Sárváron tovább erősödött az ellenzéki összefogás: megalakult a város Kossuth köre

Fehér Buda
2019. április 16. kedd, 06:32
Most már biztos, hogy a városban ősszel egy az egy ellen indulnak az ellenzéki képviselők a fideszesekkel szemben.

Nemrég írtunk arról, hogy Németh Zsoltot, a Híd a Jövőnkért Egyesület elnökét nevezték ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom Vas megyei koordinátorává. A sárvári képviselő egyik első lépéseként hétfőn este nagyjából harminc ember bevonásával megalapította a városban a Kossuth kört, amivel tovább erősítik a helyi ellenzéki összefogás erejét.

 

A Kossuth köröket Márki-Zay Péter azzal a céllal hozta létre az év elején, hogy minél több településen valósulhasson meg az ellenzéki összefogás. Ha a Kossuth körök jól működnek, akkor az adott településen el lehet érni, hogy az őszi önkormányzati választásokon az ellenzéki képviselők egy az egy ellen indulhassanak a fideszes képviselőkkel szemben. Sárváron márpedig jól működik az összefogás. Németh Zsolt kijelentette, hogy ősszel már biztosan egy jelöltet indítanak körzetenként. 

 

 

Azzal, hogy a városban a Kossuth kör is létrejött, már Márki-Zay is tanúskodik az összefogás hitelességéről. A sárvári kör megalapítása után rögtön két elnököt is választottak, Dabasi Mónika és Puklér Istvánné Mariann azon fognak dolgozni, hogy a város minden korosztályát elérhesse az összefogás.

 

A sárvári összefogás mostantól az önkormányzati választásokra fókuszál, mint mondták, még rengeteget kell tenniük azért, hogy ősszel egymás mögé álljanak az ellenzéki szavazók.

 

A sárvári kezdeményezés egyébként már a második Kossuth kör Vas megyében. A legelsőt Vasváron alapították, Németh Zsolt pedig az Ugytudjuknak elmondta, hogy kedden a szombathelyi kör követi őket a sorban. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás