Egyszerűen nincsen menőbb a Lidl-cipőnél!

Farkas Bazsi 2020-10-08 07:45:32
Azt hiszem ez a legjobb dolog, ami 2020-ban történt.

Bevallom én nagy Lidl fan vagyok. Szeretek az üzletlánc boltjaiban vásárolni. A zöldség mindig friss, van pár prémium termék, ami le van árazva, a saját márkás cuccaik meg egyszer sem okoztak csalódást. 

Annyira rákattantam a Lidl-re, hogy az Appjukat is letöltöttem. Rendszeresen böngészem, hogy mi kerül ki a Lidl mágikus középső sorába, ahonnan aztán egy-két nap múlva elillanak a szezonális termékek, hogy a helyüket másoknak adják át. 

A Lidl egy időben egyet jelentett Magyarországon az olcsósított hígfossal. Nem csoda, mivel az áruházlánc nevetségesen olcsó árakkal köszönt be így hamar ebbe a fiókba került bele. Évtizedekkel a hazai megjelenése után tudta csak elérni azt a cég, hogy most már gyakorlatilag bárki mer náluk vásárolni akár háztartási elektronikai cikket is. Sőt, nem egy szakitól hallottam véleményként, hogy a Lidl cuccai felveszik a versenyt sok agyonreklámozott világmárkával.

Na jó, de attól, hogy valaki szeret valahova bemenni vásárolni, még nem fog ácsingózni a bolt logójával ellátott cipőre, papucsra, meg zoknira. Akkor honnan ez a mérhetetlen hype, ami a hétfőn a Lidl polcaira kikerül, saját márkával ellátott ruhái miatt kirobbant?

Fotó: Farkas Bazsi

A dolog roppant egyszerű. Talán még maguk az ötletgazdák sem vették magukat túl komolyan, amikor kitalálták a Lidl-kollekciót. Ki is gondolna erre komolyan? A másik oldala pedig, hogy irtózatosan menő a trash még mindig. Magyarország első trash terméke Uhrin Benedek volt, a műfaj pedig azóta sem kopott el. A Lidl-cipője is pont attól lett menő, hogy irtó ciki, egy láthatóan olcsó anyagokból összerakott, elképesztően harsány színvilágú lábbeli, aminek nyelvén ott virít a Lidl embléma.

Jöttem, mentem ma a Lidl-surranókban és abszolút kényelmes viselet. Lezseren, még bekötni sem kell, mert a cipő felsőrésze egybe van varrva. Tényleg könnyű nyári cipő, úgyhogy valóban nem értem, miért tél előtt dobta ki a bolt. Lehet ezt egy plusz fricskának szánták.

Amúgy teljes őrület van. Pesten már szinte mindenhol kifosztották a boltokat, se cipő, se papucs, se zokni, se semmi.

De ha trash és tömegcucc, akkor vajon miért összekacsintós, tesós, közösségi élmény Lidl-kollekcióban parádézni és miért nem ciki, mint évtizede a Fila-táska volt?

Talán az lehet a titka, hogy a Lidl-nél te magad választod a trasht, amivel görbe tükröt tudsz mutatni a fogyasztói társadalmonak, ráadásul ez nem adatik meg mindenkinek, hiszen limitálva van a cucc, vagyis ha nem voltál “bennfentes”, akkor bizony lemaradtál a menőségről. 

A Fila-táska esetében pedig egy hosszas folyamat végeként, a pontokat gyűjtögetve érezted azt, hogy becsaptak, hiszen nem lettél egyedi, hanem egy olyan csoport tagja lettél te is, akiknek még egy normális táskára sem futja, ezért a pontgyűjtögetős maraton után akasztottad válladra...a selejtet. 

Ehhez képest a Lidl-kollekció valóban a legjobb dolog, amit 2020 ki tudott köpni magából, és valljuk be, meg is érdemeljük, hogy ennyi bezártság, korlátozás, maszkozás után végre menőn gagyi cipőben libbenjünk túl a gondokon. 

 

Ez bizony nem egy szponzorált tartalom volt, hanem teljes egészében egy véleménycikk. 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.