Fotó: Borics Ádám Facebook

Sorsdöntő meccsre készül a fiatal magyar ketrecharcos, Borics Ádám

Szabó Mátyás
2020. január 21. kedd, 07:58
Előkerül-e a híres térdrúgás? 

A 26 éves Borics Ádám ma már a világ egyik legrangosabb MMA ketrecharcos szervezetében, a Bellatorban küzd, és a mai napig veretlenül, komoly esélyekkel harcol a Bellator pehelysúlyú világbajnoki övéért, amivel hazaviheti a fődíjat is, 1 millió dollárt.

 


Borics Ádám egy Heves megyei kis faluból, Sirokról küzdötte fel magát a Bellator legjobbjai közé. Mindig is érdekelték a küzdősportok, míg egy nap 16 éves korában két barátjával elment élete első thai-box edzésére, ahol első látásra beleszeretett a sportba. Néhány edzés után a kezdőktől felrakták a haladó csoportba, ahol nagy jövőt jósoltak neki, illetve kempo-t is tanult, aminek része a földharc is. 3 hónap küzdősportos múlttal vívta első versenyét kempo szabályrendszer szerint, amit meg is nyert. 

 

Mivel az MMA egy kevert harcművészet (Mixed Martial Arts), Borics hamar otthon érezte magát a ketrecben. Első amatőr MMA bunyója 2012-ben, első profi MMA mérkőzése pedig 2014-ben volt. Sorra nyerte a hazai és osztrák MMA mérkőzéseket, amikor is a Bellator 2017-es Budapesten tartott gáláján fojtással legyőzte ellenfelét, az amerikai Anthony Taylor-t. 

 


Ezek után szerződést kötött a Bellatorral és az USA-ba, Floridába költözött, ahol azóta is él és az Államok legrangosabb ketrecharcosaival edz együtt. 2018 áprilisában Teodor Nikolov ellen vívott mérkőzésén az azóta védjegyévé vált repülő térdrúgással vetett véget meccsüknek, majd 2018 szeptemberében ismét fojtással aratott győzelmet Josenaldo Silva ellen.

 

Ezután következett Aaron Pico elleni meccse, az amerikai sajtó egyértelműen Pico győzelmére számított. Az amerikainak kvázi muszáj volt megnyernie a bunyót, eszméletlen hype volt körülötte, de eléggé alábecsülték a magyar fiút. Ádám hozta a formáját a New York-i Madison Square Garden-ben, Pico is belefutott a híres repülő térdesbe, ami egyértelműen eldöntötte a mérkőzés kimenetelét. 

 

Fontos megjegyezni, hogy Borics profi pályafutása alatt a mai napig veretlen.

 

Az ez után következő, és a legutóbbi meccsét Borics Pat Curran, kétszeres Bellator pehelysúlyú világbajnok ellen vívta San Jozé-ban, itt zajlott a Bellator Featherweight World Grand Prix Tournament első fordulója. A mérkőzés második körben Borics itt is a védjegyévé vált repülő térdessel kényszerítette földre ellenfelét, majd néhány jól irányzott ütéssel, TKO-val fejezte be a meccset. Ezzel a magyar srác bejutott a Tournament második fordulójába. 

 

A továbbjutók közti sorsoláson Ádám választhatott másodikként: vagy időpontot, vagy ellenfelet választ. Ő egy januári időpontot választott, viszont az utána következő harcosok közül senki sem választotta Boricsot ellenfeléül. Végül a sorsoláson Darrion Caldwell került Borics ellen a januári időpontra, így ők ketten fognak küzdeni a továbbjutásért január 25-én. 


Ha Borics megnyeri a meccset, a következő ellenfele A. J. McKee lesz, amennyiben ott is helytáll ellenfelével szemben, hazaviheti a Bellator pehelysúlyú világbajnoki övét, a vele járó 1 millió dolláros díjjal együtt. Jelenleg Borics Ádám veretlen, 14-0-s mérleggel lép a ringbe Cardwell ellen most szombaton.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás