Visszatér a mozivászonra gyermekkorunk kedvenc kutyája!

ugytudjuk.hu 2020-07-23 08:03:01
Scooby-Doo újabb kalandjait minden korosztálynak ajánljuk!

Vannak sztárok. Vannak (kevesebben) szupersztárok. És van (az egyetlen és utánozhatatlan) Scooby.
E film nemcsak azt beszéli el, hogy hogyan lett a beszélő és majdnem okos dán dog kölyök egy bizonyos Bozont legjobb barátja, hanem azt is, hogy miképpen lettek ők és új barátaik a természetfeletti bűn állhatatos üldözői – hogy végül szembenézzenek minden idők legnagyobb, leggonoszabb főgonoszával, aki Sanda Sólyom nevű űrhajójáról a kutyokalipszist akarja rászabadítani a világra.
Borzasztó terve megvalósulását csak Scooby és Bozont akadályozhatja meg!

A Frédi és Béni alkotóitól származó banda Bozont, Scooby-Doo, Vilma, Diána és Fred 1969 óta gyerekek és felnőttek kedvence: most végre elkészült az első, egész estés, animált moziváltozat – még viccesebb, még látványosabb és még Scoobybb, mint valaha!

Scooby! (Scoob!) - szinkronizált előzetes #2

Vannak sztárok. Vannak (kevesebben) szupersztárok. És van (az egyetlen és utánozhatatlan) Scooby. E film nemcsak azt beszéli el, hogy hogyan lett a beszélő é...

A filmet a koronavírus-járvány miatt nem mutatták be tavasszal a mozikban, ám csütörtöktől, azaz 07. 23-tól a szombathelyi AGORA-Savaria Filmszínház kínálatában megtekintheti a közönség.

Éppen ezért egy kis kedvcsináló gyanánt összegyűjtöttünk néhány érdekességet a filmmel kapcsolatban:

1. A premier előtt álló Scooby! lesz a Hanna-Barbera moziverzum első felvonása: a William Hanna és Joseph Barbera által alapított stúdió nevéhez többek között olyan népszerű rajzfilmek fűződnek, mint a Tom és Jerry, Frédi és Béni, A Jetson család és a Hupikék törpikék.

2. Ebből adódóan máris találhatunk rejtett utalásokat a filmben: az elátkozott ház egyik jelenetében feltűnik a falon Kovakövi Frédi és Vilma sziluettje, valamint a Caveman kapitány által őrzött kerberosz koponyáját Slaghoople-nek hívják - ez volt ugyanis Vilma leánykori neve.

3. Egy másik jelenetben láthatunk egy hirdetőtáblát 'Pitstop' felirattal. Penelope Pitstop (magyarul Dili Dolly) szintén ismert Hanna-Barbera karakter: a Flúgos Futam (1968) című rajzfilmsorozatban tűnt fel először Gézengúz Guszti oldalán, később pedig saját sorozatot kapott Dili Dolly kalandjai (1969) néven.

4. Egy ismerős helyszín, Peeble állatkereskedése szintén feltűnik a vásznon: eredetileg egy másik népszerű Hanna-Barbera karakter, Magilla Gorilla otthona, aki 1964-ben kapott saját tévésorozatot.

5. Természetesen az eredeti alkotók előtt is fejet hajtottak a készítők. Amikor Fred, Diána és Vilma a Csodajárgányban ülve haladnak az utcán, a háttérben feltűnik két bolt egymás mellett: Hanna Barbershop és Barbera Pizza.

6. Egy új szereplő, Judy Takamoto Scooby eredeti tervezője, Iwao Takamato után kapta a nevét. Ugyanígy róla nevezték el a filmben látható tekepályát: Takamato Bowl, melynek megjelenését az eredeti Hanna-Barbera Studio épületéről mintázták.

7. A filmben megjelenik egy Peritas nevű német dog szelleme, aki kapcsolatban áll Nagy Sándorral - nem mellesleg Scooby egyik ősi felmenője. Peritas a valóságban is létezett: ő volt a makedón hódító, Alexandrosz kedvenc kutyája. Állítólag még hadjárataira is elkísérte gazdáját, halála után pedig várost neveztek el róla - akárcsak Nagy Sándor kedvenc lováról, Bukephaloszról. Ám hogy eredetileg milyen fajtájú kutya volt, a mai napig homály fedi - legtöbbször molosszusként, vagy angol bulldogként utalnak rá.

A Scooby! csütörtöki 17:05-ös premierére, illetve a többi időpontra a jegyfoglalas.savaria.hu oldalon lehet jegyet foglalni.

- Szponzorált tartalmat olvastál! -

Fotó: imdB

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.