Phenjant nem építették akkora lelkesedéssel, mint most Szombathelyen a Rohonci utat

Farkas Bazsi
2018. október 5. péntek, 14:04
Aszfaltoznak, virágágyást frissítenek. Az valószínű csak véletlen egybeesés, hogy jövő hét végén időközi választások lesznek a körzetben.

Alig egy hete, hogy írtunk a szombathelyi Rohonci útról. Milyen jó, hogy ilyen elhúzódó beruházások vannak a városban, különben nem tudnánk miről írni, mi?

 

Szóval elég sokan kikattantak azon, hogy a nemrég felmart Rohoncit újra felmarták, aztán kiderült a Magyar Közút válaszából, hogy ez már a második üteme a nagy, 720 millió forintos állami beruházásnak. 

 

“Az ütemterv szerint október közepére az új aszfaltburkolat, utána a szakaszon található két buszmegálló betonburkolata készül el.” - írták akkor.

 

És tényleg nagyon dolgoznak rajta, hogy október közepére elkészüljenek. Ma délelőtt jártunk arra, a szakemberek pedig aszfaltoztak ezerrel.

 

Talán kicsit el is kapkodták a dolgot. A Bartók Béla és a Rohonci kereszteződésénél ugyanis olyan gyorsan takarították le az aszfaltról az addig rámpaként használt töreméleket, hogy nem autós akadt fent a szintkülönbség miatt. 

 

Na de ne legyünk kukacoskodóak. Az út készül, sőt még a virágágyásokat is rendezik. Szinte hihetetlen volt látni, hogy kertész és útépítő egyszerre dolgozik a közért. 

 

 

A megsürgetett munkának egészen biztosan nincsen köze ahhoz, hogy október 14-én, vagyis jövő héten vasárnap időközi választások lesznek a Derkovitson. 

 

Csalódottak lennénk, ha addig nem avatnák fel az utat a városvezetők, az egyik képviselőjelölt társaságában. 
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás