Egyszerűen nincsen menőbb a Lidl-cipőnél!

Farkas Bazsi 2020-10-08 07:45:32
Azt hiszem ez a legjobb dolog, ami 2020-ban történt.

Bevallom én nagy Lidl fan vagyok. Szeretek az üzletlánc boltjaiban vásárolni. A zöldség mindig friss, van pár prémium termék, ami le van árazva, a saját márkás cuccaik meg egyszer sem okoztak csalódást. 

Annyira rákattantam a Lidl-re, hogy az Appjukat is letöltöttem. Rendszeresen böngészem, hogy mi kerül ki a Lidl mágikus középső sorába, ahonnan aztán egy-két nap múlva elillanak a szezonális termékek, hogy a helyüket másoknak adják át. 

A Lidl egy időben egyet jelentett Magyarországon az olcsósított hígfossal. Nem csoda, mivel az áruházlánc nevetségesen olcsó árakkal köszönt be így hamar ebbe a fiókba került bele. Évtizedekkel a hazai megjelenése után tudta csak elérni azt a cég, hogy most már gyakorlatilag bárki mer náluk vásárolni akár háztartási elektronikai cikket is. Sőt, nem egy szakitól hallottam véleményként, hogy a Lidl cuccai felveszik a versenyt sok agyonreklámozott világmárkával.

Na jó, de attól, hogy valaki szeret valahova bemenni vásárolni, még nem fog ácsingózni a bolt logójával ellátott cipőre, papucsra, meg zoknira. Akkor honnan ez a mérhetetlen hype, ami a hétfőn a Lidl polcaira kikerül, saját márkával ellátott ruhái miatt kirobbant?

Fotó: Farkas Bazsi

A dolog roppant egyszerű. Talán még maguk az ötletgazdák sem vették magukat túl komolyan, amikor kitalálták a Lidl-kollekciót. Ki is gondolna erre komolyan? A másik oldala pedig, hogy irtózatosan menő a trash még mindig. Magyarország első trash terméke Uhrin Benedek volt, a műfaj pedig azóta sem kopott el. A Lidl-cipője is pont attól lett menő, hogy irtó ciki, egy láthatóan olcsó anyagokból összerakott, elképesztően harsány színvilágú lábbeli, aminek nyelvén ott virít a Lidl embléma.

Jöttem, mentem ma a Lidl-surranókban és abszolút kényelmes viselet. Lezseren, még bekötni sem kell, mert a cipő felsőrésze egybe van varrva. Tényleg könnyű nyári cipő, úgyhogy valóban nem értem, miért tél előtt dobta ki a bolt. Lehet ezt egy plusz fricskának szánták.

Amúgy teljes őrület van. Pesten már szinte mindenhol kifosztották a boltokat, se cipő, se papucs, se zokni, se semmi.

De ha trash és tömegcucc, akkor vajon miért összekacsintós, tesós, közösségi élmény Lidl-kollekcióban parádézni és miért nem ciki, mint évtizede a Fila-táska volt?

Talán az lehet a titka, hogy a Lidl-nél te magad választod a trasht, amivel görbe tükröt tudsz mutatni a fogyasztói társadalmonak, ráadásul ez nem adatik meg mindenkinek, hiszen limitálva van a cucc, vagyis ha nem voltál “bennfentes”, akkor bizony lemaradtál a menőségről. 

A Fila-táska esetében pedig egy hosszas folyamat végeként, a pontokat gyűjtögetve érezted azt, hogy becsaptak, hiszen nem lettél egyedi, hanem egy olyan csoport tagja lettél te is, akiknek még egy normális táskára sem futja, ezért a pontgyűjtögetős maraton után akasztottad válladra...a selejtet. 

Ehhez képest a Lidl-kollekció valóban a legjobb dolog, amit 2020 ki tudott köpni magából, és valljuk be, meg is érdemeljük, hogy ennyi bezártság, korlátozás, maszkozás után végre menőn gagyi cipőben libbenjünk túl a gondokon. 

 

Ez bizony nem egy szponzorált tartalom volt, hanem teljes egészében egy véleménycikk. 

Szólj hozzá!

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Életét vesztette egy férfi a sárvári lakástűzben

Napokig nem jelent meg a munkahelyén, a keresésére indult munkatársak találták meg az égésnyomokat.

Zsenik: A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

Anthony Fauci, az ismert járványügyi szakember szerint a zsúfolt repterek, a tömeges utazások a mostaninál is nagyobb bajba sodorhatnak bennünket.

Somogyban és Zalában a köd, Győr-Moson-Sopron megyében pedig az ónos eső okozhat gondot

Több megyében ónos esőre, a Dél-Dunántúlon pedig ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.