Perl Zoltán marad a Falcóban

Vágvölgyi Bálint 2020-05-12 09:36:00
Megtartotta egy legjobb játékosát a szombathelyi kosárcsapat.

Ezekben a percekben kezdődik az a sajtótájékoztató a szombathelyi városházán, ahol bejelentik, hogy Perl Zoltán aláírt a bajnoki címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapatához.

A válogatott hátvéd újabb három évre kötelezte el magát nevelőegyesületéhez, a szerződés nem tartalmaz olyan opciót, hogy Perl külföldi ajánlat esetén távozhat.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere azzal kezdte, hogy az elmúlt két hónapban szinte csak arról tartottak sajtótájékoztatót, hogy a járvánnyal szemben hogyan tudnak védekezni, illetve hogy annak szociális és gazdasági vonzatát hogyan tudják menedzselni a városban. 

– Biztos, hogy még a közeljövőben is legnagyobb részt erről fog szólni a média. – kezdte a polgármester – Vannak olyan esetek, amikor már előre kell néznünk, és már most döntéseket kell hoznunk, annak ellenére is, hogy nem tudjuk még pontosan, hogy milyen gazdasági helyzet lesz Szombathelyen. Ki kell tűznünk prioritásokat minden területen. A sport területén elég egyértelműen fogalmaztunk korábban is már, a járványhelyzet előtt is. Azt mondtuk, amit mi igazán tudunk értékelni, az a teljesítmény, illetve azt tudjuk még értékelni, ahol nagyon sok ember, akár utánpótlás szinten sportol, nekünk ezt városként támogatnunk kell. Nagyobb felelősségünk van a saját, városi tulajdonú cégeink iránt, egyik ilyen a Falco KC Szombathely, amelyről azt tudjuk mondani, hogy erőn felül teljesített az elmúlt években és nagyon sok örömet okozott a városnak. Ezért is volt különösen nagy fájdalom az előző szezon vége számunkra, hiszen a csapat mindent megtett azért, hogy bajnok legyen. Vezette a tabellát, minden esélye megvolt rá, hogy megnyerje a bajnokságot, ráadásul én úgy éreztem, hogy az idei lesz az az év, amikor a kupában is tudunk bizonyítani, és nyerni tudunk, ráadásul fantasztikus sorozaton voltunk túl a Bajnokok Ligájában is.

Fotók: Vágvölgyi Bálint


– Tudom, hogy az is óriási csalódás volt mindenkinek, hogy normálisan még el sem tudtak búcsúzni a csapattól, hiszen az utolsó mérkőzés, ami még meg volt hirdetve, telt házas lett volna, de sajnos akkor már meg kellett hozni azt a döntést, hogy a pandémiás helyzet miatt már csak nézők nélkül játszhatták le a csapatok. Nagyon sok minden van, amit mi szeretnénk visszaadni a Falcónak, a közönségnek és a szombathelyieknek. Amikor a jövőt tervezzük, akkor azt beszéltük, hogy ez az a csapat, amely biztos, hogy prioritást kell, hogy élvezzen a teljesítménye és az „elvett lehetőség” miatt is. Ezen kívül ez az a csapat, ahol szombathelyiek erősen képviseltetik magukat a csapatban is, illetve a magyarok is sokkal nagyobb arányban vannak, mint bárhol máshol, hiszen majdnem egy komplett magyar válogatott kezdőcsapatot ki lehetne állítani az előző évi Falcóból. A célunk az volt, hogy a következő éviből is ki lehessen. Külön prioritás volt, hogy a szombathelyi értékek maradjanak Szombathelyen, a lehető legtöbb ideig. Mint nagyon nagy kosárlabda-szurkoló mondom azt, hogy az én két kedvencem a csapatban értelemszerűen a két szombathelyi játékos, Váradi Benedek csapatkapitány és Perl Zoltán voltak. Nekem az egyik fő prioritásom volt, hogy ők mindenképpen maradjanak a csapatnál. Örömmel mondhatom ezen a sajtótájékoztatón, hogy ez most már több, mint remény – mondta Szombathely polgármestere. – mondta Nemény András.

Ezt követően Gráczer György ügyvezető ismertette a Falco csapatépítésének folyamatát.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

– A vezetőedzőnek és segítőjének, Gasper Okornnak, illetve Milos Konakovnak a következő szezonra élő szerződése van, a két magyar válogatottunknak, Váradi Benedeknek és Filipovity Márkónak szintén, ők még külföldi ajánlat esetén kiléphetnek a kontraktusukból. Légiósaink közül DeQuon Lake-nek szintén élő ajánlata van klubunkkal. Ő az elmúlt szezon egyik meghatározó centere volt, rengeteget fejlődött, és úgy gondoljuk, hogy most már ötös pozícióban ő lesz az első számú emberünk. Az a célunk, hogy a magyar magot, amennyire lehet, tartsuk együtt. Tartsuk meg válogatott játékosainkat, illetve meg kell felelnünk annak az új szabálynak, amit a soron következő szezontól vezet be a szövetség, miszerint egy U23-as játékosnak az alapszakaszban a mérkőzések első felében pályán kell lennie. Ebből a célból történt tegnap egy bejelentés, hogy saját nevelésű játékosunk, Dancsecs András visszatér a Falcóba, ő egy évet volt Amerikában ösztöndíjjal, majd tavaly nyáron azt beszéltük meg vele, hogy egy évre elmegy Nyíregyházára, ahol újra felépítheti magát, sokat játszhat, és utána visszatér a Falcóba. Mellé igazoltuk Zalaegerszegről Doktor Pétert – idézi Gráczer György ügyvezetőt a BB1.hu, kosaras szakportál.

ugytudjuk.hu on Facebook Watch

ÉLŐ - Bejelenti idei első igazolását a FALCO KC SZOMBATHELY

 Perl Zoltán ezt követően érkezett meg a terembe.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és további három évig a Falco csapatát erősíthetem. Nem volt nehéz döntés számomra, itt szerettem volna maradni, mert látom, hogy a csapat és a menedzsment a város segítségével évről évre fejlődik. Úgy érzem, hogy mindig tudunk előrelépni, és bízom benne, hogy az elkövetkezendő három évben ez ugyanígy lesz.

Nekem életem egyik legszebb élménye volt a bajnoki cím ünneplése a szurkolókkal, ezt szeretném még sokszor átélni a csapattal.

Tudom, hogy a három év kosárlabdában hosszú idő, szeretném megköszönni a bizalmat a várostól és a vezetőségtől is, azon leszek, ahogy eddig is, hogy minden mérkőzésen a legjobbamat tudjam nyújtani, hogy a szurkolóink büszkék lehessenek ránk Magyarországon és az európai szereplésünk során is – mondta Perl Zoltán.

1
Fotók: Vágvölgyi Bálint

Végül dr. Horváth Attila, Szombathely sportjáért és költségvetéséért is felelős alpolgármestere kapott szót.

– Számomra az a döntés, hogy a Falco kosárlabdacsapata mellett a város továbbra is teljes mellszélességben kiáll, és megpróbáljuk azt a szintű támogatást biztosítani a klubnak, amit az elmúlt években, az egy picit túlmutat azon, hogy kosárlabda és túlmutat azon, hogy sport. Nekem személyes meggyőződésem, hogy ez a mai szerződés is valahol a reményt is kifejezi. Egyszer el fog múlni az az időszak, hogy maszkban ülünk itt, egyszer el fog múlni az az időszak, hogy arról olvasunk, hogy csődbe mennek a cégek, emberek elveszítik munkájukat, hogy nem tudjuk, Szombathelynek mennyi adókiesése lesz, hogy nem látjuk, mit fog hozni a holnap. Egyszer ennek az egész rettenetes történetnek vége lesz. Nekünk addig is, amíg visszatér az élet a normál kerékvágásba, arra kell törekednünk, hogy a legnagyobb értékeinkre vigyázzunk, óvjuk, és építsük, legyen szó akár a sportról, kultúráról, vagy minden létező egyéb városi fontos területről. Nyilván a szombathelyi sport zászlóshajója a Falco, aki szereti a sportot és a kosárlabdát, annak annyit tudunk üzenni, hogy nagyon fogunk vigyázni a Falcóra, és én nagyon bízom benne, hogy a következő szezont a pályán úgy fogjuk tudni befejezni, hogy lesznek olyan élményeink, amiket még az unokáinknak is mesélhetünk – mondta az alpolgármester.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.