Pontgazdag mérkőzésen verte nagy ellenfelét a Körmend

ugytudjuk.hu
2019. november 16. szombat, 20:34

Egis Körmend – Alba Fehérvár 94-80 (30-19, 21-18, 20-22, 23-21)Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Kapitány G., dr. Mészáros B., Farkas G. (dr. Gincsai J.)

Körmend: Turner 22/3, Edwards 3, Takács -, Durázi 13/3, Taylor 17. Csere: Németh 4, Varnado 12/6, Kastrati 13/3, Filipovic -, Ferencz 10/6, Oroszi -.

Alba: Ljubicsics 18/3, Govens 17/9, Guyton 13/9, Csupkovics 7, Molnár 4. Csere: McDuffie 13, Takács Ma. -, Csorvási 3, Keller 3/3, Lukács 2.

 

Bár Varnado játéka kérdéses volt a találkozó előtt, végül bemelegített a társakkal, azonban a kezdőben nem kapott helyet.

 

Turner hármasa nyitotta a találkozót, de Guyton 5 ponttal válaszolt. Durázi pontjaira Csupkovics dobott két büntetőt, majd Turner volt eredményes (3. perc: 7-7). Fej-fej mellett haladtak a csapatok a következő percekben, de a haziak bizakodhattak, ugyanis Varnado is beszállt a meccsbe. Az 5. percben volt először két labdányi a különbség, Taylor zsákolása után (13-9). Szemmel láthatólag is kemény volt a védekezés mind a két oldalon ebben az időszakban, leginkább szerzett labdák és faultok jellemezték a negyed közepét. McDuffie csak egyet értékesített a két büntetőjéből, majd Taylor zsákolt, Turner ziccerezett, meglépni látszott a Körmend, 17-10-nél kért időt Jesús Ramirez. Csorvási jelentkezett egy 2+1-es akcióval, de Ferencz egy hárompontossal visszaállította a különbséget. Hol kilenc, hol hét ponttal vezettek a hazaiak, majd Kastrati büntetőivel már több, mint tíz volt közte (9. perc: 30-15). Ezután viszont már csak a Fehérvár szerzett pontot, így mínusz tizenegyről várhatták a folytatást. 30-19.

 

Durázi tett vissza egy támadólepattanót, majd Kastrati zsákolt, aztán Taylor is beköszönt, 6-0-val indította ezt a negyedet az Egis Körmend. Molnár szerezte meg az első fehérvári pontokat a második játékrészben, de Taylor hibátlan maradt a büntetővonalról, aztán Ferencz ismét dobott egy hármast, az Alba pedig kénytelen volt időt kérni, 41-21-nél. Jót is tett ez a vendégeknek, Ljubicsics harcolt ki egy faultot dobás közben, és még eredményes is volt mellette, igaz, a büntetőt már kihagyta. Egy kicsit elfogyott a piros-feketék tetemes előnye Guyton triplája után, így Matthias Zollnernek kellett időt kérnie (18. perc: 45-31). Varnado és Guyton is elszórt egy-egy labdát, aztán Kastrati jutott el 10 pontig. Ljubicsics és Turner egyébként érdekes különcsatát vívott, ha az egyikőjük eredményes volt, akkor szinte egyből válaszolt a másik. Ha az első negyedhez képest nézzük, akkor nőtt a különbség a negyed végére, de ha azt, hogy 20 is volt már közte, akkor faragott egy kicsit a hátrányából az Alba a nagyszünetre. 51-37.

 

Govens szerzett gyorsan öt pontot a fordulás után, de Kastrati triplájával újra kétszámjegyű volt a különbség. Ezután újra bejött tíz alá az Alba, köszönhetően Molnár és McDuffie kosarainak. Durázi zsinórban szerzett négy pontjának köszönhetően újfent ellépett a Körmend, majd állandósította a 14 pont körüli előnyt (26. perc: 65-51). McDuffie közelije után hibát hibára halmoztak a csapatok, több, mint két percig nem született kosár, amikor McDuffie zsákolt egyet, 65-55-re módosítva az állást, Zollner pedig időt kért. Durázi törte meg a hazai gólcsendet, majd McDuffie jelentkezett be ismét, a negyed végére pedig 2 pontot ledolgozott a Fehérvár. 71-59.

 

Turner kosarával kezdődött a záró felvonás, majd Varnado küldött a helyére két büntetőt. Csupkovics volt hibátlan a vonalról, aztán Turner talált ismét utat a gyűrűig. Később Govens és Guyton pontjaival 12-re jött fel az Alba, de az igazi átütőerő nem volt meg a fehérváriakban, a Körmendnek mindenre volt válasza, így a vasiak nyerték a forduló egyik rangadóját. 94-80.

(BB1)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás