. A felújítás összköltsége 105 millió forint. A projekt keretében a két szinten működő Mocorgó Óvoda épületének teljes fűtési rendszere is megújult 26 millió forintból.

A 2017. szeptemberben illetve novemberben megkötött szerződések mindegyikének 2018. január 31. volt a teljesítési határideje. 

Csakhogy a vállalkozó 2018. január 24-én jelezte, hogy 31-ig nem fog végezni a munkával. A város pedig, Illés Károly (Fidesz-KDNP) akkor alpolgármester kézjegyével ellátva jóváhagyta a határidő módosítását április 30, illetve május 31-ig. 

Csakhogy a hivatalból indított vizsgálat után a Közbeszerzési Döntőbizottság megállapította az önkormányzat jogszerűtlenül járt és a két eset miatt

1-1 millió forint bírságot szabott ki.

Valamint a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága a két projekt összegének 25%-nak megfelelő további pénzügyi korrekciót állapított meg. 

Puskás Tivadar, Illés Károly és Lendvai Ferenc a Százszorszép Bölcsőde és Mocorgó Óvoda átadásán

Fotó: szombathely.hu

A Weöres Sándor Óvoda és a Pipitér Óvoda fejlesztése esetében ez 34 millió 47 ezer 7 forintot jelenetett.

A Százszorszép Bölcsőde és a Mocorgó Óvoda fejlesztése estében pedig 32 millió 858 ezer 442 forintot takar.

A szombathelyi önkormányzat jogorvoslatért a bírósághoz fordult, ám legvégül a Kúria mondta ki, hogy a Döntőbizottság határozata megalapozott volt, így a városnak ki kell fizetnie a közel 67 millió forintot. 

Ezt a pénzt Szombathelynek a TOP keretébe kell befizetni, amit később a város felhasználhat, de csakis akkor ha a Pénzügyminisztérium engedélyt ad erre. 

Szólj hozzá!

Láttad már a Covid kaput?

Mész gyanútlanul, aztán egyszer csak hsss!

Anderson szerint a Falcónak jó esélye van továbbjutni a BL-csoportból

A Falco irányítója nagy csatára számít a novgorodi nyitányon.

A kosárszövetsége elnöke visszaszólt Okorn ötletére a bajnokság átszervezését illetően

Szalay Ferenc szerint a Falco edzője a csapatával foglalkozzon egy ilyen nehéz helyzetben, az átszervezést pedig hagyja az elnökségre.

Elmarad az SZKKA szerdai, idegenbeli bajnokija is

Most az ellenfélnél lett pozitív teszt.

A járványhelyzet miatt elmarad a Szent Márton-napi vásár Szombathelyen

A Vasi Skanzen pedig az idén október 31-ig tart nyitva.

Berobbant a koronavírus az ETO FC-nél!

Ettől függetlenül a mai, Haladás elleni meccs nem marad el.

Túl alacsonynak tartja a fizetését, le akar mondani a brit miniszterelnök

Néhány konzervatív szerint Boris Johnson tavasszal jelenti be, hogy otthagyja a miniszterelnöki posztot.

A szentgotthárdi Zaporozsec zenekar ad ma akusztikus koncertet az M2 Petőfi TV-n

A fiúk szerint az utóbbi időben egyre többen hallgatnak akusztikus zenét.

Megfújtak egy gázkazánt Győrben

A szemtanúknak gyanús lett, hogy hiába épül a ház, nem be-, hanem kifelé viszik a szerkezetet.

Megszületett Orbán Viktor legújabb unokája

Azt írja, "Gyűlik a focicsapat". Mármint a miniszterelnök.

Ma talán megússzuk az esőt

Egyelőre fagyra sem kell számítani.

van még itt cikk a témában: