Fotó: Vágvölgyi Bálint

Semmitmondó választ adott az államtitkár a szombathelyi felsőoktatás jövőjével kapcsolatban

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 17. kedd, 13:58
Nesze, semmi.

Ahogy elsőként beszámoltunk róla, nem indul turizmus-vendéglátás szak Szombathelyen, az ELTE-SEK-en, csúszik a képzés indítása, miközben nagy hangsúlyt fektettek a szak népszerűsítésébe.

 

Mint ismeretes, a pótfelvételi eljárás során hirdették meg először Szombathelyen a turizmus-vendéglátás szakot, amitől az egyetem nyíltan sokat várt. A pótfelvételi vonalhúzását követően ennek ellenére ponthatárok helyett az "n.i." felirat olvasható a szak neve mellett az Oktatási Hivatal oldalán, felvi.hu-n.

 

Emiatt is intézett kérdést Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője "Mi lesz a sorsa a tervezett turizmus-vendéglátás szaknak Szombathelyen?" címmel Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez még augusztus végén, a válasz pedig a napokban érkezett meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárától.

 

Schanda Tamás a következőket írta: a jelentkezett hallgatók számát figyelembe véve ez esetben alapképzési szakot elindítani nem volt lehetséges (azaz a népszerűsítése ellenére sem jelentkeztek elegendően),

 

de konkrét választ nem adott arra, hogy azok, akik mégis érdeklődnek a szak iránt, mikor tudnak rá jelentkezni Szombathelyen.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás