HIRDETÉS

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Rétvári Bence vagdalkozós választ adott, amikor Ungár Péter arról kérdezte, hogy mi a kormány álláspontja a diszkriminatív cselekedetekről

ugytudjuk.hu
2019. április 21. vasárnap, 11:56
Ungár arról érdeklődött, hogy miként reagál a kormány a Mi Hazánk LMBTQ ellenes fellépésére.

Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő írásban tett fel egy kérdést Rétvári Bencének, Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárának. Ungár arra kérdezett rá, hogy mi az álláspontja a kormánynak a diszkriminatív cselekedetekről, ugyanis nemrég a Mi Hazánk aktivistái szétvertek egy filmvetítést amin egy roma LMBTQ ember élményeit mutatták be. A roma szexuális kisebbségben élő embereket, és roma nőket érintő társadalmi tapasztalatokról szóló rendezvényen nagyjából 15-20 ember vett részt, a Mi Hazánk akciója után kapott csak országos figyelmet.

 

Rétvári aztán elég csapkodós választ küldött Ungárnak. Mint írja, "a gyűlöletbeszéd tilalma Magyarországon a legmagasabb törvényi szinten, az Alaptörvényben szerepel. Magyarország új alkotmányának az elfogadásáról szóló szavazáson az Ön pártjának képviselő meg sem jelentek. Az Alaptörvény rögzíti, hogy a véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának megsértésére. A magyar Kormány határozottan elutasít minden szélsőséges nézetet. Ezek visszaszorítása érdekében több törvényt is alkotott."

 

 Az államtitkár igazából ennyivel le is zárhatta volna a választ, de helyette még belerúgott egyet az ellenzéki összefogásba. Rétvári ugyanis úgy fejezte be az írásos válaszát, hogy "ugyanakkor Önök épp azzal a Jobbikkal indítanak közös főpolgármester-jelöltet és kampányolnak közösen, amely párt az Ön által most elutasított stílussal jutott be a Parlamentbe".

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás