Söpréssel jutott a legjobb négy közé a Falco

ugytudjuk.hu 2019-05-24 19:34:00

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 97-64 (23-18, 29-26. 22-8, 23-12)
Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria, 2550 néző
V.: Cziffra Cs., Kapitány G., Török R. (Nagy J.)

Falco: Govens 17/12, Perl 18, Bíró 12/12, Bruinsma 11/9, Tóth N. 4. Csere: Váradi 10, Reddic 17, Balmazovics 4, Verasztó 2, Hódi -, Körmendi 2.

KTE: Wittmann 7/3, Green 6/6, Djeraszimovics 12, Dramicsanin 3, Karahodzsics 9. Csere: Molnár M. 4, Dimics 9/3, Mészáros 14/12, Molnár D. -, Plézer -, Lukács -, Fülöp -.

Nem a „megszokott” kezdőcsapatával állt fel a Falco, a kisebb sérüléssel bajlódó Curry-t nem is erőltették a hazaiak. Valamivel talán kevesebb néző fogadta a csapatokat, de a lelkes kecskeméti „keménymag” ezúttal sem hiányozhatott.

Djeraszimovics közelről, Bruinsma kétszer is távolról volt eredményes. Perl is betalált, így hamar 8-2-vel kezdett a Falco. Visszakapaszkodott a KTE, nem a szombathelyieknek kedvezett, hogy lassabb, vontatottabb iramban csordogált a játék. Perl bravúrkosara után, egy negyednyi játékot követően 23-18 volt az állás.

Bruinsma harmadik tripláját szerezte, harmadik kísérletéből. Úgy tűnt, lerázhatják magukról a vendégeket a vasiak, de aztán a 13. percben a nagy kedvvel játszó Dimics büntetői után kiegyenlített a Kecskemét (27-27). Sőt, nem sokkal később fordult is a kocka, igaz csak egy pillanatra. 35-32-nél Forray kért időt. Hullámzó volt a meccs. Hol feljöttek a lila-fehérek, hol távolodott a Falco. A 18. percben, 46-37-nél úja a Bács-Kiskun megyeiek kértek időt. Kicsit paprikásabb lett a hangulat a félidő végére, 52-44-es eredménnyel fordultak a csapatok.

Perl parádézott, a harmadik etapot megnyomta az ezüstérmes, 22-8-ra megnyerte, így 74-52-ről indult a záró felvonás. Nagyjából ezzel el is dőltek a lényegi kérdések.

A 35. percben, 88-61-nél Forray mester még megpróbálta megfogni a meccset, de az olló csak még tovább nyílt. Lehetőséget kaptak a fiatalok mindkét oldalon, a hazai B-közép pedig az összes játékost, a szakmai stábot, Tanai Zoltán gyúrót, sőt még Gráczer György ügyvezetőt is dalba foglalta. És persze mindeközben a bajnoki címről álmodott…

 

(BB1)

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.